Fjordsgades gamle skole på Frederiksbjerg er over 100 år gammel og bygningen genåbnede i 2018 efter en totalrenovering. De smukke lokaler er i dag et forenings- og fritidshus, der nu også huser Fjord Café.

Fjordsgades gamle skole på Frederiksbjerg er over 100 år gammel og bygningen genåbnede i 2018 efter en totalrenovering. De smukke lokaler er i dag et forenings- og fritidshus, der nu også huser Fjord Café. Foto: Mads Bækgaard

Ny café åbnet i tidligere skole: Økologisk og billigt

Økonomisk, økologisk og bæredygtigt er mantraet for Fjord Café, der åbner i de klassiske lokaler på Fjordsgades gamle skole

Af
Anna E. Køhlert

Aarhus En ny café med fokus på økologiske råvarer og kvalitetsmad til billige penge åbner nu i Fjordsgades gamle skole. Aske Bejder og Mads Bækgaard forpagter den nye Fjord Café igennem Aarhus Kommune og er begejstret for den mulighed, de har fået i de smukke gamle lokaler.

"Lokalerne betyder utrolig meget for os, vi forelskede os i dem med det samme, og det er fedt at få lov til at blive en del af den kultur, der er i bygningen. Stedet er en stor inspiration i forhold til, hvilken slags café vi gerne vil skabe," forklarer Mads Bækgaard.

Den gamle skole blev for godt halvandet år siden totalrenoveret og er i dag et forenings- og fritidshus på Frederiksbjerg. Bygningen går nu under navnet 'Fjordsgade forenings- og fritidshus'.

"Vi er meget inspireret af den smukke bygning og dem, der bruger lokalerne. Vi ønsker at lave mad, der passer ind i miljøet omkring os, så vi er meget bevidste om, at den lune ret, vi hver dag tilbyder, er et næringsfyldt måltid. Samtidig vil vi dog gerne være en café for alle, så vores håb er at spænde bredt," beskriver Mads Bækgaard.

Billig økologisk mad

"Både bæredygtighed og økologi betyder utrolig meget for os. Vi synes, det er spændende at følge den udvikling, der foregår indenfor økologi, hvor det også er begyndt at blive billigere at købe økologisk. Derudover vil vi gerne være proaktive omkring madspild, så vi har allerede oprettet os på den app, der hedder 'to-good-to-go'. Der sælger vi ud af det mad, vi har tilovers om aftenen," forklarer Mads Bækgaard med begejstring i stemmen om sin og makkerens interesse for bæredygtighed.

Fjord Café byder på fuldstændig økologisk brød bagt fra bunden, der også anvendes til de sandwich, der sælges i den nye café. Derudover kan man købe økologisk kaffe til 10 kroner samt diverse kager, tapas og snacks.

Mads Bækgaard og Aske Bejder glæder sig til åbningsreceptionen onsdag 23. oktober. Ligesom makkerparret ser frem til at kunne invitere til brætspilseftermiddag fredag 25. oktober, en tradition der fremover vil finde sted hver fredag eftermiddag.

'Fjordsgade forenings- og fritidshus' ligger på N. J. Fjordsgade 2 på Frederiksbjerg i Aarhus.

Publiceret 22 October 2019 07:00