Spot Festival vil igen i år drysse stjernestøv på de nye og endnu ukendte navne.

Spot Festival vil igen i år drysse stjernestøv på de nye og endnu ukendte navne. Arkivfoto: Allan Høgholm

Masser af musik i Aarhus i 2020

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Mens Aarhus Music arbejder på at gøre 2022 til musikår i Aarhus, er der mange musikoplevelser at kaste sig ud i allerede i år. Et lille udvalg blandt de mange er:

Musikfestivalen NorthSide vil igen trække store udenlandske navne til byen og Spot vil drysse stjernestøv på de nye og endnu ukendte navne.

Aarhus Volume, der holder til på arealerne ved Institut for (X) og som hidtil har fundet sted først på sommeren, vil som noget nyt i år være en del af festugen.

Hugo og Thomas Helmig

Tivolis Frihedens fredagskoncerter spilles i år igen af store danske navne. Et af dem er Hugo Helmig, som planlægger at komme stærkt tilbage med ny musik efter sin pause, der er brugt på stofafvænning. Han spiller i Tivoli 21. august.

Samtidig med at byens mange spillesteder holder massevis af koncerter i alle størrelser, sørger stadion for nogle stykker af de helt store. Når Thomas Helmig for første gang i sin karriere indtager scenen i Ceres Park 26. juni, er der 35.000 billetter til salg. Det er hans største koncert i Aarhus, hvor han før har spillet i Rådhusparken, Mindeparken og NorthSide.

4. august er det populære, tyske Ramschtein, der vil fylde stadion med deres heftige, dystre elektronisk rock.

Byens mange spillesteder holder massevis af koncerter i alle størrelser og NorthSide fylder for sidste gang Ådalen i Åbyhøj.

Byens mange spillesteder holder massevis af koncerter i alle størrelser og NorthSide fylder for sidste gang Ådalen i Åbyhøj. Arkivfoto: Jonathan Nothlev

Musikhusets nye programchef har et nyt program for året klar 22. januar. Premieren på den nye musical 'Den skaldede frisør' ligger dog allerede fast og bliver 24. april. Musikken er skrevet af Thomas Helmig, der ikke før har skrevet musical-musik.

En række af de store navne, der er vokset ud af det aarhusianske musikmiljø, har planlagt koncerter i Aarhus i år:

5. september spiller rapperen Johnsson på Atlas.

L.O.C. giver to koncerter 30. og 31 januar på henholdsvis VoxHall og Train.

Peter Sommer udgiver nyt album 17. januar og giver koncert 23. februar på VoxHall

Publiceret 11 January 2020 07:00