Billedet her er fra 'Lille Amerika' i True Skov. Der har man som et forsøg plantet en række amerikanske træsorter for at se, hvordan de klarer sig i skoven. Meget af den øvrige skov er nåletræer plantet som plantage - på lige rækker.

Billedet her er fra 'Lille Amerika' i True Skov. Der har man som et forsøg plantet en række amerikanske træsorter for at se, hvordan de klarer sig i skoven. Meget af den øvrige skov er nåletræer plantet som plantage - på lige rækker. Foto: Tahmasbi

Byens hemmelige skov har stille ro

I modsætning til de meget besøgte skove i Aarhus byder True Skov på dyb stilhed og dejlig ro

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Den oversete True Skov er ifølge landskabsarkitekten, Tina Seerup Olesen, en overset perle. Hun bor i Åbyhøj og vælger gerne at gå en tur med hunden i True Skov, som hun også kender fra sit arkitektarbejde.

"Man får stilheden forærende i True Skov, selv om den ligger helt tæt på byen. Den støder op til Skjoldhøjkvarteret, der er Danmarks største parcelhuskvarter, så den binder byen sammen med naturen," siger Tina Seerup Olesen.

Landskabsarkitekten, der driver TSO Studio, har for 10 år siden indrettet Skjoldhøjkilen, som støder op til skoven. Hun mener, at den i sammenligning med de meget besøgte Riis Skov og Marselisborg Skov er dejlig uspoleret og rekreativ.

Det har hun valgt at skrive til avisen i skemaet herunder. Derfor har redaktionen kontaktet hende som en optakt til vores debat om True Skov tirsdag 3. december klokken 17 på Gellerup Bibliotek.

"Jeg kan godt forstå, at nogle synes, at True Skov umiddelbart virker kedelig, fordi den i høj grad består af plantage, hvor træerne er plantet på lige rækker. Men den har fået lov til at stå og passe sig selv i så mange år, at den nu har fået sit eget liv," mener Tina Seerup Olesen.

Hun påpeger, at de mange nåletræer er stedsegrønne, så der er grønt hele året rundt i True Skov. Og det er helt modsat bøgeskovene, som man har satset på som turist-trækplaster. Blandt andet derfor er de meget besøgte og meget slidte.

Flot gåtur til True Skov

"Egentlig er True kultur-natur, fordi det er menneskeskabt og ikke bare er vokset vildt. Men nu er det efterhånden så tilpas uplejet, at det er blevet natur. Og uanset om det er det ene eller det andet, er det fantastisk at komme ud og være i," fastslår arkitekten.

Hun foreslår at man går ud til True gennem Skjoldhøjkilen. Den strækker sig fra Hasle Bakker, der har en flot udsigt over hele byen.

I kilen kan man opleve en amfiscene, en stenlabyrint, løbestier, en legeplads, fitnessområde og en række søer. Skjoldhøjkilen mellem Skjoldhøjvej og Hasle Bakker. Nord for Gellerup og syd for Skjoldhøjparken. "Meget af det ligger hengemt, så man skal se godt efter. Det betyder også, at man kan opdage noget nyt, hvor gang man går der," forklarer Tina Seerup Olesen.

Debatmøde

Mødet er på Gellerup Bibliotek, Gudrunsvej 78, 8220 Brabrand.

3. december klokken 17-18.30.

Tilmeld dig på mail: bth@lokalavisen.dk

Århus Onsdag/Lokalavisen, Vores Brabrand, Dokk1 og FO-Byen arrangerer og har inviteret Naturstyrelsen, Aarhus Kommune og alle, der vil være med.

Udviklingsplanen for friluftsliv i True Skov området foreslår blandt andet:

Udviklingsplanen for friluftsliv i True Skov området foreslår blandt andet:

Huleby

Mountainbikerute

Rideruter

Foreningshus

Shelterby

Sankespor, der skal bestå af en nøddevej med hassel og valnød, en frugtsti med æble, pærer og blomme og et bærspor med solbær, skovjordbær og hindbær

Publiceret 02 December 2019 12:47