En gruppe frivillige unge mellem 15 og 25 år samlet hver uge i Det Kærlige Måltids køkken.

En gruppe frivillige unge mellem 15 og 25 år samlet hver uge i Det Kærlige Måltids køkken. Foto: Det Kærlig Måltid.

Tre millioner til Det Kærlige Måltid: Laver og leverer mad til sygdomsramte familier

Den nystartede non-profit organisation Det Kærlige Måltid har modtaget en donation på mere end tre millioner kroner

Af
Sofie Amalie Skovsager

Den nystartede non-profit organisation Det Kærlige Måltid har netop modtaget en donation på over tre millioner kroner fordelt over tre år fra Oak Foundation Denmark.

"Det er en kæmpe donation for os som nyopstartet organisation, og vi er dybt taknemmelige. Nu kan vi for alvor få fodfæste i Aarhus Kommune og forhåbentlig udvide til andre kommuner," siger Det Kærlige Måltids stifter og direktør Charlotte Thyberg i en pressemeddelelse.

Unge frivillige laver maden

Hver uge samles en gruppe frivillige unge mellem 15 og 25 år i Det Kærlige Måltids køkken i FO-Byen i Vester Allé i Aarhus. Her laver de sund og nærende mad til familier ramt af akut alvorlig sygdom fra hele Aarhus Kommune.

Familierne modtager færdige måltider til fire dage om ugen i otte uger uden beregning til hele familien - bragt til døren med en personlig hilsen i form af et håndskrevet kort i måltidstasken.

"Jeg synes, det er fantastisk, og jeg glæder mig hver uge til at læse det lille brev fra de unge mennesker," siger Gitte Jørgensen, der er kræftpatient og modtager af Det Kærlige Måltid.

Måltiderne leveres til familier, hvor sygdommen er altoverskyggende i hverdagen.

Stifter Charlotte Thyberg i køkkenet hos Det Kærlige Måltid.

Stifter Charlotte Thyberg i køkkenet hos Det Kærlige Måltid. Foto: Det Kærlige Måltid.

Madlavningen skaber fællesskab

De frivillige unge bliver uddannet i sund og god madlavning af en uddannet kok to dage om ugen, mens retterne tilberedes og pakkes. Fællesskab og omsorg er i højsædet, og de unge opbygger nye venskaber på tværs af baggrund og alder.

Holger Nielsen, der er gymnasieelev og frivillig hos Det Kærlige Køkken, finder det meningsfuldt at tilberede mad til syge familier:

"Det er vildt fedt at lære at lave mad. Og så er det fedt, at vi giver det til nogen, der faktisk har brug for det."

Det Kærlige Måltid åbnede i efteråret 2018 og bringer i dag 210 retter mad ud om ugen. De 100 frivillige tilbereder maden, koordinerer og bringer ud til familierne.

Publiceret 24 October 2019 14:00