Lad dig inspirere af Århus Onsdags guide til nytårsfester i Aarhus.

Lad dig inspirere af Århus Onsdags guide til nytårsfester i Aarhus. Foto: AdobeStock

Guide: Farverige nytårsfester i Aarhus

Til en ægte nytårsfest hører masser af bobler, Dronningens nytårstale, god mad og kransekage i rigelige mængder. Rådhusklokkerne og svenske Abbas ’Happy New Year’, samt fyrværkeri og dans til den lyse morgen. Alt sammen selvfølgelig i selskab med feststemte mennesker

Af
Mai-Britt Jeppesen

AARHUS Flere lokationer i Aarhus inviterer indenfor til et brag af en fest på årets sidste aften. Nogle fester er for flere hundrede mennesker – nogle for mindre selskaber. Fælles for dem alle er, at det skal være en magisk aften – og nat – for alle deltagere.

Overvejer I at overlade madlavning og dj-pult til professionelle og fejre 2020s komme med en masse glade mennesker? Så lad jer inspirere af Århus Onsdags guide til en håndfuld af årets mest farverige nytårsfester i Aarhus.

På Slap Af skydes nytårsfesten i gang med Dronningens nytårstale og - selvfølgelig - bobler!

På Slap Af skydes nytårsfesten i gang med Dronningens nytårstale og - selvfølgelig - bobler! Foto: AdobeStock

Nytårsaften på traditionel vis

Traditionen tro, åbner Slap Af i Studsgade igen i år dørene til et brag af et nytårsfest. Festen skydes i gang klokken 17.45 med Dronningens nytårstale – selvfølgelig med lidt forskellige snacks og et glas bobler på siden.

Herefter serveres årets nytårsmenu bestående af hummerbisque til forret, oksemørbrad til hovedret og Gateau Marcel til dessert. Til de gastronomiske herligheder kan du læske dig i øl, vin og vand ad libitum helt frem til midnat.

Når de tre retter er sat til livs, fyrer en DJ op under mikserpulten og opfordrer til at indtage dansegulvet. Her kan man blive helt indtil klokken 02, hvor festen slutter.

Slap Af, Studsgade 8, 8000 Aarhus C. 31. januar klokken 17.45-02.00 Se mere her

Til nytårs-singlefesten på Comwell i Aarhus er der langtidsstegt oksefilet til hovedret til kødspiserne. Vegetarerne kan vælge risotto.

Til nytårs-singlefesten på Comwell i Aarhus er der langtidsstegt oksefilet til hovedret til kødspiserne. Vegetarerne kan vælge risotto. Foto: AdobeStock

Mindre nytårsfest for singler

Dette års nytårsfest på Comwell er 'kun' for 150 mennesker – alle singler i alderen 45 til 65. Der findes kun en type billet til aftenen, nemlig en helaftensbillet. Det betyder, at der ikke kommer flere gæster, end dem der er der fra aftenens start klokken 17.30. Ved ankomst bliver hver gæst placeret sammen med andre gæster i samme aldersgruppe, og så har man hele aftenen til at lære alle ved sit bord at kende.

Comwell serverer en tre retters gourmet menu, der blandt andet består af hummerbisque til forret og langtidsstegt oksefilet eller – til vegetarerne – risotto til hovedret. Til dessert bliver samtlige gæster forkælet med blødende chokolade fondant. Hertil vil der være fri øl, vin og vand under hele festen.

Her er lagt op til en nytårsaften med hygge, snak og dans til festlige DJ-beats på Comwell Hotel i Aarhus.

Comwell Hotels, Værksmestergade 2, 8000 Aarhus C. 31. januar klokken 17.30-02.00. Se mere her

Forretten er røget laksetartar til gigantisk nytårsfest for singler på Godsbanen.

Forretten er røget laksetartar til gigantisk nytårsfest for singler på Godsbanen. Foto: AdobeStock

Gigantisk nytårsfest for singler

I år inviterer Godsbanen til et brag af en nytårsfest for hele 500 singler i alderen 26 til 58 år. Der er tre typer billetter at vælge imellem: en helaftensbillet inklusiv en tre retters menu, hvor man bliver placeret ved et bord sammen med andre i samme aldersgruppe. Eller, hvis man ønsker at spise hjemme, en klokken 21-billet, hvor man kommer til ’Kom-og-mingle-bar’ i et af de tilstødende lokaler på Godsbanen, inden selve festen skydes i gang. Den tredje og sidste mulighed er, at man kridter danseskoene på forhånd og venter med at komme, til bandet 'The Hitmen' går på fra klokken 22.45.

Vælger man helaftensbilletten, kan man glæde sig til en menu, som blandt andet består af en lille appetizer, røget laksetatar til forret, rosastegt okse til hovedret og hvid chokolade ganache til dessert.

Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C. 31. januar klokken 17.30-04.30. Se mere her

Restaurant Malt inviterer på ti retter fordelt på fire serveringer nytårsaften. En af lækkerbidsknerne er rimmet kammusling.

Restaurant Malt inviterer på ti retter fordelt på fire serveringer nytårsaften. En af lækkerbidsknerne er rimmet kammusling. Foto: AdobeStock

Nytårsfest med ti serveringer

På restaurant Malt kan man se frem til en nytårsaften helt efter bogen, startende med dronningens nytårstale klokken 18 - naturligvis ledsaget af snacks og kølige bobler. Herefter sætter man sig til bords i de smukke lokaler og får serveret ikke mindre end ti retter fordelt på fire serveringer. Tatar, jomfruhummer, kammusling, pighvar, højreb og chokolade er blot et lille udpluk af aftenens eksklusive menu.

Fra klokken 22.00 vil der være mulighed for at købe cocktails, og når rådhusklokkerne slår midnat, og man for første gang kan skrive 2020, vil der blive serveret kransekage samt – selvfølgelig – rigeligt med bobler.

Malt, Ceresbyen 64-68, 8000 Aarhus C. 31. januar klokken 17.45-02.00. Se mere her

På Köds nytårsmenu til nytårsfesten på First Atlantic Hotel er der hvid chokolademousse med friske bær til dessert.

På Köds nytårsmenu til nytårsfesten på First Atlantic Hotel er der hvid chokolademousse med friske bær til dessert. Foto: Köd

Nytårsfest på toppen af Aarhus

Her har man mulighed for at hoppe ind i det nye år, alt imens man nyder Aarhus’ måske smukkeste udsigt fra øverste etage af First Hotel Atlantic på Europaplads.

First Hotel Atlantic har arrangeret en nytårsaften, der begynder med et glas velkomstbobler klokken 17.30. Klokken 18.00 afspilles Dronningens nytårstale. Herefter serveres en fem retters menu leveret og præsenteret af restaurant KöD Aarhus. På menuen er der blandt andet tuntatar, oksemørbrad og hvid chokolademousse. Til maden vil der være fri bar med øl, vin, vand og sodavand helt indtil midnat.

Der serveres kransekage og 2020 bydes velkommen med et glas perlende bobler, når viserne rammer midnat.

Nyd den fyrværkeribeklædte himmel fra første parket helt indtil klokken 01, hvor festen lukker. Herefter kan man fortsætte til afterparty på KöD Aarhus på Åboulevarden med DJ og svedig dans. Den første drink er endda på huset!

First Hotel Atlantic, Europaplads 10, 8000 Aarhus C. 31. januar klokken 17.30-01.00. Se mere her

Publiceret 28 December 2019 07:00