Bandet Tundra, med den karismatiske sangerinde Sofie Trolde i front, er med sin rockede, nordiske lyd tilsat instrumenter fra Østen et relativt nyt og alternativt indspark på den danske musikscene.

Bandet Tundra, med den karismatiske sangerinde Sofie Trolde i front, er med sin rockede, nordiske lyd tilsat instrumenter fra Østen et relativt nyt og alternativt indspark på den danske musikscene. Foto: Roer Askholm

Visuel dobbeltkoncert med Aarhusbandsene Mary Jean og Tundra

Nordisk og urban lyd. Vildskab og powerfulness. Sanselighed og spiritualitet. Alt sammen forenes, når de to aarhusianske bands MARY JEAN og Tundra mødes i en visuel koncertoplevelse på Radar 7. november

Af
Mai-Britt Jeppesen

AARHUS En visuel koncertoplevelse, hvor sanselighed, dramatik, urkraft og natur er i højsædet. Det er hvad, der er i vente, når det aarhusianske tribal pop-band MARY JEAN og Aarhus kollegaerne indie-pop-rock bandet Tundra giver koncert på Radar 7. november.

Sammen med Visuel HF – The Animation Workshop i Viborg og den anerkendte visualspecialist Mads Buus, som tidligere har arbejdet sammen med blandt andre Phlake og Den Sorte Skole, har de to bands indgået et tværkunstnerisk samarbejde, hvor lyd, lys og visuals forenes og skaber rammen om en helt unik koncertoplevelse. En koncertoplevelse Mary Jean Moore, som er forsanger i bandet MARY JEAN, tog initiativ til allerede i foråret.

“Jeg synes, Tundra laver så smuk musik, som spiller på mange af de samme ting, som jeg går op i i min musik, og som jeg kan spejle mig i som artist. Og så tænkte jeg, det ville være oplagt at spille en dobbeltkoncert, ” siger Mary Jean Moore. Hun er med på en telefonforbindelse fra København, hvor hun har boet det seneste års tid.

“Mary Jean inviterede os til at dele den her helt særlige aften med hende på Radar. Og det er vi meget glade for!” siger Sofie Trolde, der ligeledes er med på en telefon fra sit hjem i Nordjylland. Sofie Trolde er sangerinde i Tundra, som blev dannet i 2017 og siden har markeret sig som et alternativt og lovende indspark på den danske musikscene.

Både MARY JEAN og Tundra er inspireret af lyd og kultur fra andre kontinenter. MARY JEAN forener alternativ pop og en dragende nordisk vokal med afrikansk stammemusik og tekster inspireret af kinesisk filosofi. Tundra inviterer alternative instrumenter fra Østen ind i et rocket og nordisk lydunivers.

“Begge bands repræsenterer en sanselighed og en urkaft, men fra forskellige vinkler. Tundra har grobund i noget mere rocket, hvor MARY JEAN kommer med en lidt mere poppet, synth-præget side, hvor vi blander det organiske, håndspillede med det mere syntetiske. Det giver nogle sfæriske lag, som jeg godt kan lide, og som sætter et spirituelt aftryk på musikken,” forklarer Mary Jean.

Mary Jean Moore er frontkvinde i bandet MARY JEAN, som forener alternativ pop, en dragende nordisk vokal, afrikansk stammemusik og tekster inspireret af kinesisk filosofi.

Mary Jean Moore er frontkvinde i bandet MARY JEAN, som forener alternativ pop, en dragende nordisk vokal, afrikansk stammemusik og tekster inspireret af kinesisk filosofi. Foto: Deanna Young

En særlig koncert

Til trods for at de to bands har øvelokale side om side på Godsbanen i Aarhus, har de kun mødt hinanden kort og aldrig hørt hinanden live.

“Jeg glæder mig til at høre Tundra live endelig. Og så elsker jeg at spille i min hjemby. Det er der, jeg mærker den vildeste støtte fra både fans men også mine venner og familie. Det bliver stort at vise Aarhus, hvor meget min musik og bandet har udviklet sig det seneste år. Mine bandmedlemmer er så intuitive og talentfulde og forstærker mine budskaber på den smukkeste måde."Mary Jean tøver kort. Så fortsætter hun.

