Felicia Jackson er festivalchef for året 'this.', der løber af stablen 29. til 31. oktober. Årets festival fokuserer på historiefortællinger og har især sat spot på gaming og serier.

Felicia Jackson er festivalchef for året 'this.', der løber af stablen 29. til 31. oktober. Årets festival fokuserer på historiefortællinger og har især sat spot på gaming og serier. Foto: Anna E. Køhlert

Festival i Aarhus sætter fokus på serier og gaming

Danmarks første seriefestival 'this.' foregår i Filmbyen i Aarhus. Festivalen sætter fokus på de nyeste nordiske serier, mens der også er gaming på programmet

Af
Anna E. Køhlert

AARHUS 'Beforeigners', 'Vikings', 'Doggystyle II' og 'Grow' er blot nogle af de serier, publikum får mulighed for at se snigpremiere på, når Øst for Paradis og Filmbyen inviterer serieinteresserede i biografen. Alle med interesse i historie og historiefortælling, hvad enten man er professionel aktør eller interesseret amatør, bliver præsenteret for fremtidens digitale historiefortælling, når this. igen i år arrangerer festival i Aarhus. Her vil der være fokus på historier, der skabes på tværs af medie-, spil-, kommunikations- samt film- og TV-branchen.

'This.' løber af stablen 29. til 31. oktober. Selve serie-delen af festivalen spænder af 29. oktober i Filmbyen og Øst for Paradis. Det aarhusianske publikum kan se frem til nogle af de største nordiske serier, fortæller festivalchef Felicia Jackson.

"Der er ingen festivalskultur omkring serielle fortællinger, så vi laver Danmarks første seriefestival. Vi vil gerne, det ikke kun er en lokal begivenhed, men en national og en nordisk begivenhed. Derfor ligger vores fokus på nordiske serier," forklarer Felicia Jackson, mens hun med smil i stemmen uddyber:

"Mit slogan er, at serier skal ses i biografen. Vi ser dem alligevel sammen. Vi har allieret os med de forskellige streamingtjenester og kan se, at der er en stor interesse fra både publikum og branche. Der har ikke været noget sted, hvor vi samles og taler om serier, selvom vi i dagens Danmark ser utrolig mange serier. Og det er det, vi vil gøre op med og skabe muligheden for."

Gaming er det nye sort

Det er ikke kun på film og i serier, at historierne flyder, det gør de, hvad enten avisen åbnes, der lyttes til podcast, eller der spilles computer. Historier er over det hele; nogle fiktive andre faktiske. Det gælder også indenfor gaming, hvilket har gjort, at festivalen i år sætter fokus på netop det gennem 'this.game', der finder sted i Filmbyen.

"Den 30. oktober har vi gaming på tapetet. Vi ser på, hvad gaming kan, og hvad det næste, der sker med esport, er. Gaming er kæmpestort blandt de unge og vil kun blive endnu større i de kommende år. Det er enormt hypet, men mange mennesker forstår det ikke rigtig, derfor er gaming ekstremt relevant at have med på sådan en festival og også relevant for et bredere publikum," fortæller Felicia Jackson om den del af festivalen, der omhandler esport og gaming.

Men hvad kan samspillet mellem gaming og serier så?

"Det handler om at forstå de fortællekulturer, der er på tværs af brancher og på tværs af kulturer. Vi gør det nemt for publikum, ved at det hele foregår tæt på hinanden, så det netop bliver muligt at forstå koblingen mellem historiefortællinger på tværs af for eksempel gaming og serier," pointere Felicia Jackson, og lægger vægt på, at festivalen er for alle, både dem der ved noget om serier og gaming og dem, der blot er nysgerrige på det.

Fakta 'this.'

Filmbyen Aarhus står bag 'this.', der er en festival med tre hovedspor

  • 'this.series' foregår 29. oktober i Filmbyen (Filmbyen 23, 8000 Aarhus C) og Øst for Paradis (Paradisgade 7-9, 8000 Aarhus C).
  • 'this.game' løber af stablen 30. oktober i Filmbyen
  • 'this.conference' runder festivalen af 31. oktober i Filmbyen. Det er en konference, der især henvender sig til folk indenfor mediebranchen. Dagen er fyldt med speaks, der skal give nyt perspektiv på de nyeste trends indenfor digitale medier, branding, gaming, serier, tv etc.
  • Man kan finde mere information på: thisnordic.com

Publiceret 27 October 2019 03:00