Jeanette Bonde deltog i det Danske Melodi Grand Prix i 2017 med 'Hurricane'. På Radar spiller hun sammen med sit band og byder udover 'Hurricane' også på andre hits.

Jeanette Bonde deltog i det Danske Melodi Grand Prix i 2017 med 'Hurricane'. På Radar spiller hun sammen med sit band og byder udover 'Hurricane' også på andre hits. Foto: Claudia Dons

'Eurovision Concert': Danmarks festligste fanklub fejrer Melodi Grand Prix

Danske og internationale navne indtager Aarhus, når 'Eurovision Concert' vender tilbage til Radar og giver publikum mulighed for at komme helt tæt på deres idoler

Af
Anna E. Køhlert

Aarhus Lørdag 2. november danner Radar rammerne for 'Eurovision Concert' 2019, og det bliver den hidtil største. Arrangementet er stablet på benene af den Danske Melodi Grand Prix-fanklub, og publikum kan opleve seks koncerter med tidligere deltagere fra 'Eurovision Song Contest' samt komme helt tæt på sangerne ved et 'meet and greet' efter hver koncert. Internationale grandprixstjerner vil indtage scenen og formanden for den danske fanklub forventer et brag af en fest:

"Vi bliver jo kaldt 'Danmarks festligste fanklub', så vi forventer en farverig fest med fantastisk stemning. Det er en unik koncert, fordi der ikke er ret mange af den type, og vi kan se, at der også har været interesse for koncerten udenfor Danmark. Vi præsenterer mange populære navne, og det gør, at folk fra Sverige, Schweiz og andre lande har lyst til at rejse til Aarhus for at opleve det," forklarer Johann Sørensen med tydelig stolthed i stemmen.

Aarhusiansk islæt

Den store sal ligger hen i mørke, 7000 mennesker fylder rummet. Alle har de hænderne over hovedet, med lysende mobiltelefoner. En bølge af rus stiger op i maven og forventningen og nervøsiteten blandes til det vildeste kick.

Sådan husker Jeanette Bonde tilbage på den dag i maj i år i Tel Aviv, hvor hun gik på scenen til 'Eurovision Song Contest'. Hun var med som korsangerinde og vocal coach for danske Leonora. Allerede ved lydprøven var salen fyldt med et yderst tændt og opsat publikum.

Jeanette Bonde deltog i det Danske Melodi Grand Prix tilbage i 2017 med sangen "Hurricane", mens hun skrev 'Anywhere' til Simone Emilie til årets Grandprix, der dog blev slået af Leonora med 'Love is forever'. Jeanette Bonde husker tilbage på dagene i Tel Aviv som intense og vilde, mens også det Danske Melodi Grand Prix har en særlig plads hos hende.

"Det Danske Melodi Grand Prix var for mig den vildeste ud-af-kroppen-oplevelse, det var helt surrealistisk. Man har tre minutter til at præstere, så det hele går fra 0 til 100 på et splitsekund. Men både det Danske Melodi Grand Prix og Eurovision er den vildeste fest, hvor publikum skaber en fantastisk stemning, og jeg glæder mig til, at koncerten kan skabe et helt særligt sammenhold for publikum og optrædende. Det er det musik kan. Den kan føre mennesker sammen," forklarer Jeanette Bonde med forventning i stemmen.

Alsidige koncerter

De seks koncerter til 'Eurovision Concert' kommer til at være meget forskellige, og ifølge Johann Sørensen, er det netop et af målene for koncerten.

"Vi prioriterer at have et mangfoldigt program med meget forskellige musikgenrer, der repræsenterer forskellige sider af Eurovision. Derfor kan man både opleve ballader med Tamara Todevska fra Nordmakedonien samt tjekkiske Lake Malawi, der spiller indianpop, hvilket man nok ikke lige forbinder med Melodi Grand Prix. Men det viser, hvordan Eurovision har formået at forny sig, så der ikke nødvendigvis kun er en bestemt Eurovision genre."

Linda Bengtzing har deltaget i den svenske udgave af Melodi Grand Prix'et 'Melodifestivalen' hele seks gange. Til 'Eurovision Concert' i 2017 sang hun blandt andet 'La' det Swinge' sammen med Kirsten Siggaard og Johanna Beijboms.

Linda Bengtzing har deltaget i den svenske udgave af Melodi Grand Prix'et 'Melodifestivalen' hele seks gange. Til 'Eurovision Concert' i 2017 sang hun blandt andet 'La' det Swinge' sammen med Kirsten Siggaard og Johanna Beijboms. Foto: Johann Sørensen

Koncertens hovednavn er Loreen fra Sverige. Hun vandt i 2012 'Eurovision Song Contest' med sangen "Euphoria", der efter sejren strøg ind på førstepladsen i 18 lande.

"Jeg glæder mig personligt meget til at opleve Loreen, det er fantastisk, at hendes sang kunne få liv udenfor Eurovision. Og så glæder jeg mig over, at der kommer noget for enhver smag. Og selvom man ikke nødvendigvis kender navnene på alle de optrædende, så kender man formentlig deres sange," forklarer Jeanette Bonde.

Intim og farverig koncert

"Koncerten foregår på Radar ligesom i 2016 og 2017. Scenen har den perfekte størrelse, og der kan være omkring 300 mennesker. Så vi kan skabe en intim stemning, der fører publikum tættere på deres idoler, og dermed giver dem noget unikt. Det er det 'Eurovision Concert' kan," siger Johann Sørensen.

"Det bliver en fest, hvor konkurrenceelementet er væk. Det kommer til at være mere hyggeligt og intimt og tæt på publikum."

Jeanette Bonde deltager i koncerten sammen med sit band, og hun kommer naturligvis til at spille sin sang fra det Danske Melodi Grand prix i 2017 'Hurricane'. Men derudover kan publikum også forvente andre hits, i løbet af den halve time Jeanette Bondes koncert varer.

"Lur mig om vi ikke også kommer til at spille nogle af de store Eurovision sange, men det må vi jo se," siger Jeanette Bonde lumsk med et smil om munden, der når helt op til hendes øjne. Der er ingen tvivl om, at hun glæder sig til at stå på scenen på Radar lørdag 2. november.

Publiceret 01 November 2019 10:00