“Den seneste tid, har jeg været meget optaget af, hvordan jeg som kunstner kan bidrage i verden. I mødet med Tundra og det visuelle håber jeg at kunne sprede kærlige budskaber og give fornyet energi i en tid med stress, angst og klimakrise.”

Også Sofie Trolde ser frem mod dobbeltkoncerten med spænding.

“Det er på flere måder en særlig koncert for os. Ligesom for MARY JEAN bliver den vores sidste i 2019. Et år som har været et virkelig vildt år for Tundra. Der er sket så meget på kort tid, uden vi helt havde forventet det. Og så er det altid noget særligt at spille på hjemmebane. Alle de andre i bandet bor jo i Aarhus – det er kun mig, der stikker lidt ud, hvad det angår,” siger Sofie.

Til koncerten på Radar vil publikum kunne opleve nyt materiale fra både MARY JEAN og Tundra. Akkompagneret af skræddersyede visuals.

“Jeg glæder mig vildt meget til at præsentere en række nye sange for publikum. Og så er jeg enormt spændt på at høre MARY JEAN live og på at opleve hele set uppet med det visuelle bagved. Vi har ikke set noget af det endnu og ved derfor ikke, hvordan vores sange er blevet fortolket,” siger Sofie med tilbageholdt åndedræt.

Nyt på vej

31. oktober udgav MARY JEAN sin nye livesession ‘The Bow’, der er optaget under oktoberhimlen i Mary Jeans barndomshjem syd for Aarhus.

“’The Bow’ er et nummer, jeg skrev i foråret. Det er inspireret af solnedgange, som jeg er blevet meget betaget og fortryllet af; det spektakulære farvespil, et finaleshow, hvor dagen takker af. For mig er det et rørende øjeblik på døgnet, som får min krop til næsten at dirre af inspiration,” siger Mary Jean om udgivelsen, som er en forsmag på et kommende album.

“Livesessionen er en lille smagsprøve på den større udgivelse, vi kommer med til næste år. Jeg kan endnu ikke løfte sløret for, hvilken form det kommer til at tage, men jeg kan fortælle, at der kommer lidt til foråret og mere til efteråret. Vi er i proces, og en stor del af livepausen kommer bandet til at bruge i bl.a. Feedbackstudiet på Sydhavnen,” røber sangerinden.

Heller ikke Tundras livepause bliver en pause fra musikken.

“Vores tanke er, at vi bruger livepausen på at skrive sange og indspille dem, og så starter vi op igen i april. Når jeg er blevet mor,” fortæller højgravide Sofie.

Tundra udkom med bandets selvbetitlede debutalbum i marts i år.

"Numrene på debutalbummet er skrevet over mange år og lyden meget livebetonet. Vores nye numre adskiller sig ret radikalt fra numrene på det første album ved at være mere rockede og vilde. Vores næste udgivelse bliver ikke et album i traditionel forstand, men mere et fortællende værk som stille og roligt er ved at tage form,” siger Sofie let hemmelighedsfuldt.

Nyt og kendt, spirituelt og rocket, nordisk og urbant, sanseligt og syntetisk. Det hele smelter sammen og omdanner torsdag aften 7. november Radar til et visuelt og lydligt smukt, stemningsfuldt og betagende univers.

FAKTA: Dobbeltkoncert MARY JEAN og Tundra

7. november kl. 21. Dørene åbner kl. 20

Radar, Skovgaardsgade 3, Aarhus C

Billetter på radarlive.dk

MARY JEAN består af:

Mary Jean Moore (vokal)

Line Ammitzbøll (kor, etniske trommer)

Laurits Smedegaard Andersen (synthesizers)

Tobias Kaastrup Nielsen (bas, guitar)

Lars Asger Nørby (trommer)

Tundra består af:

Sofie Trolde (vokal)

Rasmus Bak Christiansen (guitar)

Nikolaj Svaneborg (keyboard)

Jeppe Abildgaard (bas)

Thorbjørn Ingemann Lervig (trommer og percussion)

Frederik Snæland (guitar)

Publiceret 06 November 2019 16:00