Hvis du vil være detektiv for én dag, så er muligheden her nu, når 'CluedUpp' løber af stablen i Latinerkvarteret i Aarhus 19. oktober. Man kan tilmelde sig som hold og være med til at løse mordgåden gennem afhøring af virtuelle vidner og indsamling af spor.

Hvis du vil være detektiv for én dag, så er muligheden her nu, når 'CluedUpp' løber af stablen i Latinerkvarteret i Aarhus 19. oktober. Man kan tilmelde sig som hold og være med til at løse mordgåden gennem afhøring af virtuelle vidner og indsamling af spor. Foto: CluedUpp games

Mordmysterie i Latinerkvarteret

'CluedUpp games' laver Latinerkvarteret om til et gerningssted, så aarhusianerne får mulighed for at opklare et virtuelt mordmysterie

Af
Anna E. Køhlert

Elsker du 'Barnaby', 'Forbrydelsen' og 'Criminal Minds' og ved du hvem morderen er før alle andre? Så er det perfekte event for dig i Aarhus. 19. oktober, når det prisvindende britiske spillestudie 'CluedUpp Games', omdanner Latinerkvarteret til et gerningssted.

Det kendte brætspil 'Cluedo', hvor der er blevet begået et mord i et stort hus, er inspirationen for eventet. I brætspillet er spillernes opgave at finde frem til, hvem der er morder, hvilket rum mordet er begået i og hvilken genstand, der er brugt som mordvåben. Når spillebrættet bliver erstattet af Latinerkvarterets gader, er spillernes opgave at bevæge sig rundt i bydelen og gennem vidner og spor, at finde frem til morderen.

Virtuelle vidner

Det gammeldags detektivunivers vil smelte sammen med det tekniske, når et virtuelt mordmysterie bliver sat op. Deltagerne vil i grupper agere detektiver og i fællesskab forsøge at løse mordgåden, gennem afhøringer af virtuelle vidner og eliminering af mistænkte for til sidst at se, om man har det, der skal til for at løse gåden.

"Vi forsøger at kombinerer moderne teknologi med det gammeldags detektiv univers. Deltagerne vil bevæge sig rundt og blive guidet fra vidne til vidne gennem deres telefon og på den måde, finde frem til mistænkte og forskellige beviser, man skal bruge, for at kunne løse mordgåden," forklarer Nicola Tyrrell, der er administrator for 'CluedUpp games'.

"En del af den oplevelse vi ønsker at give folk er, at de kommer til at opleve dele af deres egen by, de end ikke vidste eksisterede, når de bliver ført ind i små gader og gyder i jagten på morderen," fortsætter Nicola Tyrrell.

Eksplosivt event

'CluedUpp games' startede i 2016 som et lille event med kun 35 deltagende grupper i England. Gennem Facebook og andre sociale medier er eventet eksploderet og de specialiserer sig i unikke udendørs adventure aktiviteter og spil.

"Mange læser om os gennem de sociale medier og så skriver de til os og beder os komme til netop deres by, fordi de synes, det lyder fedt. På den måde udvider vi og kommer til nye byer og nu har vi over 400 forskellige steder, hvor vi laver eventet," fortæller Nicola Tyrrell om 'CluedUpp games' voksende popularitet. Det har betydet, at eventet ikke alene finder sted i det meste af Storbritannien og Europa men også USA, Australien og New Zealand og op mod en halv million deltagere har været med til at løse mysteriet.

Eventet er for alle, der har lyst til at begive sig ud i mysteriet, hvor både børn og voksne kan deltage. Det er kun ens egen kreativitet, der sætter grænser for udklædningen og der vil være masser af præmier til de bedste hold indenfor netop bedste udklædning samt det hurtigste hold til at løse gåden, mens også den bedste unge detektiv vil blive belønnet, når mordmysteriet løber af stablen 19. oktober i Latinerkvarteret.

Publiceret 17 October 2019 06:00