Anders Baggesens nytårsforsæt for 2020 handler om at vise større tillid.

Anders Baggesens nytårsforsæt for 2020 handler om at vise større tillid. Foto: Isak Hoffmeyer

Anders Baggesen og Mathias Flint:

Vores nytårsforsæt for 2020

Århus Onsdag har spurgt de to skuespillere Anders Baggesen og Mathias Flint ind til deres nytårsforsæt for 2020

Af
Mai-Britt Jeppesen

Lige om lidt skriver vi 1. januar 2020. Det betyder et nyt år - og med det, nye ambitioner, løfter og ønsker. Og nytårsforsæt. Eller hvad? Laver vi stadig nytårsforsæt? Hvis ja, hvilke? Og hvad gør vi for at holde dem? Hvis vi da gør noget...

Århus Onsdag redaktionen har spurgt de to skuespillere Anders Baggesen og Mathias Flint, som begge er en del af Aarhus Teaters ensemble, om præcis det.

ANDERS BAGGESEN, 61 år:

"Nytårsforsæt! Det er vist noget med nye regler. Noget med ’Pas nu på!’ og ’Lad nu være!’, ’Hold igen!' og 'Hold nu øje med!’. Regler skal der til, men indimellem opleves det som om, der kommer nye til hver anden dag.

Vi har videokameraer overalt på gaderne, Google Earth holder øje med os fra oven, mor og far har GPS på børnene, så de kan kontrollere, hvad de laver. Der er koder og nøglekort og security. Mistro er vores indre destruktive djævel, som til alle tider har provokeret og udfordret vores almindelige menneskelige moral og ansvarsbevidsthed. Det er nemt at lade sig overbevise af hans ofte overbevisende argumenter, men i 2020 vil jeg vælge ikke at være bange for ham; jeg vil ikke være mistroisk, men tillidsfuld.

Hvis selvfølgelig et nytårsforsæt kan være en ønskelig egenskab? Julegaverne er for nylig pakket ud, men den gave, som findes indeni os, hvis vi tør give slip på kontrollen, er af uvurdérlig værdi. Den hedder tillid og er lige så god at give som at få. "

Blå bog:

  • uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 1980
  • har spillet hovedparten af sine roller på Aarhus Teater, hvor han har medvirket i et hav af forestillinger. Blandt andre de to Reumertvindende forestillinger Erasmus Montanus og Lyden af de skuldre vi står på. Senest har man kunne opleve Baggesen i Aarhus Teaters familiejuleforestilling Pagten
  • har medvirket i flere tv-serier og huskes nok især for sin rolle i DR's julekalender Jul på slottet fra 1980
  • har haft en aktiv karriere som instruktør på diverse musikforestillinger

Mathias Flint vil bestræbe sig på at bruge mere tid med familien og mindre tid på mobilen i 2020.

Mathias Flint vil bestræbe sig på at bruge mere tid med familien og mindre tid på mobilen i 2020. Foto: Isak Hoffmeyer

MATHIAS FLINT, 36 år:

"Jeg har ikke et decideret nytårsforsæt, men jeg synes trods alt, at nytåret ofte bringer en masse nye ønsker og tanker med sig.

Jeg tror, grunden til, jeg ikke har et nytårsforsæt i traditionel forstand, er, at jeg mere er til en form for konstant bevægelse. Hvis der eksempelvis er noget, jeg vil tage til mig eller ændre, så konfronterer jeg det og efterstræber det. Så kan det så tage mere eller mindre arbejde og tid at opnå. Og tit bringer det nye ting og erfaringer med sig.

Hvis jeg skulle nævne noget, der fylder meget hos mig ved højtiderne, er det mere samvær og et større nærvær med min familie. Det kræver tit bare lidt god tid og planlægning. Jeg vil samtidig forsøge at bruge mindre tid på min telefon. Måske er det faktisk et nytårsforsæt..."

Blå bog:

  • uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus 2016
  • har siden 2016 været en del af Aarhus Teaters ensemble
  • har senest medvirket i The Rocky Horror Show og Lazarus på Aarhus Teater samt i DR's dramaserie Herrens Veje

Publiceret 01 January 2020 07:00