Som ReThinker møder man mange nye mennesker. Både dem man skal hjælpe og dem, man arbejder sammen med. Lige nu planlægger ReThinkerne det kommende år, og der er plads til flere frivillige. Dem der ikke har booket 2020-kalenderen helt ud, kan overveje at sætte en frivilligopgave ind.

Som ReThinker møder man mange nye mennesker. Både dem man skal hjælpe og dem, man arbejder sammen med. Lige nu planlægger ReThinkerne det kommende år, og der er plads til flere frivillige. Dem der ikke har booket 2020-kalenderen helt ud, kan overveje at sætte en frivilligopgave ind. Foto: Per Bille

Frivillige kan opleve byen på nye måder

Som frivillig kommer man med til mange ting - også bag scenerne. De frivillige er flødeskummet ved racerløb, store teateropsætninger og når turisterne kommer til byen

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Byens frivillige har muligheden for at opleve byens arrangementer fra andre vinkler end tilskuerrækkerne. Samtidig er de med til at give noget særligt til byens gæster, uanset om det er turisterne på gaden, tilskuerne ved de forskellige racerløb eller publikum ved forestillinger som for eksempel 'Hobbitten', der opføres på bakken ved Moesgaard sommeren 2021.

Ulla Lund Svenningsen er leder af de 2000 ReThinkers, der er i Aarhus. Byen er berømt ude i verden for de frivillige og det høje serviceniveau, de skaber i byen.

Ulla Lund Svenningsen er leder af de 2000 ReThinkers, der er i Aarhus. Byen er berømt ude i verden for de frivillige og det høje serviceniveau, de skaber i byen. Foto: Tahmasbi

"De frivillige er det ekstra lækre. De er flødeskummet, og de er med til at sikre det høje niveau, der er ved mange arrangementer i Aarhus," siger Ulla Lund Svenningsen, der leder de frivillige - ReThinkers - og har gjort det siden 2014.

"ReThinkerne er kun med, når de har tid og overskud. De er båret af lyst og engagement. Og netop det, gør deres indsats til en fornøjelse," fortsætter hun, der ofte er ude i verden og fortælle om de frivillige og det positive præg, de sætter på byen. Lige nu er der 2000 frivillige – og der er plads til flere.

Aktiviteter i 2020

Januar og februar er de stille måneder hos ReThinkers. I dem planlægger man årets mange aktiviteter. Det sker på deres tilholdssted på Mindet på havnen i en tidligere kornsilo. Stedet hedder GeLinde og det er urbant og trendy indrettet med café og mødelokaler.

Der holder Ulla Lund Svenningsen og hendes kolleger til på et åbent kontor. Når Det Kongelige Teater sætter Hobbitten op ude ved Moesgaard, skal de finde 150 frivillige til de fleste aftener i seks uger.

"Det bliver næppe noget problem for statisterne får en kæmpe oplevelse. De lærer meget og oplever noget, de aldrig glemmer," siger Ulla Lund Svenningsen.

I december afviklede ReThinkers et kæmpe Luciaoptog med omkring 300 deltagere og 75 frivillige hjalp ved Citykirkens Himmelske Juleshow, hvis overskud går til udsatte familier.

I foråret er der brug for folk, der vil tage imod turisterne, der komme til Aarhus med krydstogtsskibe. Hen over sommeren kører som nævnt Hobbitten og i sensommeren er der Aarhus Festuge. Samtidig er der brug for hænder på Vinterherberget, i Repair Café og på Naturhistorisk Museum for bare at nævne nogle af opgaverne.

Indimellem bliver der også lavet takke-fester for de frivillige som en påskønnelse af deres indsats. De får også jævnligt tilbud om at komme med på ture til alt fra en hemmelig tunnel under byen og til dronningens have.

Alle interesserede er velkomne hos ReThinkerne. Man kan melde sig til på nettet eller gå forbi GeLinde, der ligger på Mindet 6. Derefter bliver man guidet gennem mulighederne.

Fakta

Man bliver ReThinker ved at melde sig til på hjemmesiden: Meld dig til ReThinkers her

Eller man kigger forbi de frivilliges tilholdssted: GeLinde på Mindet 6 i Aarhus

Når man har meldt sig til, kommer man på en liste

Og man inviteres til et infomøde

Derefter modtager man en mail med de arrangementer, man kan deltage i

Man vælger og melder sig til, hvorefter man modtager informationer blandt andet om tid og sted

Publiceret 02 January 2020 10:00