Karmaklubben er en dansefest for alle. Festerne begynder klokken 20, og musikken er glad dansemusik, der er umulig at stå stille til.

Karmaklubben er en dansefest for alle. Festerne begynder klokken 20, og musikken er glad dansemusik, der er umulig at stå stille til. PR Foto

Karmaklubben: Lad hverdagsbatterierne op med dans

Karmaklubben byder på fælles dans, god energi og musik med smil i. Dansefesten begynder tidligt, og alle er velkomne. Lone Rasmussen er kvinden bag konceptet, som i år kan fejre 10 års jubilæum i Aarhus

Af
Mai-Britt Jeppesen

AARHUS “You better think. Think about what you're tryin' to do to me. Think. Let your mind go. Let yourself be free (…)”

Aretha Franklins ellers kraftige røst har svært ved at overdøve de mange andre stemmer, som også synger med. Stemmer fra glade og energiske mennesker, der sammen sender dansegulvet i svingninger til musikken.

Dette er scenariet, når Karmaklubben inviterer til dans og positivt samvær. I Aarhus sker det de to første lørdage i måneden – som regel på Kupé. Karmaklubben er et fællesskab af mennesker, som holder af at danse til kendte numre fra dengang og nu.

Karmaklubben er langt fra et nyt koncept. Det blev startet i København i 2008 og kom til Aarhus i 2010 og kan altså i år fejre ti års jubilæum i Smilets By. Bag Karmaklubben står hypnoterapeut og foredragsholder Lone Rasmussen.

“Jeg startede Karmaklubben, fordi jeg elsker at danse. Og så fordi jeg ville revolutionere det danske natteliv. Det her med først at gå i byen omkring midnat, det har aldrig fungeret for mig. Og så var jeg træt af kødmarkedet og af selvoptagede DJs,” siger Lone Rasmussen. Hun pendler tit og ofte til Aarhus fra hjemadressen i København, men i en tid hvor coronavirus florerer, holder hun sig hjemme i hovedstaden. Af samme årsag tager vi dagens interview over telefonen.

“Derfor besluttede jeg mig for at lave en kæmpe fest, som startede tidligt, hvor der var fed musik at danse til og hvor alle var velkomne,” fortsætter hun.

Til den første Karmafest, Lone holdt i København for nu 12 år siden, kom 17 af hendes venner. Men herfra har konceptet bredt sig som ringe i vandet - først til Aarhus og siden til Odense, Aalborg og Haderslev.

“I Danmark er det som om, at i det øjeblik, man bliver gift, så sætter man sig i sofaen derhjemme og ser ‘Vild med Dans’ fredag aften. Man holder op med at gøre det, man i virkeligheden har mest lyst til; nemlig at gå ud og danse og hygge sig og have det sjovt med andre mennesker. Det ville jeg rigtig gerne lave om på,” forklarer Lone.

Til Karmafesterne kommer der i dag flere hundrede mennesker. Hver gang. Og til Mega Festerne endnu flere.

“I Aarhus holder vi som regel vores Karmafester på Kupé, som er rigtig velegnet. Mega Festerne, hvor vi har liveband på, er en udvidelse af konceptet specifikt for Aarhus. Mega Festerne var noget vi startede op i samarbejde med Musikhuset Aarhus. Den seneste holdt vi på Centralværkstedet, da Musikhuset var booket. Til Mega Festerne kommer folk langvejs fra,” siger Lone.

Karmaklubben er et tilbagevendende arrangement. I Aarhus kan man danse med første og anden lørdag i måneden - som regel på Kupé på Europaplads.

Karmaklubben er et tilbagevendende arrangement. I Aarhus kan man danse med første og anden lørdag i måneden - som regel på Kupé på Europaplads. PR Foto

En stor familiefest

Hvad end man er John Travolta eller Bambi på et dansegulv, er man velkommen i Karmaklubben.

“Det vigtigste er, at man har lyst til at danse og hygge sig. Er man en af dem, der tænker: 'Jeg kommer for lidt ud at danse, det gad jeg godt gøre noget mere!', så er Karmaklubben svaret,” siger Lone og fortsætter:

“Vi oplever tit, at nogen spørger: ‘SKAL man danse?’ I Karmaklubben er der ingenting, man SKAL. Man kan tænke på Karmaklubben som en bryllupsfest eller en rund fødselsdag, hvor alle mulige forskellige mennesker i forskellige aldre er samlet. Der er altid nogen, der nægter at danse, men som stadigvæk hygger sig. Af og til spørger folk også: ‘Hvad nu hvis jeg ikke danser godt nok?’ Der skal man bare tænke på, at alle er i samme båd - og som jeg plejer at sige: ‘Så vigtig er du slet ikke, at alle holder øje med dig’,” ler hun.

