"Jeg føler virkelig, at jeg er med til at gøre en forskel for de børn, jeg møder," siger 20-årige Josefine Quelle, der er en af de frivillige i Børns Vilkårs nyåbnede kontor i Aarhus. Hun tager ud i folkeskolen og taler med børn og deres trivsel. Hun er for tiden også lærervikar og drømmer om at få en plads på psykologistudiet. Foto: Tahmasbi

Sådan gør du børn glade og får et fedt CV

Frivillige i Børns Vilkår kan blive skarpe på at undervise og arbejde med børn. De frivillige gør en forskel og får erfaring

Af
Bente Tahmasbi Hansen

20-årige Josefine Quelle er en af de frivillige i Børns Vilkårs nyåbnede kontor i Aarhus. Der møder avisen hende i de nyindrettede lokaler i stueplan i Frederiksgade 78 lige overfor porten ind til FO-Byen.

Hun tager ud i folkeskolen og taler med børn om deres trivsel. Hun er for tiden også lærervikar og drømmer om at få en plads på psykologistudiet.

Frivilligtjansen hos Børns Vilkår kan måske hjælpe hende med at nå det mål. Hun er under alle omstændigheder utrolig glad for jobbet, som hun har lært meget af.

          

Indslaget er produceret af Palle Hansen, TV Aarhus

Får god erfaring

"Jeg føler virkelig, at jeg er med til at gøre en forskel for de børn, jeg møder. Og jeg er 100 procent blevet en bedre folkeskolevikar af, at have arbejdet i Børns Vilkår," siger Josefine Quelle.

"Jeg har lært at kommunikere med børnene på forskellige måder og kan efterhånden genkende deres reaktioner. For eksempel når jeg bruger humor. Det er en rigtig god måde at nå dem på," uddyber hun.

Josefine Quelle er meget begejstret for det program, Børns Vilkår sender de frivillige ud med. Det indeholder blandt andet video og opgaver, så hun skal ikke bare stå og tale til en klasse. Hun beder for eksempel børnene og de unge om at tage stilling til en række eksempler.

Det kan handle om hvorvidt en pige skal mødes med en dreng, hun ikke kender men har skrevet med på nettet. De, der synes, at hun helt sikkert skal mødes med ham, skal stille sig i den ene ende af en linje og de, der er helt uenige, skal stille sig i den anden. Alle, der synes noget der imellem, placerer sig et sted mellem de to yderpoler.

"Vi taler tit med børn og unge om det, de synes er svært at tale med voksne om. Det er emner som mobning, forelskelser og det digitale liv, der kan være svært," siger Josefine Quelle.

Måske også BørneTelefonen

Hun bruger cirka et par timer om ugen på frivillig-jobbet hos Børns Vilkår, som hun håber at skulle arbejde for længe. Måske en dag som praktikant og senere som en af dem, der svarer BørneTelefonen. Den opgave kræver, at man har en bacheloruddannelse og er over 21 år. Josefine Quelle går efter at blive begge dele.

"Jeg elsker bare at arbejde med børn og unge. De er skønne. Og her hos Børns Vilkår gvier det virkelig god mening," siger hun med et kæmpestort smil.

Publiceret 22 December 2019 07:00