Aarhusianske Melvin Kakoozas kendte og hemmelige gæster er med til at gøre både Corona-fitness og hans daglige MusikQuiz til et kæmpe hit. Den populære komiker havde i sidste uge 381.000 følgere på Instagram, som er den platform han sender fitness og quiz fra. Og tallet vokser dagligt med cirka 10.000 for tiden.

Aarhusianske Melvin Kakoozas kendte og hemmelige gæster er med til at gøre både Corona-fitness og hans daglige MusikQuiz til et kæmpe hit. Den populære komiker havde i sidste uge 381.000 følgere på Instagram, som er den platform han sender fitness og quiz fra. Og tallet vokser dagligt med cirka 10.000 for tiden. Foto: Tahmasbi

Se Kakooza og Øgendahl give den gas:

Melvin får 180.000 danskere til at more sig hver dag

Komikeren Melvin Kakooza tager igen danskerne med storm. Han får os med til at danse og quize hver dag på Instagram sammen med en kendt gæst, der er hemmelig

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Aarhus Jeg har i dag været med til det sjoveste fitness ever sammen med Mick Øgendahl foran hans sommerhus. Melvin Kakooza var også med - hjemme fra sin lejlighed i midtbyen i Aarhus. De er teknisk set ikke de store fitnessguruer, men sjældent har jeg moret mig så meget. Vi motionerede blandt andet til en groovy Mek Pek version af boogie-woogie-sangen. Der var knald på, så det var faktisk hårdt.

"Det er lige præcis meningen, at vi skal underholde folk. Det handler ikke om en helt ny og fantastisk træningsteknik. Det handler om at have det sjovt og så bevæge sig samtidigt. Jeg og min gæst kaster os ud på glat is," fastslår Melvin Kakooza, der lige strækker ud, mens vi taler sammen efter dagens corona-fitness.

Han er gået i gang uden nogen forkromet plan, fordi han havde besøg af sin nevø og bror på syv og 13 år, og de skulle krudtes af, inden de skulle i seng. Melvin Kakooza greb fat i det, han kunne huske, fra tiden som lærerstuderende og idrætsvikar. Det virkede, for næste dag var drengene klar til at danse igen, og så udviklede det sig derfra. Komikeren laver nu fitness hver dag klokken 11 og musikquiz hver aften klokken 20.

"Det er ikke en idé jeg har udtænkt og haft i skuffen i tilfælde af at landet en dag skulle lukke ned på grund af en pandemi. Jeg har ikke opfundet noget genialt, men er bare gået med det, der er," fortsætter han.

Artiklen fortsætter under videoen:

Hemmelige kendte er med

Hans corona-fitness begyndte i det små men voksede meget hurtigt, blandt andet fordi flere af hans kendte venner gerne vil være med. Studieværterne Sofie Linde, Anders Breinholdt og fodboldspiller Christian Eriksen er blandt hans medværter. Det er på forhånd hemmeligt, hvem der er med i dagens træning, fordi det giver endnu en god grund til at se med. Og nu vises hans video af dagens træning 100.000 gange om dagen. Og tallet vokser hele tiden.

"I dag var der 18.500 med, da vi var i gang. Og i løbet af dagen vil cirka 100.000 se videoen. Der er seere fra Dubai, Grønland, Færøerne og New Zealand. I dag var Danish Crown med og jeg får videoer af læger og sygeplejersker, familier, strandede danskere i udlandet og mange andre, der er med på spøgen," siger Melvin Kakooza, der er både overrasket over og glad for den store opbakning.

Hans musikquiz har haft præcis den samme udvikling. Den startede som et hyggeligt indslag, og pludselig ringede Lukas Graham og ville gerne være med.

"Det måtte han da sådan set godt. Og siden har jeg haft en medvært hver aften i form af en kendt musiker som Christopher og Poul Krebs. Jeg har planer for, hvem der skal være med de næste to uger," siger han og røber de næste tre værter for Lokalavisens journalist.

Jeg lover, at holde dem hemmeligt, men kan røbe, at der er navne imellem, som vil få mig til at tjekke ind, når MusikQuiz ruller på Melvin Kakoozas Instagram klokken 20.

Der er også præmier

"Nu er der 80.000, der kigger med. Og jeg er holdt op med selv at gå ud og købe præmierne. De bliver nu sponseret efter gældende regler. Der er både koncertbilletter og billetter til fodboldkampe, som spilles et stykke ude i fremtiden, når Corona er drevet over," siger Melvin Kakooza.

For ham betyder formiddagens fitness og aftenens musikquiz, at han har noget sjovt at bruge tiden på, nu hvor han bor alene og ikke skal på job. Men hvordan er det for landets mest hypede komiker at få så meget opmærksomhed fra verden, fordi han danser lidt rundt?

Populære Melvin Kakooza har igen ramt danskernes latter-center med sin danse-fitness og sine musikquizzer. I stedet for at ligge på sofaen og blive i dårligt humør af at se nyheder hele tiden, holder han sig beskæftiget med sine to daglige live-seancer.

Populære Melvin Kakooza har igen ramt danskernes latter-center med sin danse-fitness og sine musikquizzer. I stedet for at ligge på sofaen og blive i dårligt humør af at se nyheder hele tiden, holder han sig beskæftiget med sine to daglige live-seancer. Foto: Niels Christian Vilmann, Ritzau/Scanpix

"Det er skønt. Jeg er bedst, når jeg fortæller sjove historier og går med det, der lige er. Jeg er ikke den slags komiker, der sidder hjemme og skriver gode jokes og skarpe punchlines," siger Melvin Kakooza, der har vundet et hav af priser i 2020.

"Det er der ingen, der vil kunne huske i fremtiden. 2020 vil altid være året, hvor Coronaen var over os, så mine priser må blive til en sjov anekdote," siger komikeren. Og mon ikke han også lykkes med det?

Fakta

Melvin Kakooza er født i Uganda og opvokset i Fredericia.

Han bor i Aarhus.

Han vandt DM i Stand-up i 2017 og forlod lærerstudiet for at blive komiker.

Han har været med i tv-serierne Sunday, Helt Sort og Hesten og Gæsten.

Han fik i 2020 et hav af priser: To Zulu Awards for Årets Vært og Da vi alle grinte, Tv-prisen for bedste satire, Billed Bladets guld for bedste nye tv-program og Gaffas Life is bitter-pris.

Han har 368.000 følgere på Instagram

Han sender corona-fitness klokken 11

og MusikQuiz klokken 20

Publiceret 25 March 2020 14:42