Thomas Nielsen har arbejdet som barber og frisør i 12 år, hvor han har drevet Barber Shoppen. Han har 373 stamkunder og et meget stort netværk.

Thomas Nielsen har arbejdet som barber og frisør i 12 år, hvor han har drevet Barber Shoppen. Han har 373 stamkunder og et meget stort netværk. Foto: Tahmasbi

Blå er et nyt sted for barberer, blues og comedy

Byens nye bluessted hedder Blå, Blues Lounge Aarhus. Barbererne er rykket ind og bruger stedets scene til blues og stand-up

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Aarhus Aarhus har fået et nyt blues og jazz hænge ud-sted i de gamle, rå chokoladefabrikslokaler i baggården i Klosterport 4. I sidste uge gik Jan Gintberg i gang med at optage et nyt tv-show på Blå, og før det rykkede Poul Krebs ind med band for at optage et nyt album.

Samtidig er Thomas Nielsens barberstol fuld booket i dagtimerne. Der er med andre ord masser af aktivitet det nye sted, men der har ikke været meget omtale af det.

Blå står for Blues Lounge Aarhus og kommer til at rumme både en barber-afdeling og en blues og comedy-scenen, som ser sådan her ud, når Jan Gintberg skal stå på den.

Blå står for Blues Lounge Aarhus og kommer til at rumme både en barber-afdeling og en blues og comedy-scenen, som ser sådan her ud, når Jan Gintberg skal stå på den. Foto: Tahmasbi

Plads til det hele

"Vi kan godt lide at være lidt hemmelige. Mit netværk er så stærkt, at vi i sidste uge med to dages varsel samlede 70 mennesker til en åben jam-aften. Og lige nu er vi i en blåtonet gråzone. Vi venter på en alkoholbevilling," forklarer eventmageren. "Jeg elsker det her sted, og faldt straks for det," siger Thomas Nielsen, der har drevet Barber Shoppen i Hans Hartvigg Seedorffstræde i 12 år, før han åbnede Blå.

Han har længe været på udkig i Aarhus efter det helt rigtige sted. Blandt hans 373 stamkunder i barberstolen er chokoladefabrikkens ejer og udlejer, som viste ham de 800 kvadratmeter.

"Jeg har ikke brug for et lokale der er hvidt og pænt. Her er rustikt og med plads til alle de tosser, jeg kender, som min farmor altid sagde," fortsætter den friske iværksætter, som også har været med til at åbne musiksteder i Horsens og København.

Planen er desuden at have omkring tre arrangementer med levende musik om ugen og stand-up ind imellem.

"Vi har en Facebook-side, men ellers har folk bare hørt om os og både vores stand-up og vores musikaftener har været fint besøgt," siger Thomas Nielsen.

Jan Gintberg rykker ind på Blå med et tv-hold i alt seks gange for at optage et nyt tv-show, der kommer til at hedde noget i stil med 'Gintberg og de sdiste patriarker'.

Jan Gintberg rykker ind på Blå med et tv-hold i alt seks gange for at optage et nyt tv-show, der kommer til at hedde noget i stil med 'Gintberg og de sdiste patriarker'. Foto: Tahmasbi

Sidste nye skæg

Da han lukkede Barber Shoppen valgte tre af medarbejderne at starte deres eget og to fulgte med ham ud i det Blå. De har styr på den skarpe barberkniv og det sidste nye indenfor skæg.

"Før havde jeg byens ældste, nu har jeg byens største barbershop og holder åbent fra klokken 10 til klokken 22. Vi vil gerne give kunderne en god oplevelse, og jeg synes, at musik og komik passer rigtig godt ind i en levende barbershop," siger Thomas Nielsen.

På scenen har han ud over en række jams med primært blues haft 'Stille Støj' med Rasmus Nelausen, der har været med i X-factor.

På stand-up-scenen har blandt andre Anders Fjelsted, Jacob Wilson, Dan Andersen og Morten Wichmann fået folk til at sno sig af latter.

Jan Gintberg rykker ind i alt seks gange for at optage sit show, 'Gintberg og de sidste patriarker', men han inviterer sit publikum, så optagelserne er ikke offentlige.

Fakta

Blå

Navnet Blå står for Blues Lounge Aarhus

Alle mandage er der blues jam med Frederik Thygesen

På onsdage er der åben jam. Dog ikke i næste uge, hvor scenen er oprtaget

18. marts er der comedy med Mikkel Rask, der vandt DM i Comedy i 2015. Nicolaj Lange, der har lavet: ’Mere skæg end nogensinde’. Stefan Wibling, der var i semifinalen ved DM i Stand-up 2018. Og Lasse sandholdt, der blev et af de nye håb ved Zulu Comedy Galla 2019.

Publiceret 12 March 2020 10:00