Foto:

Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Yahya Hassan overrasker med ny digtsamling

Den kontroversielle og dømte digter Yahya Hassan fra Aarhus udgiver nye digte fredag

Af
Jonas Wrede Hansen

Seks år efter sin storsælgende debut er Yahya Hassan nu klar med en ny digtsamling, og den rammer butikkerne allerede fredag. Det skriver Weekendavisen.

Avisens chefredaktør, Martin Krasnik, har talt med Yahya Hassan, da digteren var indlagt på retspsykiatrisk afdeling i Skejby.

"De troede ikke, jeg kunne skrive mere, hvis jeg ikke gik rundt i jakkesæt, men jeg skriver stadig digte," siger Yahya Hassan blandt andet i interviewet til Weekendavisen, hvor han også forklarer, at digtene handler om vold, overfald, om at sidde i fængsel, om stoffer og om psykisk sygdom.

Den nye udgivelse fra Yahya Hassan kommer efter en tid, hvor alt andet end det kreative var i fokus hos den 24-årige aarhusianer.

Flere domme bag sig

I september 2016 blev han i Retten i Aarhus dømt for at have skudt en ung mand i foden i det vestlige Aarhus. Han blev på baggrund af det idømt et år og ni måneders ubetinget fængsel. I juli sidste år blev han så anholdt efter slagsmål ved Aarhus Banegård.

I oktober blev han ved Retten i Aarhus kendt skyldig i 42 anklagepunkter, der omfattede vold, tyveri, hærværk, narkokørsel og -besiddelse, våbenbesiddelse, trusler, adskillige overtrædelser af et tilhold og blufærdighedskrænkelse. Det udløste en behandlingsdom uden længstetid. Det var under afsoningen af denne dom, at den kendte digter har snakket med Weekendavisen om den nye digtsamlingen.

Digtsamlingen, der har titlen "Yahya Hassan 2", udkommer fredag på forlaget Gyldendal.

I oktober 2013 udgav han digtsamlingen 'Yahya Hassan', som handlede om en opvækst med vold, svigt og kriminalitet. Den blev solgt i mere end 120.000 eksemplarer og er fortsat den bedst sælgende debutdigtsamling i Danmark.

Publiceret 07 November 2019 22:00