Jesper Nordin har dirigeret det aarhusianske symfoniorkester mange gange og kender det derfor ad åre. Nu har han droppet taktstokken og er blevet musikchef.

Jesper Nordin har dirigeret det aarhusianske symfoniorkester mange gange og kender det derfor ad åre. Nu har han droppet taktstokken og er blevet musikchef. Foto: Tahmasbi

Den nye chef skal få symfoniorkesteret til at spille

Jesper Nordin har skiftet solopositionen som dirigent ud med stillingen som musikchef for Aarhus Symfoniorkester. En opgave, der kræver holdspil

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Jesper Nordin har smidt taktstokken til hjørne efter 15 år som dirigent på landets scener. Et job han har scoret mange roser for. Men nu er tiden kommet til et rolleskifte. Jesper Nordin ønsker sig en plads på holdet. Godt nok i chefstolen men med det formål, at få symfoniorkesteret til at spille, så der bliver helt udsolgt.

"Jeg vil gerne være en del af noget, der er større end mig selv. Det fandt jeg her i Aarhus Symfoniorkester, som har et stort potentiale. Samtidig er det utroligt rart at komme både i det, i Musikhuset og i byen," siger Jesper Nordin.

          

Vidoen er produceret af Palle Hansen fra TV Aarhus

Han har dirigeret det aarhusianske symfoniorkester mange gange og kender det derfor ad åre. Faktisk var hans sidste koncert som dirigent med symfoniorkesteret på Skanderborg Festival, hvor det spillede søndag middag i strintende solskin for en plads propfuld af festivalgæster, der sang med.

"Aarhus Symfoniorkester er ud over de faste koncerter med i en lang række gode arrangementer. For eksempel Opera i Parken, der er gratis udendørs opera i Skanseparken, og Musikkens Børn, der er blevet en stor ting for orkesteret. Det er en kæmpe succes," siger den nye chef.

Han er begejstret for det aarhusianske koncept, der skaber kontakt mellem byens nyfødte og orkesteret. Babyerne, der er op til et år gamle, og deres mødre bliver inviteret med i et forløb i orkesteret, hvor musikerne kommer ud og spiller for dem og forærer børnene en symfoni-bamse.

Super symfonisk sal

Det er ikke kun de særlige koncert-koncepter, den gør Aarhus Symfoniorkester bemærkelsesværdig. Det er kendt for at have landets bedste symfoniske sal. Den er bygget specielt til orkesteret.

"Det er en fornøjelse at høre musik i det rum," fastslår Jesper Nordin.

Han er meget tilfreds med de kommende koncerter og det program, man kan opleve hen over året, selv om han ikke har haft indflydelse på det og først får det i 2021.

"Programmet er rigtig fint, det kan jeg sagtens stå inde for. Vi spiller for alle aldersgrupper og prøver at udvikle vores publikum. Det skal bestå af alt fra de nyfødte til nørden, nyderen og den nysgerrige," lover musikchefen.

Nye tiltag er hemmelige

Lige nu koncentrerer han sig om at være synlig som ny leder og at fortælle, at der vil ske noget nyt. Hvad det går ud på, røber han først, når vi er tættere på 2021, meddeler han hemmelighedsfuldt.

"Den nye chef for administration, Thorkild Andreasen, og jeg er blevet ansat på grund af vores visioner. De vil strække sig over flere år og kommer til at omfatte alle aspekter af orkesterets arbejde," siger han kortfattet.

Jesper Nordin vil til gengæld gerne dele sin glæde over sin nye dagligdag i Aarhus.

"Der er en åbenlys glæde ved kulturen i Aarhus - også på græsrodsniveau. Man kan se på udbuddet af dans, teater og koncerter, at kulturen er synlig og vigtig. Det betyder meget. Det har tiltrukket mig," siger den nye musikchef for et af landets mest besøgte symfoniorkester.

LINK:story#7020752#Masser af musik i Aarhus i 2020

Publiceret 09 February 2020 07:00