Aros har gode muligheder for at fordele de besøgende på forsvarlig vis i løbet af dagen.

Aros har gode muligheder for at fordele de besøgende på forsvarlig vis i løbet af dagen. Foto: Anders Trærup

Aros er corona-parat og helt klar til at åbne

Når Aros kan åbne dørene 8. juni, står museet klar med en række nye tiltag, så publikum på forsvarlig vis kan bevæge sig rundt på museet

AARHUS Skuffelsen var stor, da det i fredags blev fastslået, at Aros ikke er med i den næste fase af genåbningsplanerne, som udrulles i denne og næste uge.

Direktøren, Erlend G. Høyersten, gik i medierne med en skarp kritik af regeringens prioritering af storcentre frem for kulturinstitutionerne.

I TV-Avisen og TV2 Nyheder søndag aften, sagde direktøren, at han sammen med museets bestyrelse ville overveje at trodse regeringens plan og åbne Aros alligevel, men kort efter nyhedsudsendelserne sendte Aros følgende pressemeddelelse ud:

"Justitsministeriet har lavet en lovændring, og Aros har naturligvis i sinde at følge og overholde dansk lovgivning. Museet vil åbne i takt med, at der bliver mulighed for dette."

Det blev dermed slået fast, at Aros altså åbner 8. juni.

"Vi er klar til at åbne. På Aros har vi 21.000 kvadratmeter. Af dem er over 13.000 kvadratmeter til rådighed for publikum, og vi er i forvejen vant til at håndtere mange besøgende. Vi har lange åbningstider og derfor gode muligheder for at fordele de besøgende på forsvarlig vis i løbet af dagen," siger direktør Erlend G. Høyersten i en pressemeddelelse.

Direktøren, Erlend G. Høyersten, gik i weekenden ud med skarp kritik af at museerne først må åbne 8. juni.

Direktøren, Erlend G. Høyersten, gik i weekenden ud med skarp kritik af at museerne først må åbne 8. juni. Foto: Lars Frederiksen

Byder trygt velkommen

De nye tiltag omfatter blandt andet ekstra rengøring og håndsprit til museets gæster, ensretninger i gallerier, trappeopgang og i Your Rainbow Panorama, opsætning af plexiglas ved informationsskranken og ved kassen i cafeen og shoppen samt forsvarlig indretning af café og orangeriet. Samtidig er der lavet en plan for, hvordan personalet på Aros kan vende tilbage til arbejdet på sikker vis.

"Med de nye tiltag er vi trygge ved at byde publikum og personale velkommen tilbage til museet. Aros skaber fællesskabsoplevelser og kan være med til at sætte hjulene i gang igen. Hvis for eksempel byggemarkeder kan holde åbent, så burde Aros og andre museer også kunne åbne," siger Erlend G. Høyersten.

Tiltag

Aros har taget en række tiltag, der gør at en eventuelt åbning kan ske så forsvarligt som muligt i forhold til smittefare.

 • Der indsættes ekstra rengøring og ekstra vagtpersonale
 • Synlig information om retningslinjer for blandt andet afstand og håndvask ved ankomst til museet
 • Afstandsmarkeringer ved billetsalg, shop og café
 • Håndsprit ved indgange og andre udvalgte steder
 • Elevatoren forbeholdes gangbesværede og barnevogne
 • Plexiglas ved billetsalg, café og shop
 • Opstilling af skilte der angiver hvor mange gæster, der må være i cafeen og shoppen
 • Ensretninger i gallerier, Your Rainbow Panorama og på trapper
 • Forsvarlig indretning af café og orangeri
 • Aros Public, auditoriet og spiseområdet for børn på niveau 3 holder lukket Installationskunst på niveau 0 holder lukket
 • Der vil ikke være udlån af barnevogne og kørestole

Retningslinjerne for både ansatte og gæster på Aros opdateres løbende i overensstemmelse med myndighedernes anbefalinger, herunder retningslinjer udstukket af Sundhedsmyndighederne, Arbejdstilsynet, Beskæftigelsesministeriet, Erhvervsministeriet og Styrelsen for Patientsikkerhed.

Publiceret 12 May 2020 07:20