Rytterne bruger flittigt True Skov og mødes for at ridde sammen.

Rytterne bruger flittigt True Skov og mødes for at ridde sammen. Foto: Tahmasbi

Ny skov i Aarhus tiltrækker hesteinteresserede: Bosætter sig ved skoven

Rytterne er nogle af de første til at indtage den nye sko. Cirka 100 har fundet sammen og bygget en pausefold

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Lokalavisen/Århus Onsdag og Vores Brabrand har for tiden fokus på True Skov, som vi holder et debatmøde om 3. december. Rytterne er de første, der for alvor har indtaget skoven. Faktisk er naturridning i True Skov så afgørende for blandt andre Anne Hove, at hun har bosat sig tæt på den nye skov. Der har hun gode muligheder for at bo et sted med plads til hestene og for at komme ud og ride.

(Artiklen fortsætter under grafikken.)

"De gode rideforhold i og omkring True Skov har været afgørende for, hvor min familie og jeg har bosat os. Andre har tænkt som os, for der er flere smågårde her i området med små hestehold," siger Anne Hove, der er formand for True Skov Rytterlaug.

"Folk har valgt at bo her, fordi man har gode muligheder for at ride og stadig er tæt på byen," mener den passionerede rytter, der til daglig også arbejder med heste. Hun er sygeplejerske og rideterapeut på behandlingsstedet Holmstrupgaard.

Rytterne er langt fremme

Hun vurderer, at der er omkring 100 ryttere, som bruger True Skov. Indtil videre har 50 af dem valgt at melde sig ind i True Skov Rytterlaug, der blev dannet for godt et halvt år siden, fordi de var med i projektet ’True Skov for alle’.

"Vi stiftede foreningen for at samle alle rytterne og have en samlet stemme. Jeg er en del af den permanente følgegruppe, som stadig mødes og taler om udviklingen af True Skov," forklarer Anne Hove.

I følgegruppen er der repræsentanter fra flere former for løb, mountainbikerne, vandrelaug, spejderne og alle mulige andre former for udendørs aktiviteter. Rytterne er frontløbere, som er længst fremme med at etablere sig i skoven.

Har bygget en pausefold

"Vi har for nylig etableret en pausefold ved skulpturen ’Vinterens Hjerte’ og bålhytten, der er tæt på p-pladsen. Naturstyrelsen leverende materialerne, og vi byggede en træindhegning, hvor hestene kan stå, når vi holder pause," siger Anne Hove.

Hun forklarer, at det kan være ret besværligt at holde sin hest med den ene hånd, mens man spiser sin madpakke med den anden. Derfor er folden og en bum, hvor hesten kan bindes, en god ide. Det giver rytterne mulighed for at sidde sammen i bålhytten og sludre, uden at hestene stikker af.

17 friske ryttere mødtes for at bygge bommen og folden.

"Vi klarede det hele på en enkelt dag. Det er vi rigtig godt tilfredse med," siger en glad Anne Hove.

Det næste, rytterne gerne vil have, er nogle naturspring i skoven. Aarhus Kommune og Naturstyrelsen har godkendt nogle placeringer til det.

"Vi har fået tildelt nogle åbne græsarealer under højspændingsledningerne. Det er fint for os, og på den måde udnytter vi nogle arealer, som de andre brugerforeninger ikke vil bruge til noget," siger Anne Hove.

"Det er en fin måde at gøre det på, for på den måde tænker man jo skoven for alle og tager hensyn til hinanden," uddyber hun.

FAKTA

Århus Onsdag/Lokalavisen Aarhus og Vores Brabrand sætter fokus på True Skov

Vi inviterer alle med til et debatmøde om, hvad vi vil med True Skov. Og hvordan kommer vi videre med udformningen af den?

Det foregår 3. december klokken 17-18.30.

På Gellerup Bibliotek, Gudrunsvej 78, Brabrand.

Århus Onsdag/Lokalavisen Aarhus og Vores Brabrand arrangerer sammen med Dokk1 og FO-Byen. Naturstyrelsen og Aarhus Kommune er også inviteret.

Tilmeld dig på mail: bth@lokalavisen.dk

Udviklingsplanen for friluftsliv i True Skov området foreslår blandt andet, at der skal være: huleby, mountainbikerute, rideruter, et foreningshus, en shelterby og nogle sankespor. De skal bestå af en nøddevej med hassel og valnød, en frugtsti med æble, pære og blomme og et bærspor med solbær, skovjordbær og hindbær.

Publiceret 15 November 2019 07:00