Skuespiller og teaterleder, Mette Rønne har modtaget journalist Inge Dams Fond rejselegat.

Skuespiller og teaterleder, Mette Rønne har modtaget journalist Inge Dams Fond rejselegat. Foto: Kulturmarkt

Aarhusiansk skuespiller modtager uventet hæder

Skuespiller og teaterleder, Mette Rønne har modtaget journalist Inge Dams Fond rejselegat

Af
Sofie Amalie Skovsager

Skuespiller og teaterleder, Mette Rønne har modtaget Inge Dams Fond rejselegat efter indstilling fra Bodil Alling, som er skuespiller og teaterleder ved Teatret Gruppe 38. Det skriver Kulturmarkt i en pressemeddelelse.

"Jeg havde slet ikke set det komme, men jeg er virkelig glad. Jeg har jo ikke et stort teater i ryggen, og er ikke en man kender fra TV, så det føles helt specielt dejligt at blive set - og så lige af Bodil Alling som jeg beundrer. Det er ekstra glasur på kagen!" siger Mette Rønne.

Legatet skal bruges til ophold på internationale festivaler i håbet om at finde inspiration og nye færdigheder til arbejdet med sin kommende forestilling.

Mette Rønne har de sidste mange år turneret med Kulturmarkt med forestillingen Den Komiske Tragedie. Mette Rønne er også ansat på Teatret Svalegangen, hvor hun varetager teatrets eventscene med navnet Off The Record.

I fondens bestyrelse sidder blandt andet skuespiller Per Pallesen, som er med til at udvælge og indstille modtagerne af Inge Dams Fond legat.

Inge Ellen Johanne Dam var landets første kvindelige teater og filmanmelder, hun var datter af redaktør Rudolph Dam. Hun startede sin journalistkarriere i 1934 på Aftenbladet. Hun skabte sin egen meget personlige form for teaterkritik, båret af en dyb viden, dyb kærlighed og dybt engagement. Hun kunne flamme for teatret og hun kunne lægge det i ruiner. Hendes karakteristikker var ganske frygtløse og hendes formuleringer krystalklare. Hun blev kaldt for teaterkritikkens vrede dame, men vreden byggede på kompromiløs kærlighed (Kilde: danskefilm.dk)

Publiceret 23 October 2019 10:55