Det nye år fejres næsten før, det er gået i gang i barselshuset i FO-Byen.

Det nye år fejres næsten før, det er gået i gang i barselshuset i FO-Byen. Pressefoto

Barselshuset fejrer det nye år på forhånd

Foreningen, der arbejder for bedre barselsvilkår for mænd og kvinder, har indtil nu udelukkende løbet rundt på frivillige kræfter. Men med støtte fra Nordea Fonden har Barselshuset nu fået den økonomiske ballast til at fortsætte deres arbejde.

Det fejrer de ved at byde på bobler, snacks og kage til alle, der har lyst til at kigge forbi 28. janaur klokken 11. De besøgende vil desuden få et eksemplar af deres nye muleposer, som de lancerer på dagen.

Barselshuset var aldrig blevet til noget, hvis det ikke var for Torben Dreier, der leder FO-Byen. Han troede på projektet helt fra start og hjalp det i gang ved at stille lokaler til rådighed.

Bedre Barsel i fremtiden

"De havde den der gejst, energi og det drive, der siger: Vi vil gerne realisere vores idé. De brændte, og de brændte igennem. Man kunne se det i øjnene, og hvis man kan se det i øjnene, så tror jeg også på dem," har Torben Dreier tidligere udtalt om Kristine Vestergaard Bjerre og Louise Cathrine Nørmark, der har skabt Bedre Barsel.

Han deltager i nytårkuren for at fortælle om projektet, og hvorfor han valgte at støtte det.

Derefter fortæller Kristine Vestergaard Bjerre og Louise Cathrine Nørmark selv om barselshuset og hvordan de har fået ideen til det. Hvordan har iværksætter-rejsen været indtil videre? Og hvordan ser fremtiden for Bedre Barsel ud?

Fakta

  • Aktiviteterne tager udgangspunkt i styrke oplevelsen af egen forældreevne – både før og efter fødslen
  • Aktiviteter og oplæg tager afsæt i brugernes ønsker og behov
  • I løbet af det første år har foreningen haft 3000 besøgende og afholdt 119 arrangementer
  • Barselshuset er åbent mandag til torsdag og gratis hvis man er medlem af Foreningen Bedre Barsel

Publiceret 26 January 2020 10:00