Radioværten, Carsten Holm, og borgmester, Jacob Bundsgaard, holder begge meget af hård rock og heavy musik.

Radioværten, Carsten Holm, og borgmester, Jacob Bundsgaard, holder begge meget af hård rock Foto: Tahmasbi

Borgmesteren elsker Bogfinkevej og Metallica

Jacob Bundsgaards tid som forsanger i eget band blev kort - nu synger han højt med på sangen ’Smilets By’, når han cykler til og fra borgmesterkontoret

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Borgmester Jacob Bundsgaard afslørede både en fortid som forsanger og som flittig koncertgænger i den skumle ende af London, en hang til heavymetal og en forkærlighed for grunge, da han gik på scenen på Radar tirsdag 18. februar for at tale om sin yndlingsmusik.

"Du er jo en nydelig mand," sagde radioværten Carsten Holm til Jacob Bundsgaard, da de hyggeligt placeret i to lænestole talte om hans foretrukne musik.

"Du vil muligvis også se godt ud med længere hår. Har du haft det i din tid som Metallica-fan?"

"Nej, mit hår bliver så mærkelig kruset, når det bliver langt," svarede Bundsgaard og satte et af Metallicas hurtige og hårdtslående numre på.

Bundsgaard var forsanger

Værten Carsten Holm forsøgte at kradse i politikerens pæne overflade. Det lykkedes bedst, da borgmesteren tog publikum med en tur ned ad Memory Lane og fortalte om sin ungdoms musikalske meritter.

Det begyndt i folkeskolen med en masse luftguitar til bandet Nirvana i frikvartererne i klynge 300 på Skødstrup Skole. Der gik også Kim Munk, som siden blev forsanger i Broken Beats, så det var en energisk tid.

Siden tog unge Bundsgaard til Texas i USA som 16-årig og blev kun for sjov forsanger i et band.

"De andre synes, at jeg talte med en sjov accent, så jeg skulle synge. Det var noget, vi holdt for os selv," lo han ved mindet om sin kort karriere som musiker.

Rollen som koncertgænger passede ham meget bedre. Det lykkedes ham at være med på sin første festival, Lollapalooza, i Seattle, og hjemme i Aarhus var han med til den legendariske Kosmopolitan Festival, der præsenterede store navne som Björk, Rage Against The Machine, Stone Temple Pilots og Tool.

"Det var helt utroligt, at Aarhus fik fat i de navne, som siden blev kæmpe. Jeg husker, at jeg fik en stor musiker med cowboystøvler på lige i hovedet, da manden kastede sig ud fra scenen for at stagedive. Det stoppede mig på ingen måde," sagde Jacob Bundsgaard.

Jacob Bundsgaards tid som forsanger var ganske kort, men hans karriere som koncertgænger er ganske omfattende. I dag hører han mest musik i sin telefon, når han cykler.

Jacob Bundsgaards tid som forsanger var ganske kort, men hans karriere som koncertgænger er ganske omfattende. I dag hører han mest musik i sin telefon, når han cykler. Foto: Tahmasbi

Oasis, Blur og Suede

Den unge aarhusianer dyrkede fortsat lystigt sin passion for musik – også da han flyttede til London og boede der i halvandet år. Der var han næsten fast inventar på Brixton Academy, som er et stort spillested.

"Det lå i den skumle ende af London og man skulle se sig over skulderen, når man gik i det kvarter. Men der var et hav af gode koncerter med engelske bands, som blev store navne. Jeg oplevede Oasis, Blur og Suede," sagde Jacob Bundsgaard, som tjente til koncertbilletterne ved at arbejde som tjener, bartender og alt muligt andet.

Hjemme i Danmark igen lyttede borgmesteren stadig til hård rock og grunge. Blandt andet hørte han Pearl Jam, som han også oplevede på Roskilde Festival.

"Jeg var faktisk med til den koncert, hvor 9 mennesker blev mast ihjel foran scenen. Der mistede musikken for første gang noget af sin magiske kraft for mig," sagde han.

Carsten Holm var også til stede den aften i år 2000 og mindes den som ganske frygtelig. Men kærligheden til musikken lever videre og den er stadig intakt.

I dag når Jacob Bundsgaard ikke mange koncerter, så han hører fortrinsvis musik i sin telefon. Især når han cykler til og fra arbejde.

Selv om det kniber for den travle politiker at følge med i alt den nye musik, Aarhus kan byde på, har bandet Bogfinkevej fundet vej til hans playliste. Især er han glad for nummeret ’Smilets By’, der handler om Aarhus.

"Jeg skråler med, for det er en fantastisk sang. Jeg hører musik, når jeg cykler til og fra arbejde. Det skubber mig op ad bakken til Skejby, hvor jeg bor," sagde Jacob Bundsgaard.

Aftenen var arrangeret af den nye musikforening Music City Aarhus.

Publiceret 18 February 2020 23:16