"Det var egentlig ikke meningen, at vi ville danne et band og udgive musik, men vi fik en sjov ide og efter to dage, havde vi indspillet den første sang," forklarer Situationsfornærmelses forsanger Andrea Ølund Uglebjerg om punkbandets begyndelse i starten af året. Foto: 'Situationsfornærmelse'

Koncert: Punk og rock i et cykelværksted på Sydhavnen

CykelDokk lægger lokaler til, når Musikhavnen igen arrangerer koncert med nærvær og musik i centrum.

Af
Anna E. Køhlert

Fredag 1. november byder Musikhavnen igen velkommen til koncert. Denne gang foregår det på CykelDokk, når 'Isbjörg' og 'Situationsfornærmelse' er på plakaten.

Musikhavnen er et lokalt, kulturelt fællesskab og projekt i Aarhus. Det er en mobil scene, der afholder koncerter rundt omkring i Aarhus, og som vægter de lokale musikere. Målet er at skabe et godt koncertmiljø, hvor publikum får en nærværende og intim koncertoplevelse. Derudover ønsker de at skabe et godt miljø for musikerne, hvor også mindre upcoming bands kan få løn for deres arbejde.

Aarhusiansk punk

CykelDokk, der lægger scene til koncerten, er et værksted for unge udsatte lige bag filmbyen. Projektet er en måde at give unge mennesker et tilhørssted med mening, og de unge giver gamle cykler nyt liv for at sælge dem videre. Og nu bliver cykelværkstedet altså transformeret om til et spillested for en aften.

"Det er fedt at få lov til at spille i Aarhus, og så er det fedt at spille et sted som CykelDokk. Det er et lille anderledes sted, hvor der er højt til loftet, og så passer det godt til os at spille i et cykelskur," griner Situationsfornærmelses forsanger Andrea Ølund Uglebjerg.

Situationsfornærmelse er stadig nye på musikscenen, da de blev dannet i starten af året og udkom med 'En Hurtig Omgang Dansk' tilbage i maj. De laver punkmusik med et glimt i øjet og lægger stor vægt på selvironi.

"Punk er ofte meget vredt og med et stærkt politisk budskab, det vil vi egentlig gerne lidt væk fra. Selvfølgelig er mange af vores tekster en kommentar til samfundet, men det er sjældent det første, folk lægger mærke til, og det er vi glade for. Vi vil rigtig gerne bare være glade, skabe en dansefest og samle folk," forklarer Andrea Ølund Uglebjerg om bandets musik.

Isbjörg er et aarhusiansk rockband, der blev dannet i 2015.

Isbjörg er et aarhusiansk rockband, der blev dannet i 2015. Foto: Annika Clemens Jørgensen

Koncertens andet band har også rødder i det aarhusianske. De hedder Isbjörg og blev dannet tilbage i 2015. De seks gutter i bandet leverer progressiv rock med klaveret i centrum. De skriver, optager og mixer selv deres musik, og de er lige nu aktuelle med albummet 'Iridescent', der udkom tidligere på året.

Et godt miljø

Når Musikhavnen arrangerer koncerter, er det med fokus på det gode koncertmiljø, hvor musikken skal være i centrum. Derfor opfordrer arrangørerne til, at publikum giver nærværet et skud ved at lægge mobilen væk, gemme snakken til pauserne og blot nyde musikken og omgivelserne.

Visionerne for Musikhavnen er at afholde events og koncerter rundt omkring i Aarhus. De er startet i Sydhavnen, hvor de gennem 'Sager der Samler' og 'Rethink Activism Folkefestival' har skabt en lang række relationer, der kan være med til at give Musikhavnens drømme liv.

Fakta: Musikhavnen

  • Musikhavnen arrangerer koncerterne i samarbejde med Music Legacy 2017
  • Koncerterne finder sted forskellige steder, og de optrædende offentliggøres løbende på Musikhavnens Facebookside
  • 1. november spiller 'Situationsfornærmelse' og 'Isbjörg'
  • Koncerten finder sted på CykelDokk, Mindet 6, 8000 Aarhus

Publiceret 30 October 2019 14:00