Tom Hanks hilser på Leonardo DiCaprio ved Oscar-uddelingen, hvor aarhusianske Maria Lucia optrådte på scenen.

Tom Hanks hilser på Leonardo DiCaprio ved Oscar-uddelingen, hvor aarhusianske Maria Lucia optrådte på scenen. Foto: Michael Yada/Ritzau Scanpix

Vild fødselsdag:

Aarhusianer optrådte til Oscars foran alle stjernerne

Sangerinden Maria Lucia, der stammer fra Aarhus, optrådte søndag aften ved Oscar-uddelingen i USA

Af
Jonas Wrede Hansen

Da Maria Lucia søndag havde fødselsdag, fik hun sig nok en dag, hun aldrig vil glemme. Årsagen var ikke, at hun fyldte 36 år, men at hun om aftenen stod på den store amerikanske scene i Dolby Theatre i Hollywood foran alle de store stjerner fra den internationale filmindustri. Sammen med ti andre sangerinder sang hun nemlig 'Into the Unknown' fra Disney-filmen Frozen 2 ved Oscar-uddelingen.

Det gjorde hun, fordi hun lægger stemme til snedronningen 'Elsa' i den danske udgave af den utroligt populære Disney-tegnefilm Frozen 2.

Sammen med Elsa-stemmer fra ti andre lande fremførte hun sangen foran stjerner som Tom Hanks, Leonardo DiCaprio og Joaquin Phoenix i salen samt de mange millioner mennesker, der så showet live i fjernsynet.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Maria Lucia.

Maria Lucia. Arkivfoto: Simon Skipper/Ritzau Scanpix

Det hele blev annonceret i en pressemeddelelse blot to dage før prisshowet, og Maria Lucia er dog også selv ret begejstret over oplevelsen.

"Jeg har fået så mange indtryk på så ekstremt kort tid, at jeg godt kan mærke, at mit sind lige har brug for en pause til at absorbere hele oplevelsen sammen med et jetlag, som jo kan kue de stærkeste," skriver Maria Lucia i en sms til B.T.

Maria Lucia er født og opvokset i Aarhus. Hun gik på Kochs Skole på Sankt Johannes Alle, inden hun blev student fra Aarhus Katedralskole. Hun blev for alvor landskendt, da hun i 2003 deltog i TV 2-programmet Popstars. De senere år har hun især gjort sig bemærket som musical-skuespiller. Hun har blandt andet medvirket i "Elsk mig i nat X-mas" i Musikhuset Aarhus.

"Into the Unknown", som Maria Lucia altså fremførte ved søndagens Oscars, var desuden nomineret til 'bedste originale sang' ved prisuddelingen. Den vandt dog ikke, da '(I'm gonna) love me again' med Elton John fra Rocketman løb med den pris.

Publiceret 10 February 2020 18:05