'Sten' er navnet på akrylmaleriet af Charlotte Bondorph Floor. Hun er en af de i alt 48 kunstnere, der udstiller og sælger deres værker i Ridehuset.

'Sten' er navnet på akrylmaleriet af Charlotte Bondorph Floor. Hun er en af de i alt 48 kunstnere, der udstiller og sælger deres værker i Ridehuset. Foto: Charlotte Bondorph Floor

'Alletiderskunst': Kunst for et godt formål

Hvad rører sig i kunstens verden? Det kan man opleve, når 'Alletiderskunst' vender tilbage til Ridehuset og forener kunst og velgørenhed

Af
Anna E. Køhlert

Aarhus Det gråblå havvand med hvide bølgeskvulp oplyses let af de få solstråler, der bryder gennem den regngrå himmel. En havørn med sit majestætiske vingefang i fuld udfoldelse svæver henover vandet med de krumme, skarpe kløer boret ind i en ørred. Ventende på stenene i brændingen sidder en havørneunge og kigger efter sin mor. Maleriet med navnet 'Madmor' af Alice Karup Kops er blot et af de mange kunstværker, der udstilles i Ridehuset, når Lions Club for niende år i træk inviterer til 'Alletiderskunst' fra 24. til 27. oktober.

Blandt de udstillende kunstnere i Ridehuset er billedkunstner Alice Karup Kops, der har malet 'Madmor'. Udover malerier kan man også opleve skulpturer, keramik, fotos, ætsede kobberplader og andre kreative værker.

Blandt de udstillende kunstnere i Ridehuset er billedkunstner Alice Karup Kops, der har malet 'Madmor'. Udover malerier kan man også opleve skulpturer, keramik, fotos, ætsede kobberplader og andre kreative værker. Foto: Alice Karup Kops, værk vist i udsnit.

En bred vifte af professionelle og semi-professionelle kunstnere udstiller og sælger deres kunst, der indbefatter både malerier, skulpturer, keramik, fotos, ætsede kobberplader og mange andre kreative værker.

"Vi forsøger at blande kunstarter, så der gives et bredt billede af, hvad der findes af kunst. Vi ønsker at vise en bred palette og samtidig forny os selv. Derfor er der både kunstnere, der har været med før men også nye kunstnere, der er blevet udvalgt," forklarer Ole Hejgaard, der er medlem af Lions Club Sct. Clemens og formand for udvalget for 'Alletiderskunst'.

I år er der 48 kunstnere fra hele landet, der køber sig en stand i Ridehusets store hal. Overskuddet herfra går sammen med overskuddet fra entréindtægter og caféomsætning til velgørende organisationer. Det er Lions Clubs Aarhusafdeling, der står for arrangementet, og det er deres frivillige kræfter, der gør det hele muligt.

Værket 'Nydelse' af Søren Dujo er lavet af bronze på granit og vejer næsten fem kilo. Det er en af de mange skulpturer, man kan opleve i Ridehuset.

Værket 'Nydelse' af Søren Dujo er lavet af bronze på granit og vejer næsten fem kilo. Det er en af de mange skulpturer, man kan opleve i Ridehuset. Foto: Søren Dujo Løvstrøm, værk vist i udsnit.

Frivillige kræfter

Lions Club er en NGO organisation, der gennem forskellige arrangementer samler penge ind til velgørende formål. Aarhusafdelingen indsamler på årsbasis omkring 200.000 kroner, som går til sociale, kulturelle og humanitære formål.

"Målet med dette arrangement er at tjene penge til at hjælpe dem, der har det svært i samfundet. Samtidig skaber vi en kvalitetsudstilling, som der er rigtig stor interesse for blandt kunstnerne og byens borgere," forklarer Ole Hejgaard.

Lions Club bestræber sig på, at omkring 80 procent af deres donationer går til klubbens lokalmiljø, hvor både ældre, udsatte børn og unge samt hjemløse hjælpes. Samtidig bliver der sendt penge til en såkaldt katastrofefond, der sender penge videre til verdens brændpunkter, hvor der er brug for nødhjælp.

Fakta 'Alletiderskunst'

Oplev 'Alletiderskunst' fra 24. til 27. oktober med følgende åbningstider:

 • Torsdag 24. oktober klokken 16-19
 • Fredag 25. og lørdag 26. oktober klokken 11-18
 • Søndag 27. oktober klokken 11-17

'Alletiderskunst' finder sted i Ridehuset på Vester Allé 1, 8000 Aarhus

Blandt de udstillende kunstnere kan nævnes:

 • Billedkunstner Anette Andersen
 • Fotokunstner Henrik Hornbæk Thomsen
 • Billedkunstner Charlotte Bondorph Floor
 • Stenskulptør Hans Frørup
 • Glaskunstner Bettina Vahle
 • Billedkunstner Alice Karup Kops
 • Multikunstner Søren Dujo Løvstrøm
 • Skulptør Ulla Salling-Mortensen

Publiceret 23 October 2019 06:00