Det behøver ikke at være besværligt at få juleaftensmenuen på bordet 24. december. Vi guider dig her til flere steder i og omkring Aarhus, hvorfra du kan hente eller få bragt andestegen.

Det behøver ikke at være besværligt at få juleaftensmenuen på bordet 24. december. Vi guider dig her til flere steder i og omkring Aarhus, hvorfra du kan hente eller få bragt andestegen. Foto: AdobeStock

Guide: Sådan kommer du nemt til andestegen juleaften

Drømmer du om en juleaften uden sved på panden, brune negle og stabler af fedtede potter og pander? En juleaften, hvor du ikke behøver at bekymre dig om, at andestegen bliver tør og flæskesværene bløde? Så er her hjælp at hente...

Af
Mai-Britt Jeppesen

Enkelte delikatesser og spisesteder i Aarhus tilbyder at lave julemenuen for dig, så den blot skal hentes og varmes, ligesom flere cateringfirmaer leverer den færdige juleaftensmenu på din adresse.

Århus Onsdag har samlet et udpluk af stederne i en guide, så du med god samvittighed kan smide benene op i sofaen og lade roen OG duften af julemad brede sig uden stress og jag.

Hent-selv takeaway:

Foto: AdobeStock

LISAGER

Hos Lisager i Risskov tilbyder man en lækker juleaftensmenu bestående af to eller tre retter. På menuen er røget laks til forret, rullesteg og andesteg til hovedret og – selvfølgelig risalamande med kirsebærsauce til dessert. Der hører forskellig traditionel garniture med et tvist til alle retter. Menuen kan bestilles til alle antal på telefon og skal afhentes senest 23. december. Det eneste du selv skal stå for juleaften er altså at lune og anrette diverse.

Lisager tilbyder desuden langtidsstegte juleænder, flæskesteg, andesovs og -sky, brunede kartofler og rødkål til afhentning senest 23. december.

Lisager, Rolighedsvej 34, 8240 Risskov. Se mere på lisager.com

Foto: AdobeStock

RESTAURANT FEDET

Igen i år sørger Restaurant Fedet for traditionel julemad til dig, der gerne vil slippe for at stå i køkkenet i timevis 24. december. Menuen indeholder langtidsstegt and, appelsinsalet, æble med ribsgele, hjemmelavet rødkål, andesauce samt brune og hvide kartofler. Det er muligt at tilkøbe flæskesteg. Til dessert er der naturligvis hjemmelavet risalamande med kirsebærsauce. Restaurant Fedet har gjort det store arbejde, så du kun skal bruge 15 minutter i køkkenet, før julemaden er på bordet.

Menuen skal forudbestilles senest 18. december, men jo før jo bedre da der kun laves et begrænset antal kuverter. Der skal minimum bestilles to kuverter. Menuen kan hentes 24. december eller leveres indenfor en radius på 10 kilometer ved minimum 10 kuverter. Levering kan ske længere væk ved aftale.

Restaurant Fedet, Nordre Strandvej 35, 8240 Risskov. Se mere på Fedet.dk

Foto: AdobeStock

BILKA TILST

Er familien stor og skal der både and og flæskesteg på julebordet 24. december, kan du nemt komme til at bruge både en halv og hel dag i køkkenet. Med Bilkas moderne andemenu kan du få lækker julemad på bordet uden at spendere timevis i køkkenet. Menuen består af confiteret andelår og -bryst med kartofler, brunede kartofler og tranebærkompot. Hertil andesauce og rødkålssalat med æbler. Menuen kan tidligst bestilles til søndag 22. december og til minimum to kuverter.

Nemt, enkelt og lækkert – uden blussende kinder og fedtet hår.

Bilka, Agerøvej 7, 8381 Tilst. Se mere på bilkamadudafhuset.dk

Bragt-ud takeaway:

Foto: AdobeStock

FEST DINER

Fest Diner leverer igen i år en nem juleaftens menu, hvor anden er forstegt og klar til at blive lunet. Det betyder julemaden kan tilberedes på under en time juleaften og du i stedet kan bruge tiden på at hygge og slappe af med familie og gæster.

Menuen består af helstegt, fyldt andesteg, svinekam, hvide og brune kartofler, brun sauce, rødkål, ribsgele, waldorfsalat samt franske kartofler. Du kan desuden tilkøbe risalamande med kirsebærsauce.

Maden leveres kold om formiddagen 23. december. Fest Diner leverer mad ud af huset i Østjylland og omegn – inkl. Aarhus, Grenå, Randers og Odder.

Se mere her

PR Foto

MEYERS

Meyers tilbereder en klassisk julemenu bestående af and, rødkål, bagte æbler med tyttebær, ristede og brunede kartofler, andeskysauce samt risalamande med hjemmelavet kirsebærsauce og sukkerristede mandler. Der er mulighed for at tilkøbe forret.

Meyers sørger for, at andeskindet er sprødt, saucen smagt til, rødkålen krydret og kartoflerne brune. Og så får du leveret hele herligheden direkte til din dør enten 22. eller 23. december. Alt du skal gøre er at varme og anrette maden, når sulten melder sig juleaften.

Der kan minimum bestilles to kuverter. Levering kan ske i hele landet – dog kun til brofaste øer. Sidste bestillingsfrist for levering 22. december er 19. december, og sidste bestillingsfrist for levering 23. december er 20. december.

Se mere her

Foto: AdobeStock

KOKKEN & JOMFRUEN

Cateringvirksomheden Kokken og Jomfruen sørger for at levere klassisk julemiddag, præcis som du kender den, lige til døren. Der er flere julepakker at vælge imellem, så du kan sammensætte din menu helt som du ønsker. Alle julepakker indeholder flæskesteg, hvide og brunede kartofler, gammeldags rødkål, æble-sveske kompot og julesauce. Alt du skal gøre er at vælge mellem helstegt and eller stegt andebryst og vurdere om der er appetit til risalamande med kirsebærsauce.

Din komplette og næsten færdige menu leveres lige til døren 23. december. Levering kan ske i hele landet – dog kun til brofaste øer.

Se mere her

Foto: AdobeStock

GO MAD

Lad Go Mad stå for juleaftensmenuen og få mere tid til at hygge med hinanden og nyde hjerternes fest 24. december. Cateringfirmaet har kræset om de små detaljer og tilbyder at levere en klassisk og stort set serveringsklar julemenu af gode råvarer lige til døren. Alt, du skal gøre på aftenen, er at lune og anrette – og så er der julemiddag.

Vælg en juleaftensmenu bestående af eksempelvis færdigstegt and, svinekam med svær, hvide og brunede kartofler, rødkål, hjemmelavet brun sauce og selvfølgelig risalamande.

Go Mad leverer fra to kuverter til dit dørtrin i og omkring Aarhus.

Se mere her

Publiceret 14 December 2019 08:00