Jacob Bundsgaard har været borgmester i Aarhus siden 2011 og dukker jævnligt op i byens musikliv. Her er han gået på scenen på Northside for at takke arrangørerne af festivalen.

Jacob Bundsgaard har været borgmester i Aarhus siden 2011 og dukker jævnligt op i byens musikliv. Her er han gået på scenen på Northside for at takke arrangørerne af festivalen. Arkivfoto: Tahmasbi

Borgmester Bundsgaard vender plader og spiller playlister

Jacob Bundsgaard går på scenen på Radar for dele sin pladesamling og sine playlister

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Den legendariske radiovært, Carsten Holm, forventer, at vi nu kommer til at kende privatpersonen Jacob Bundsgaard lidt bedre. Det sker, når den socialdemokratiske borgmester går på scenen sammen med Carsten Holm. De skal spille plader fra Jacob Bundsgaards samling og numre fra hans playlister.

"Jeg synes, at musik er det bedste visitkort, man kan få. Det siger meget om et menneske, hvilken slags musik det lytter til," siger Carsten Holm.

Bundsgaard har rytme i kroppen

"Selv om han er meget dygtig, kan en politiker godt blive lidt stiv og kedelig. Hans musik giv er et kig ind i det, der optager ham ud over lokalplaner og byrådsmøder," forsætter musikeksperten, der er stødt ind i Jacob Bundsgaard i det aarhusianske musikliv - for eksempel på Spot Festival.

Der talte Jacob Bundsgaard om, at festivalen i år vil blive afviklet for 27. gang og at den alder passer med medlemmernes i Klub 27. Den består af store berømtheder, som døde alt for unge og underligt nok i en alder af 27 år. I klubben finder man Amy Winehouse, Kurt Cobain, Jimi Hendrix og Janis Joplin.

"Jeg kan høre, at Jacob Bundsgaard ved noget om musik, og jeg har en klar fornemmelse af, at han har rytme i kroppen," siger Carsten Holm.

Radioværten har endnu ikke planlagt musiksnakken med Bundsgaard, men han regner med, at de undervejs også skal komme ind på det aarhusianske musikmiljø.

Hvor er favorit-spillestedet?

"Det vil da være oplagt at spørge ham om, han er stolt af, at Aarhus har en virkelig stærk musikscene. Hvor vigtigt er det, at byen rummer store og små spillesteder, præsenterer verdensnavne ind imellem de hyperlokale og har en række festivaler?" spørger Carsten Holm.

Man kan forvente at høre noget om, hvornår musikken træder mest i karakter i Jacob Bundsgaards dagligdag? Hvilke store musikoplevelser har han haft indtil nu? Er der et favoritspillested i Aarhus han altid går ind på, for at høre musik og hvilke navne synes han, gør Aarhus stolt?

Arrangementet er på Radar tirsdag 18. februar klokken 17.00-18.00. Det er gratis og åbent for alle.

Music City Aarhus Talks arrangerer.

Carwsten Holm holder jævnligt Aarhus City Music Talks. Tidligere har det været med navne som livsstilseksperten, Flemming Møldrup, og Leif Skov, der er Hr. Roskilde Festival.

Carwsten Holm holder jævnligt Aarhus City Music Talks. Tidligere har det været med navne som livsstilseksperten, Flemming Møldrup, og Leif Skov, der er Hr. Roskilde Festival. Arkivfoto: Tahmasbi

Publiceret 14 January 2020 17:00