Line og Viktor Hassall Thomsen valgte søndag og mandag at synge klokken 17 på deres altan i Ø-gaderne. De håber, at flere vil synge sammen med dem de kommende dage.

Line og Viktor Hassall Thomsen valgte søndag og mandag at synge klokken 17 på deres altan i Ø-gaderne. De håber, at flere vil synge sammen med dem de kommende dage. Foto: Tahmasbi

TV-indslag:

Fællessang fra vinduer og altaner i Aarhus

Den italienske altan-sang har i disse Corona-tider inspireret aarhusianerne til også at synge sammen fra vinduer og altaner

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Mandag klokken 17 lød Kim Larsens sang, 'Det er et vejr et solskinsvejr', rundt omkring i gader og baggårde i Aarhus. I Ø-gaderne valgte familien Hassall Thomsen at synge med på sange, der handler om at foråret er på vej.

"Det er sådan en smuk tanke og rigtig dejligt, hvis man på denne her enkle måde kan sprede noget glæde og godt humør, siger Line Hassall Thomsen.

Artiklen fortsætter under videoen.

          

Videoen er produceret af Palle Hansen, TV Aarhus.

Sangen fortsætter

10-årige Viktor Hassall Thomsen synes også, at fællessang er en god idé.

"Det er lyst længere og solen skinner, så det passer rigtig godt sammen med sangen. Det er også sjovt at gøre noget helt andet, end det man plejer," sagde han.

Det kneb med at huske teksten, men så improviserede mor og søn sig med godt humør igennem linjerne. De blev hjulpet godt på vej af deres musiker-mand og - far, der fandt guitaren frem.

"Jeg tror, jeg så nogle her i vores karré, der åbnede vinduerne, og måske lyttede de med. Det kunne være sjovt, hvis de også vil synge. Vi håber, at der i løbet af nogle dage vil være flere og flere, vi kan synge sammen med," siger Line Hassall Thomsen.

Fra 3. sals højde har Line og Viktor Hassall Thomsen en god udsigt i deres karré i Ø-gaderne. De vil synge Kim Larsens 'Der er i dag et vejr' i de kommende dage og håber på selskab.

Fra 3. sals højde har Line og Viktor Hassall Thomsen en god udsigt i deres karré i Ø-gaderne. De vil synge Kim Larsens 'Der er i dag et vejr' i de kommende dage og håber på selskab. Foto: Tahmasbi

En enkelt kvinde står bag

En aarhusianske kvinde har inspireret af Italien taget initiativ til fællessang i baggårde, gader og på stræder. Hun hedder helt forunderligt Jazz til fornavn.

"Min forældre har navngivet mig, Jazz, fordi de elsker den musikgenre. Det gør jeg også, men jeg har ikke nogen stor stemme og spiller ikke noget instrument," fastslår Jazz Janne Noer Brøchner.

Hun har til gengæld sunget i kor og kender glæden ved at synge sammen. Derfor inviterede hun via Facebook alle aarhusianere til at synge i fællesskab, selv om de ikke kan være sammen for tiden.

"Vi har så meget brug for en anden form for fællesskab lige nu, hvor Coronasmitten betyder, at vi skal holde os på afstand af hinanden," fortsætter Jazz Janne Noer Brøchner.

4500 tilmeldte

Hun havde ikke de store forventninger, da hun ret impulsivt skrev ud søndag eftermiddag og opfordrede folk til at synge fra deres altaner og vinduer klokken 17. Hun og hendes kæreste var selv ude at synge på altanen søndag. Det var en stille oplevelse, for der var ikke andre i området, der sang med. Hun vurderer, at omkring i alt 30 i Aarhus kastede sig ud i altan-sang.

"Søndag eftermiddagen var der 10 som syntes, at det var en god idé. Om aftenen var der 2000. Det kom helt bag på mig, men hvor er det da skønt. Og siden er det stukket helt af. Lige nu er der 4500, som er interesserede," sagde initiativtageren mandag eftermiddag.

Mange skrev på Facebook, at de ville stille sig op og spille 'Det er i dag et vejr' klokken 17. Hvor mange af dem, der rent faktisk sang eller spillede med mandag aften vides ikke. Men håbet er, at antallet vil vokse.

Publiceret 16 March 2020 18:31