SONY DSC

SONY DSC Pressefoto: Den Gamle By

Stor hjælpepakke til kulturen i Aarhus: Får 75 millioner kroner

Salling Fondene og Aarhus Kommune er gået sammen om en ny støtteordning på 75 mio. kr. til det aarhusianske kulturliv

Kultur Coronakrisen har ramt økonomisk mange steder også byens kulturliv, hvor flere steder har været tvunget til at lukke ned eller foretage aflysninger på stribe.

Men nu er der måske hjælpe forude for eksempelvis Den Gamle By, Aarhus Teater og Northside som er nogle af steder, der er blevet ramt af coronakrisen på den ene eller anden måde.

For Salling Fondene har sammen borgmester Jacob Bundsgaard og kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad indgået en aftale, der skal holde hånden under kulturlivet i Aarhus med støtte på 75 millioner kroner, det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

"Kultur er en vigtig del af Aarhus. De mange kulturinstitutioner begejstrer og glæder hver eneste dag byens borgere og gæster. Kulturen og kunsten bringer os sammen som mennesker, og den beriger vores hverdag. Det vil vi fra Salling Fondene gerne være med til at sikre, at den også gør, når coronakrisen er overstået," siger formand i Købmand Herman Sallings Fond Jens Bjerg Sørensen.

I pressemeddelelsen betegner byens borgmester Jacob Bundsgaard (S) aftalen som værende 'historisk'.

"Det rige kulturliv er en vital del af byens DNA, og vi er nødt til at træde til og yde hjælp, inden coronakrisen udvikler sig til en ødelæggende kulturkrise. Jeg er derfor glad for, at vi har lavet en historisk aftale og model for hjælp til kulturlivet på 75 mio. kr. Aftalen forventes at supplere en national aftale for de store kulturinstitutioner, som i øjeblikket drøftes på Christiansborg. En særlig tak til Salling Fondene, som endnu en gang udviser velvillighed og vil være med til at donere til byens kulturliv," siger borgmester Jacob Bundsgaard.

Også kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R) sender en venlig tanke til Salling Fondene og fremhæver aftalens betydning for erhvervslivet og turismen:

”Det er en fantastisk og afgørende nyhed for kulturlivet i Aarhus og jeg er personligt stolt af at vi sammen kan levere denne aftale. Den er vigtig for borgerne, men også for byens erhvervsliv og turisme. Netop i krisetider er det vigtigt at have noget at samles om. Jeg er derfor dybt taknemmelig over, at Salling Fondene vil være med til at sikre, at kulturen fortsat er et centralt samlingspunkt i Aarhus. Det får vi brug for efter coronavirussen har holdt os adskilt,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad

Der er tale om en ”25-25-25 model”, som vil have følgende indhold:

  • 25 mio. kr. fra Aarhus Kommune i direkte kulturstøtte
  • 25 mio. kr. fra Salling Fondene i direkte kulturstøtte
  • 25 mio. kr. i fordelagtige lån fra Aarhus Kommune

Magistraten i Aarhus skal så hurtigt det er muligt behandle kulturaftalen i en indstilling, så den snarest kan blive vedtaget i Aarhus Byråd.

am

Publiceret 14 April 2020 00:00