Også når det gælder musikken, kan Karmaklubben sammenlignes med en stor familiefest.

“Vi plejer at vælge musik, der er smil i. Vi blander gerne gamle kendte hits med eksempelvis Aretha Franklin, Prince og James Brown med nyere hits med Bruno Mars, Alphabeat og Nik og Jay. Det skal være danseglad musik med gang i. Så vil man gerne danse kinddans eller have gang i technofesten, er det ikke hos os,” lyder det fra Lone.

Lone Rasmussen er kvinden bag Karmaklubben, som hun etablerede i 2008 i København i håb om at kunne ændre vanerne i det danske natteliv.

Lone Rasmussen er kvinden bag Karmaklubben, som hun etablerede i 2008 i København i håb om at kunne ændre vanerne i det danske natteliv. PR Foto

Karmafællesskabet giver energi

Karmaklubbens ti års jubilæum i Aarhus skal fejres. Men for indeværende har Covid-19 lagt en dæmper på planerne.

“Vi håber at kunne holde en stor fødselsdags-dansefest til efteråret, men nu må vi se, hvornår Corona-pandemien letter, og så må vi improvisere derfra,” siger Lone uden så meget som en snert af pessimisme i stemmen.

Et af de steder, der improviseres i øjeblikket, er online, hvor Karmaklubben ud over sin webside også har Facebooksiderne ‘Karmaklubben Aarhus’ og ‘Karmaklubben Online’.

“Karmaklubben Online er født ud af coronavirus. Det gik ret hurtigt op for mig, hvor vigtigt karmafællesskabet er, når vi ikke har festerne. Når mennesker samles om noget fælles, om det er sang eller det er dans, så sker der en form for positiv forening af menneskelighed. Det at gøre noget sammen kan noget. Så det prøver vi nu at overføre til online, hvor vi sørger for interaktion mellem medlemmerne, nu hvor vi ikke kan mødes og danse,” forklarer Lone.

Hun og resten af holdet bag Karmaklubben arbejder på at opfinde en formel for at afvikle dansearrangementerne online.

“Vi har endnu ikke fundet ud af, hvordan alle kan danse hjemmefra, da der både er nogle rettigheder og noget coda-afgift at tage højde for. Men er man meget til fest og farver, kan man omvendt også have brug for fred og ro. Så ind til videre har vi faktisk lagt nogle meditationsøvelser online. På den måde kan man sige, at Karmaklubben både kan give fest og fred i kroppen. Vi er nødt til at være karmakreative i en coronatid!”

Meget tyder på, at ti års jubilæet blot er det første af mange milepæle for Karmaklubben.

“Karmaklubben er kommet for at blive. I efteråret 2020 satser vi på at åbne Karmaklubber i Thy og i Tarm. Og så er min drøm, at alle danskere har maksimalt 45 minutter til nærmeste Karmaklub i 2025. Sådan at alle har mulighed for at komme til dansefest mindst en gang om måneden. At danse løser ikke nogen problemer, men det gør noget godt ved en. Man får ny energi og mere overskud, som gør, at man er i stand til at handle bedre og få et nyt perspektiv på tingene. Det er min mission med Karmaklubben; at den skal virke som en slags batteriopladning af hverdagsbatteriet,” slår Lone fast.

FAKTA: Karmaklubben

  • startet i 2008 af hypnoterapeut, forfatter og foredragsholder Lone Rasmussen
  • drives af både fastansatte medarbejdere og frivillige
  • blev første gang afholdt i Aarhus i oktober 2010
  • findes i København, Aarhus, Odense, Aalborg og Haderslev, samt i Thy og Tarm fra efteråret 2020
  • er et tilbagevendende arrangement, som spænder af den første og anden lørdag i måneden med start klokken 20 (Aarhus)
  • lokationen i Aarhus er som regel Kupé, Europaplads 10, Aarhus C
  • entré er 100 kroner
  • Se mere på Karmaklubben.dk

Publiceret 10 May 2020 06:00