Det særlige ved Under Gaden er, at den er vokset ud af det stærke vækstlagsmiljø der stadig gror på Godsbanen, Institut for (X) og i hele Aarhus K.

Det særlige ved Under Gaden er, at den er vokset ud af det stærke vækstlagsmiljø der stadig gror på Godsbanen, Institut for (X) og i hele Aarhus K. Arkivfoto: Adrian Buus

Aarhus Volume bliver en del af festugen

Musikfestivalen på Godsbanen og under Ringgadebroen rykker fra juni til september

Græsrodsfestivalen Aarhus Volume Under Gaden flytter i år fra forsommeren til sensommeren 4. og 5. september. Festivalen bliver nemlig en del af Aarhus Festuge og undgår dermed at komme i karambolage med den lange række af andre musikbegivenheder først på sommeren.

Det er femte gang, at Aarhus Volume ruller to dages musik, foredrag og debat ud. Der bliver i alt 40 koncerter med genrer som pop, elektronisk, hip-hop, dancehall og reggae. Desuden bliver der street food og forskellige kulturoplevelser

Albert Helmig er en af de ledende kræfter i Aarhus Volume, der nu bliver en del af festugen. Festivalen afvikles 4. og 5. september 2020.

Albert Helmig er en af de ledende kræfter i Aarhus Volume, der nu bliver en del af festugen. Festivalen afvikles 4. og 5. september 2020. Foto: Tahmasbi

Det særlige ved Under Gaden er, at den er vokset ud af det stærke vækstlagsmiljø der stadig gror på Godsbanen, Institut for (X) og i hele Aarhus K. Den er skabt af unge Aarhusianere uf af den stærke kulturelle kraft på Institut for (X). Der kan unge menneskers ressourcer gro og de har sammen skabt en af de stærkeste Aarhus-mekanismer, der er set i mange år.

Ringgadebroen er de seneste år blevet gadefestivalens tag og bagtæppe for rammerne, der i øvrigt er rå industri og uudnyttet plads. Det løfter Aarhus Volume med sin kreativitet, energi og selvbyggerkultur. Der bliver en ikoniske scenografi med containertårne, scener i træ og lys i alle farver, hvilket giver en æstetisk anderlede koncertoplevelse.

Festugen er glad

"I Festugen er vi In It Together, og er der nogen, vi gerne vil være sammen med, så er det Aarhus Volume og folkene bag. Aarhus Volume er en super vigtigt aktør på den aarhusianske musik og kulturscene, og senest deres samarbejde med udenlandske byer og begivenheder, viser, at vi i forvejen har fælles ambitioner for indblik og udsyn i og fra Aarhus. Vi glæder os til at gøre Aarhus Volume til en del af Festugen," siger Rikke Øxner, der er direktør for Aarhus Festuge.

Aarhus Volume har fået skabt en platform på den danske musikscene, som giver publikum et indblik i hvad der rører sig indenfor den urbane musikgenre og hvilke kunstnere man skal holde øje med.

På den måde er gadefestivalen blevet en katalysator for det urbane musikmiljø både helt lokalt, til nationalt og internationalt.

Nye unge talenter

I samarbejde med Promus og Music Cities Network finder Aarhus Volume spirende musikere fra forskellige byer i Europa. De er i byen for at skabe og producere ny musik sammen. Det afsluttes med en fælles koncert på 1,5 time under Aarhus Volume Under Gaden 2020.

"Vi er meget glade for på tredje år, at være partner for Link-Up-projektet. Det rammer lige i ånden for vores internationale samarbejde, hvor vi ønsker at skabe nye muligheder og netværk for byernes respektive musikmiljøer. Og her spiller urban-genren en meget vigtig rolle," udtaler Jesper Mardahl leder af Promus og med-initiativtager til Music Cities Network.

Aarhus Volume Under Gaden finder sted på Godsbanen og under Ringgadebroen.

Aarhus Volume Under Gaden finder sted på Godsbanen og under Ringgadebroen. Arkivfoto: Adrian Buus

Publiceret 06 March 2020 12:00