Torben Dreier og Anne Thorø underskriver hendes ansættelseskontrakt. Hun begynder i første omgang som udviklingschef i FO-Aarhus til februar. Planen er at hun skal overtage hans lederstilling om to år.

Torben Dreier og Anne Thorø underskriver hendes ansættelseskontrakt. Hun begynder i første omgang som udviklingschef i FO-Aarhus til februar. Planen er at hun skal overtage hans lederstilling om to år. Pressefoto

Den nye Torben Dreier er en yngre kvinde

Lederen af FO-Aarhus planlægger at overlade sin stol til Anne Thorø fra Studenterhus Aarhus om to år

Af
Bente Tahmasbi Hansen

I Aarhus er Torben Dreier kendt som frontløber og bannerfører for folkeoplysnings- og foreningsområdet. I 36 år har han bygget et stort og stærkt netværk i byen, og FO-Aarhus er i dag en meget stor og meget synlig institution ikke bare i byen men i hele landet.

Torben Dreier dukker op i et væld af sammenhænge som leder eller sparringspartner. Han har for eksempel for 30 år siden været med til at etablere noget så anderledes som Gøglerskolen, han opkøbte for et år siden Danmarks Medie og Journalisthøjskole for at gøre den til et nyt kulturcenter, han modtog i 2017 aftenskolernes ildsjælepris og senest har han taget den konkursramte Kulturcafé Gyngen under sine vinger og placeret den i FO-Byen.

For mange opgaver

Det har ikke gjort den 63-årige træt, men opgaverne hober sig op på hans bord, så han har brug for nogen at dele dem med. Derfor har han ansat Anne Thorø som udviklingsleder med den plan, at hun skal overtage hans plads om to år.

"Jeg elsker mit job og vil gerne være med mange år ud i fremtiden, men jeg har også kigget på min dåbsattest. De seneste fire år, har jeg fået markant flere arbejdsopgaver. Planen er, at Anne Thorø og jeg i fællesskab kan fortsætte udviklingen af FO-Aarhus, og samtidig få overført den viden, jeg har fået gennem et helt arbejdsliv, så hun bliver det naturlige valg som skoleleder for bestyrelsen, når jeg stopper," siger Torben Dreier i en pressemeddelelse.

FO-Aarhus har flere store projekter i gang, og overtagelsen af journalisthøjskolen, hvor blandt andet Museum Ovartaci skal etableres, fylder meget.

"Annes største styrke er at arbejde med frivillighed. Det er en af de ting, som jeg misunder hende i den grad. Hun kan tilføre folkeoplysningen mange nye, spændende muligheder, hvis vi kan få folkeoplysningen og frivillighed til at spille mere sammen. Jeg er imponeret over hendes store netværk i både kultur- og erhvervslivet. Det bliver en kæmpe styrke for FO-Aarhus," siger Torben Dreier.

Anne Thorø kommer til FO-Aarhus fra jobbet som direktør i Studenterhus Aarhus, hvor hun de sidste 13 år blandt andet har bygget bro mellem de studerende og erhvervslivet, drevet bar, café og spillestedet Stakladen med hjælp fra frivillige studerende. Hun blev i 2013 kåret til årets unge erhvervsleder i Aarhus og er formand i bestyrelsen hos TV2 Østjylland. Hun har siddet i bestyrelsen i FO-Aarhus siden 2009.

"FO-Aarhus er en virksomhed, der fokuserer på at se potentialet i mennesker og understøtte dem i at realisere det potentiale. Samtidig har FO-Aarhus under Torbens ledelse været en organisation, der har været utroligt god til at gribe mulighederne og se udviklingspotentialer, snarere end forhindringer og barrierer. Det er den samme filosofi, jeg har haft i Studenterhuset," siger Anne Thorø.

"Med skiftet til FO-Aarhus får jeg mulighed for at være del af en organisation, der ikke bare gør en forskel for studerende, men for mennesker i alle aldre og alle livssituationer, udtaler Anne Thorø, der ser frem til at videreudvikle organisationen," fortsætter hun.

Hun kalder sig selv 'troldmandens lærling' og vil prøve at lytte mere end hun taler.

"FO-Aarhus sammen, der er anerkendt i hele landet som en af de mest nytænkende og progressive aftenskoler. Det skal vi blive ved med at være," siger Anne Thorø.

Anne Thorø tiltræder sin nye stilling som udviklingschef 1. Februar 2020.

Publiceret 14 November 2019 11:18