De røde dragter og Dalí-maskerne er et kendt syn i 'Papirhuset'. Foto: Adobe Stock

De røde dragter og Dalí-maskerne er et kendt syn i 'Papirhuset'. Foto: Adobe Stock pixarno - stock.adobe.com

Streaming-guide:

Serieforslag i kedelige coronatider

Vi bruger meget mere tiden indendøre, end vi plejer. Derfor får du her en guide til noget af det gode indhold på Netflix

Af
Martin Jørgensen

århus Solen skinner, og himlen er blå over Smilets By. Riis Skov og Dyrehaven er spækket med motionister, børnefamilier og andre århusianere, der vil nyde forårets ankomst. Men den fysiske afstand er altafgørende i disse coronatider, og derfor er her et skønt udvalg af underholdning på Netflix, som du kan begive dig ud i foran skærmen derhjemme - og samtidig undgå smittespredning.

House of Cards

Jacob Bundsgaard, Bünyamin Simsek og Thomas Medom. Alle er de politikere og en del af det politiske spil i Aarhus, hvor alliancer dannes, og der samles flertal på kryds og tværs. Sådan er det også i det politiske drama 'House of Cards'. Her er der bare lidt mere amerikanske tilstande for at sige det mildt. Serien følger den karismatiske Frank Underwood i hans politiske virke, som både ideholder magt, korruption, mord og vidunderlige replikker. En velspillet serie, der giver et spændende indblik i, hvad amerikansk politik kan være.

Sons of Anarchy

Østjyllands Politi indførte i sommeren 2019 visitationszoner i Aarhus Nord efter affyrede skud, der blev mistænkt som bandeaktivitet. Langt fra Arhus Nord - og igen i USA - er der i serien 'Sons of Anarchy' ikke blot et par enkelte skudepisoder. Her er der kriminelle bikere med læderveste og store pistoler, som er i krig med rivaliserende bander om alt fra narko-territorier til våbenaftaler. Serien følger hovedpersonen Jax Tellers kamp for at finde balance i livet, hvor familien og motorcykelklubben ikke altid fungerer sammen.

Der er masser af skønne serier på Netflix. Foto: Adobe Stock

Der er masser af skønne serier på Netflix. Foto: Adobe Stock dennizn - stock.adobe.com

Papirhuset

Tirsdag 1. april 2014 begik en person bankrøveri mod Nordea ved Vejlby Centervej i Risskov. Der blev truet med en pistol, men røveren fik, ifølge politiet, ikke noget udbytte med sig. En lidt større og avanceret aktion kan man se i 'Papirhuset' - 'La Case de Papel' på spansk - hvor en gruppe kriminelle vil røve den spanske nationalbank. Det er dog en indviklet affære, og om de ender med samme resultat som bankrøveren i Risskov, må du selv finde ud af. Serien er på spansk, men det skal man absolut ikke lade sig skræmme af. Tværtimod er den helt genial.

Sunderland 'Til i Die

Som AGF-fan har man i tidens løb oplevet store sejre og katastrofale skuffelser, men det østjyske publikum hænger ved i tykt og tyndt. Det samme kan man sige om Sunderlands trofaste fanskare. Denne serie følger den engelske traditionsklub Sunderland, hvor forholdet mellem byen, sportsklubben og dens fans bliver skildret på smukkeste vis. Der er i den grad ligheder mellem De Hvii'e og den engelske klub, men uanset om man holder med byens hold eller bare elsker fodbold, så er fortællingen et must see. Og så bliver sæson 2 tilgængelig fra og med 1. april.

Kalifat

Aarhus-modellen er anerkendt blandt fagfolk og eksperter for at være blandt landets bedste i kampen for antiradikalisering. Faktisk er den kendt i hele verden, fordi man er lykkedes med at bremse strømmen af unge aarhusianere, der rejser til Syrien for at slås. Netop denne problemstilling tages op i serien Kalifat, som er en svensk Netflix-serie, der berører emnet på en måde, hvor man ser udfordringerne fra forskellige synspunkter. Otte afsnit er tilgængelige, og du vil elske dem allesammen.

Publiceret 16 April 2020 08:00