-

- Arkivfoto: Gorm Branderup.

Årets Food Festival på Tangkrogen er aflyst

Nordens største madfestival, Food Festival i Aarhus, er endnu et arrangement, der må aflyse på grund af corona. Arrangøren FOOD ser nu frem mod, at festivalen igen kan blive afholdt til september 2021

MAD Nordens største madfestival, Food Festival, bliver ikke til noget i år på grund af coronavirussen.

Det var ellers meningen, at mere end 30.000 gæster kunne se frem til en kulinarisk weekend i begyndelsen af september på Tangkrogen i Aarhus - men det kan kan de nu se langt efter. Helt præcist kan de vente til september 2021.

Det er ellers ikke mere end en måned siden, at arrangørerne bag meldte ud, at festivalen vil blive afholdt som planlagt.

Årets aflysning af Food Festival sker nu alligevel efter grundige overvejelser, det oplyser arrangøren Food Organisation of Denmark (FOOD) i en pressemeddelelse.

"Vi var klar med et fantastisk program til vores 9. madfestival på Tangkrogen ved Aarhusbugten og havde glædet os til at dele den med vores gæster og samarbejdspartnere. Men på grund af corona-situationen må vi desværre vente tålmodigt til næste år," udtaler Anna Lund, direktør for FOOD Aarhus og Food Festival og uddyber:

"Under hele corona-krisen har vi fulgt med i myndighedernes anvisninger. Vi mener ikke, at det er forsvarligt at afholde en stor fødevarefestival den 4.- 6. september for over 30.000 gæster blot få dage efter det eksisterende forbud mod forsamlinger. Vi bakker naturligvis op om myndighedernes anvisninger. Derfor er en aflysning den eneste rigtige beslutning på grund af myndighedernes nuværende udmeldinger og vores ansvar for festivalgæsternes sikkerhed. Til gengæld vender vi endnu stærkere tilbage til næste Food Festival i september 2021," forklarer hun.

Ønsker ikke en Food Festival med begrænsninger

Hos Food Festival, der har været afholdt siden 2012, har man undersøgt alle muligheder, men vurderet at festivalen ikke kunne afholdes på en optimal måde.

"Vi har naturligvis undersøgt mulighederne for at lave en anderledes festival med for eksempel færre gæster. Men vi er nået frem til, at det ikke vil være et arrangement, der vil leve op til den oplevelse, som Food Festival er, og som vores gæster og deltagende virksomheder holder af," udtaler Anna Lund, direktør for FOOD Aarhus og Food Festival.

Selvom dette års Food Festival må aflyses, så slår arrangørerne fast, at man vil fortsætte med at bakke op om fødevarebranchen.

"Der er mere end nogensinde før brug for, at vi ikke bare hver for sig – men også i fællesskab får fødevare- og restaurationsbranchen så godt igennem Corona-krisen som muligt. Mange steder kæmper man med at minimere tab og tilpasse sig den nye situation. Det er svære tider, og vi vil på andre og nye måder understøtte branchen alt det, vi kan," udtaler direktøren for FOOD Aarhus og Food Festival.

am

Publiceret 01 May 2020 14:04