Værten er selv en vinder. Melvin Kakooza er vært ved dette års Gaffa-Prisen, som for første gang finder sted i musikmagasinets hjemby, Aarhus. Artiklen her er skrevet før showet gik i gang. Det viste sig senere på aftenen til værtens store overraskelse, at han også selv fik en pris af Gaffas læsere: Den nystiftede Life is Bitter-Pris. Det vred han mange morsomheder ud af.

Værten er selv en vinder. Melvin Kakooza er vært ved dette års Gaffa-Prisen, som for første gang finder sted i musikmagasinets hjemby, Aarhus. Artiklen her er skrevet før showet gik i gang. Det viste sig senere på aftenen til værtens store overraskelse, at han også selv fik en pris af Gaffas læsere: Den nystiftede Life is Bitter-Pris. Det vred han mange morsomheder ud af. Foto: Bo Amstrup, Ritzau/Scanpix

Lige nu: Vil værten Melvin Kakooza springe ud som trommeslager?

Komikeren Melvin Kakooza siger hemmelighedsfuldt, lige før han går på scenen ved Gaffa-Prisen, at han vil bidrage med nogle rytmer

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Aftenens vært ved Gaffas awardshow er det absolut varmeste navn inden for dansk underholdning lige nu: Melvin Kakooza.

Avisen møder ham backstage ganske kort, før han skal på scenen og dele dette års musikpriser ud. Han har i et tidligere interview fortalt, at han har spillet trommer i 20 år. Da vi spørger ham, om han vil spille i aften, siger han:

"Det vil jeg ikke love, men jeg kan sige så meget, at jeg vil bidrage med nogle rytmer. Vent og se," siger han med sit karakteristiske store smil.

Er på hjemmebane

Den aarhusianske komiker glæder sig over, at det aarhusianske musikmagasin, Gaffa, for første gang afholder sit awardshow i hjembyen. Tidligere har det været i København og Odense, men det 10. show bliver i musikmagasinets egen by.

"Det er virkelig en kæmpe ære og jeg glæder mig til at være tovholder for den kæmpefest, som Gaffa-Prisen er. Og det er endda på min egen hjemmebane i Aarhus, så det bliver ikke bedre," siger Melvin Kakooza.

Han har spillet trommer i 20 år blandt andre med Bredballe Gospel Quire, Aarhus Gospel Quire og South City Gospel Quire. Så musikken ruller i hans åre.

"Da jeg fik muligheden for at blive vært på et show, hvor musikken er så meget i fokus, kunne jeg simpelthen ikke sige nej," fortsætter Melvin Kakooza.''

Undervejs i showet optræder Melvin Kakooza som prædikant i selskab med en døvetolk. Gaffas gæster var vilde med komikerens skøre påfund.

Undervejs i showet optræder Melvin Kakooza som prædikant i selskab med en døvetolk. Gaffas gæster var vilde med komikerens skøre påfund. Foto: Bo Amstrup, Ritzau/Scanpix

Værten er selv vinder

Tilføjet efter showet: Til Melvin Kakoozas store overraskelse fik han selv en pris af Gaffas læsere. Han troede, at han skulle overrække aftenens sidste pris - den nystiftede Life Is Bitter-pris - til Eloq. Men Melvins medvært backstage, Carsten Holm, afbrød ham og overrakte i stedet prisen til komikeren selv."Jeg føler mig nu ikke specielt bitter, men tusind tusind tak," sagde en overvældet komiker, der altså også selv kunne gå hjem som prisvinder.

Komikeren havde taget sin mor med til aftenens Gaffashow, for bare en uge forinden vandt han hele to priser, som han meget overrasket måtte på scenen og takke for ved Zulu Awards. Han nævnet sin mor begge gange, fordi han vidste, at hun sad derhjemme og var stolt over sin søn, der har en fortid i folkeskolen som et forstyrrende element med alt for meget energi og tilnavnet: Melvin Møghvalp.

Drengen med for meget krudt i røven fortalte faktisk slet ikke sin mor, at han tog orlov fra læreruddannelsen for at lave standup - blandt andet på Alberts i Aarhus. Han sagde det først, da han vandt Danmarksmesterskaberne i standup og Tobias Dybvad tog unge Kakooza under sine vinger.

Siden har komikeren været så totalt overbevisende, at hans mor sagde ja til at indtage en fast rolle som hans samtalepartner i tv-serien 'Helt sort'. Den var 28-årige Melvin Kakooza også vært på.

"Det er kun tre år siden og nu står jeg her. Det viser, at man skal gå efter sin plan A og leve det helt ud, sagde han meget glad, da han modtog Zulus Award.

Melvins mor spiller en stor rolle både i hans liv og i hans arbejde. Hun er da også med i showets åbningsvideo, hvor hun gør Melvin opmærksom på, at han ikke er opdraget til at føre sig frem som rockstjerne.

Melvins mor spiller en stor rolle både i hans liv og i hans arbejde. Hun er da også med i showets åbningsvideo, hvor hun gør Melvin opmærksom på, at han ikke er opdraget til at føre sig frem som rockstjerne. Foto: Bo Amstrup, Ritzau/Scanpix

Publiceret 26 February 2020 19:15