Torvet på Ingerslev Boulevard er i dag åbnet i strintende sol og højt humør. Der er færre boder og god plads. Torvehandlerne afspærrer indgangene og lukker kunderne ud og ind i hold, hvis det bliver nødvendigt.

Torvet på Ingerslev Boulevard er i dag åbnet i strintende sol og højt humør. Der er færre boder og god plads. Torvehandlerne afspærrer indgangene og lukker kunderne ud og ind i hold, hvis det bliver nødvendigt. Foto: Tahmasbi

Første torvedag på Ingerslev efter corona: Det er som juleaften

Torvet på Ingerslev Boulevard er åbnet i strintende sol og med løftet stemning

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Gamle venner, trofaste kunder og glade torvehandlere mødes i dag, onsdag 22. april, på Ingerslevs Boulevard til den første torvedag efter corona.

Der er længere mellem boderne end ellers, og en række biler med parkeringsbøder i ruderne er ikke blevet fjernet, men det sætter ikke skår i glæden hos torvehandlerne eller kunderne.

"Velkommen tilbage, hvor er det godt at se dig her igen. Så er jeg fri for at køre så langt," siger en af de tålmodige kunder i Lindved Mejeris ostevogn.

Han har ventet i en lang kø for at få præcis de specialoste, mejeriet, som ligger på Vejlekanten, selv laver.

"Det er ligesom juleaften," siger en glad Hanne Roskvist fra Lindved Mejeri. Ostevognen er ladet med flag, håndsprit og en dankortterminal på et bord udenfor vognen på behørig afstand - og så selvfølgelig alle specialostene og det prisvindende smør. Kunderne strømmer til. Foto: Tahmasbi

"Vi har glædet os til at komme tilbage til vores mange faste kunder. Jeg tænkte nok, vi ville få travlt i dag," siger Hanne Roskvist ind imellem, at hun skærer ost og pakker den gammeldags kærnesmør, som indbragte Lindved Mejeri Gourmetprisen i 2019.

"Det er simpelthen så skønt at være her – det er ligesom juleaften," siger Hanne Roskvist med en hjertelig latter.

Torvet samler folk

Kunderne er også i højt humør. Mange møder hinanden tilfældigt, og der bliver talt og snakket mellem boderne, hvor der er god plads til at hænge ud og høre, hvordan det går - for det er jo så længe siden sidst.

"Torvet samler os," siger Ole Bjørn Christensen og hans kone Agnethe Daugbjerg.

Nogle vil forbinde deres navne med cafebiografen 'Øst for Paradis', som Ole Bjørn Christensen åbnede i Paradisgade for 41 år siden.

"Vi kommer for at købe frisk frugt og grønt, som er af en høj kvalitet, men vi kommer også for at hilse på dem, vi kender. Vi har lige mødt gamle bekendte, vi ikke har set i 27 år. Det er herligt," siger parret.

De er meget tilfredse med, at der er så god plads på torvet, så man i denne corona-tid kan holde den afstand, man har lyst til og brug for.

Gamle venner mødes og får sig en snak. Manden bag cafébiografen 'Øst for Paradis', Ole Bjørn Christensen, og hans kone Agnethe Daubjerg mener, at torvet samler folk i byen. Her støder de ind i en bekendt, de ikke har set i 27 år.

Gamle venner mødes og får sig en snak. Manden bag cafébiografen 'Øst for Paradis', Ole Bjørn Christensen, og hans kone Agnethe Daubjerg mener, at torvet samler folk i byen. Her støder de ind i en bekendt, de ikke har set i 27 år.

Der holdes afstand

Torvet har taget højde for corona-smittefaren dels ved kun at lade de faste torvehandlere stille op og dels ved at have udstyr klar, så de kan lukke indgangene til pladsen, hvis den bliver for fyldt. I det tilfælde er planen at lukke kunderne ind og ud i hold.

"Jeg er meget tryg ved den måde, det fungerer på," siger Carlo Nielsen fra Torveblomster.

"Jeg har haft kriller i maven, fordi jeg har glædet mig til i dag, men også været spændt på, hvordan det vil gå. Og det går bare helt vildt godt," storsmiler blomster- og grøntmanden, der hermed melder sig i koret af supertilfredse torvehandlere.

Publiceret 22 April 2020 12:00