Bag scenekunstgruppen H.U.L.A.H.O.P står Inga Amalia Dalgaard og Mette Iversen.

Bag scenekunstgruppen H.U.L.A.H.O.P står Inga Amalia Dalgaard og Mette Iversen. PR Foto

'Sur, sur, sur' og 'Satans saltede røvhul’: Fire dages teaterfest for børn og voksne

For 14. gang ruller den fire dage lange teaterfestival QuongaFest sig ud på Godsbanen i Aarhus. I år med et helt nyt tiltag, MiniQuonga, som er målrettet børn

Af
Mai-Britt Jeppesen

AARHUS Torsdag 14. til søndag 17. november er der igen QuongaFest på Godsbanen i hjertet af Aarhus. I år med et nyt tiltag for de mindste; MiniQuonga.

QuongaFest er en teaterfestival, som viser upcoming scenekunst indenfor en bred genrepalette. Festivalen er skabt af netværket Quonga, der består af frivillige, teaterengagerede kræfter i Aarhus og omegn. På denne 14. udgave af QuongaFest kan publikum frit vælge imellem 13 forskellige forestillinger opført af grupper med rødder i hele landets vækstlag.

Teatersjov for de mindste

Som noget nyt i år udvider Quongafest med MiniQuonga, som er to teaterforestillinger målrettet børn. MiniQuonga foregår søndag formiddag klokken 10-12 i Foyeren på Godsbanen.

Den ene børneforestilling er ‘Sur, sur, sur’; en musikalsk og interaktiv forestilling for børn i alderen 3-8 år. Forestillingen tager afsæt i det at være sur, både på en god ven, men også på sine forældre, og alle de konflikter der følger med. Bag forestillingen står H.U.L.A.H.O.P., der med ‘Sur, sur, sur’ tager et vigtigt tema ned i børnehøjde og krydrer det med sang, musik og dans.

Den anden forestilling har titlen ‘Hep-Baa!’ og er for hele familien. Her kan man følge tre klovne på deres rejse mod det perfekte akrobatikshow. Et stykke fyldt med grin og masser af badutspring.

Udover de to børneforestillinger byder MiniQuonga indenfor i et børnevenligt område med sæbebobler, gratis ansigtsmaling og tegneplads.

Lukas, Per og Sofie hedder de tre energiske klovne i børneforestillingen ‘Hep-Baa!’.

Lukas, Per og Sofie hedder de tre energiske klovne i børneforestillingen ‘Hep-Baa!’. PR Foto

Oplev, hyg og fest

QuongaFest 2019 er en unik chance for at opleve et væld af interessante, eksperimenterende og skæve forestillinger. Blandt årets udbud kan nævnes Teater Pappenhejmers depressionskomedie ‘Satans saltede røvhul’, som kan opleves fredag klokken 16 og lørdag klokken 18. Teatergruppen VokseWærket viser den tragikomiske forestilling ‘Død over Thomas’. Det sker torsdag klokken 18.45 og fredag klokken 19.45.

Bliver der brug for en pause undervejs til at kapere de garanteret mange indtryk, er der mulighed for at tage en pause i QuongaFests lounge, nyde en øl og snuppe en svingom, når diskolyset sætter gang i festen både fredag og lørdag aften. Fredag aften er der åben iPodbattle, mens der lørdag er liveband – så bliv og dans, syng, hyg og fest til den lyse morgen.

Halvdelen af billetterne til forestillingerne kan forhåndsreserveres online på quonga.dk/billetter. Den anden halvdel kan købes i billetlugen på Godsbanen. Alle billetter afhentes i billetlugen, hvor man kan købe både endagsbilletter eller partoutarmbånd til hele festivalen. Børn op til 12 år kommer gratis ind i følge med en voksen.

FAKTA: QUONGAFESTIVAL

QuongaFest > 14.-17. november

MiniQuonga > 17. november kl. 10-12

Godsbanen, Skovgardsgade 3, Aarhus C (Foyeren)

Se mere på quonga.dk

Publiceret 13 November 2019 10:00