Pressefoto.

Pressefoto.

TV-2 fejrer 40 år med stor arenakoncert i Aarhus

Bandet TV-2 markerer intet mindre end 40 år på den danske musikscene, når bandet smutter på en jubilæumsturne

Det hele startede i Aarhus for 40 år siden, og snart vender TV-2 tilbage til byen for at fejre det fornemme jubilæum. I en pressemeddelelse har TV-2 således fredag morgen afsløret planerne om en unik 40-års jubilæumsturne, der byder på fire store arenakoncerter i København, Aarhus, Odense og Aalborg.

Publikum kan glæde sig til at opleve og genopleve de danske ørehængere helt tilbage fra debutalbummet ”Fantastiske Toyota” (1981) og frem til bandets seneste album ”Tæt trafik i Herning” (2018), fremgår det af pressemeddelelsen.

”Vi kommer nu, som før, som altid med fred. Og kærlighed! Vi kommer med 40 års sange om livet og døden og alt det ind imellem. Vi trækker en linje ned gennem historien og finder de sange frem, som nærmest synger sig selv, blandet med de sange, som er vores bud på noget tidløst og eviggyldigt," fortæller TV-2-forsanger Steffen Brandt i pressemeddelelsen og fortsætter:

"Vi skal holde en fest og hylde fællesskabet, og vi vil ikke have det mindste imod, hvis koncerterne giver anledning til, at publikum skulle finde på at synge med. Vi står gerne på mål for sammenhængskraften, samværet og det folkelige, og vi glæder os helt vildt til at sparke 40-årsfesten i gang!”

40 år, 1200 koncerter og flerdobbelt platin

Efter 40 år på det musikalske landkort kan TV-2 bl.a. skrive flere end 200 sangudgivelser, 19 studiealbums og mere end 1200 koncerter på CV’et. Bandets samtidskritiske udgivelser er desuden blevet kvitteret med flerdobbelte platinplader samt DMA-statuetter for bl.a. ’Årets Danske Pop Udgivelse’, ’Årets Danske Sangskriver’ og ’Årets Danske Hit’.

”Vi startede nede i 80’erne med at indspille sange, som vi syntes, at vi selv og tiden trængte til. Vi har ladet tilværelsen passere gennem sangene som et slags filter i et forsøg på at forstå en hastig skiftende virkelighed. For at kunne gøre det ordentligt er man nødt til at sætte sig selv på spil. Vi har trukket vejret gennem sangene - nogle gange hæsblæsende og energisk, andre gange med en eftertænksomhed, grænsende til nagende tvivl og uro. 40 år er lang tid, men vi har først og fremmest stadig en stor glæde ved at spille. Sammen. Så længe vi kan gå på scenen og finde den energi og lyst, fortsætter vi!,” fortæller Steffen Brandt i pressemeddelelsen om TV-2’s rejse fra begyndelsen af 80’erne til i dag

Billetsalget til TV-2’s 40-års jubilæumstur starter på tirsdag 4. februar klokken 10.00 på denne hjemmeside.

jwh

Turplan for TV-2 40:

30.10.2020 K.B. Hallen, København

31.10.2020 Ceres Arena, Aarhus

6.11.2020 Odense Idrætshal, Odense

7.11.2020 Aalborghallen, Aalborg

Publiceret 31 January 2020 08:11