Helle for Jazz sørger for en god start på dagen, når VinterStemmer ruller 12 timers kultufestival ud.

Helle for Jazz sørger for en god start på dagen, når VinterStemmer ruller 12 timers kultufestival ud. Pressefoto

Brabrands kulturfestival er i år for voksne

Gasværket i Brabrand gentager sidste års succes med VinterStemmer, der byder på jazz, forfatterforedrag og poetry slam

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Aarhus Kulturfestivalen VinterStemmer samlede sidst år 5-600 mennesker i Gasværket i Brabrand. I år vil den gentage succesen og forventer, at der kommer lige så mange.

"Vinterstemmer var en stor succes sidste år, selv om festivalen var helt nyt og ukendt. Folk kom ikke bare fra Brabrand med fra hele byen. I år ved folk, hvad det er, så vi tror, der kommer lige så mange," siger Jens Rodeland. Han er medstifter af foreningen Kulturgas, der står bag Vinterstemmer.

Flere af arrangementerne fyldte Gasværkets to sale til bristepunktet, hvilket gav en god, fortættet og positiv stemning.

Kage, sang og ord

Vinterstemmer finder i år sted 25. janaur og begynder med en jazzbrunch og slutter om aftenen med jazzkoncert. Begge dele kræver entré men det øvrige program er ganske gratis.

"Vi præsenterer en bred buket af kulturtilbud fra den øverste kvalitets-hylde og synes, at vi har fundet nogle rigtig gode navne," siger Inge-Marie Hansen fra Jazzværket og Jens Rodevad fra KulturGas med én stemme.

Undervejs i det lange og alsidige program, som rummer masser af ord, kan man styrke sig på det midtjyske kagebord.

I litteraturafdelingen har VinterStemmer inviteret forfatterne Iben Mondrup og Kristian Bang Foss. De er begge bogaktuelle med henholdsvis 'Vi er brødre' og 'Frank vender hjem', som Kristian Bang Foss har skrevet. Som et suplement til deres ord, kan man møde den underholdende forfatter og illustrator, Søren Jessen, der har ladet Franz Kafka genopstå som illustreret novelle.

Flere af arrangementerne fyldte Gasværkets to sale til bristepunktet, hvilket gav en god, fortættet og positiv stemning.

Flere af arrangementerne fyldte Gasværkets to sale til bristepunktet, hvilket gav en god, fortættet og positiv stemning. Foto: VinterStemmer

Handler om ord

Det handler også om ord, når poetry slammerne går på scenen. De laver en slags poesiens kamp. Med humor og kreativitet konkurrerer de om at sætte hinanden til vægs og publikum må gerne kommentere kampen.

Ind imellem alle de talte og oplæste ord, bliver der sang og musik. Både med en ung islandsk Singer Songwriter, Jón Normann, når man kan synge sammen med Evergreen Band og derefter svaje med til svingende New Orleans-stemning.

Jazzmusikeren Niels Dalgaard begynder dagen med Helle for Jazz og Emil Otto Trio slutter den med New Orleans rythm and blues.

VinterStemmer 25. januar på Gasværket 2C, Brabrand.

Publiceret 23 January 2020 06:00