Ventilen modtog i går Tine Bryld Prisen 2019.

Ventilen modtog i går Tine Bryld Prisen 2019. Foto: Ventilen Danmark.

Ventilen modtager Danmarks største sociale pris

Ventilen hjælper unge med at forebygge og afhjælpe ensomhed. I går modtog organisationen Tine Bryld Prisen 2019 for at sætte fokus på det sociale arbejde

Af
Sofie Amalie Skovsager

Ventilen er en organisation, som har til formål at forebygge og afhjælpe ensomhed blandt unge. I går fik de et kæmpe skulderklap for indsatsen, da de modtog Tine Bryld Prisen 2019.

Ventilens indsats sker lokalt i Aarhus, men har 23 mødesteder rundt omkring i landet, hvor unge, der føler sig ensomme kan danne fællesskab med andre. Ventilens frivillige sørger for at sætte rammerne for at man altid kan mødes om aktiviteter, som alle kan deltage i. Det kan fx være boldspil, madlavning, krea-aften eller en biograftur.

Formand for Ventilen Danmark, Michala Nielsen er stolt af prismodtagelsen:

"Jeg er mega stolt og glad. Siden jeg begyndte som frivillig i et lokalt mødested, har jeg vidst hvor stor og vigtig forskel vi gør. Det, at vi får prisen, ser jeg som en kæmpe anerkendelse af det arbejde, som vores knap 300 frivillige unge laver over hele landet - men også en anerkendelse af at ensomhed er et alvorligt problem for unge."

Med prisen følger en donation på 500.000 kr. til Ventilen Danmark. Ifølge Michala Nielsen skal pengene bruge til at gøre en endnu større indsats for at nå ud til de unge, der føler sig ensomme.

Tine Byld Prisen uddeles hvert år til et projekt eller en organisation, der har markeret sig med en særlig indsats for socialt udsatte og marginaliserede grupper i Danmark.

Publiceret 23 October 2019 15:00