Der er masser af mulighed for at komme ud og blive krudtet af på den nye, store legeplads i Botanisk Have.

Der er masser af mulighed for at komme ud og blive krudtet af på den nye, store legeplads i Botanisk Have. Foto: Tahmasbi

Ferieguide til friske drenge og piger

Klap en fisk, skær med din kniv og prøv byens nyeste og største legeplads i Botanisk Have

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Efterårsferien er i fuld gang, og de friske drenge og piger kan have brug for at komme ud og blive krudtet af. Redaktionen har fundet fire bud på nye udendørsaktiviteter i Aarhus. De fleste kræver bare at man klæder sig passende på og tager af sted, mens en enkelt kræver tilmelding.

Onsdage klokken 10-11 kan børn lege med fiskeøjne, pille rejer, se en levende hummer, smage

Onsdage klokken 10-11 kan børn lege med fiskeøjne, pille rejer, se en levende hummer, smage "skidt fisk" og mere godt fra havet i Clausens Fiskehandel. Foto: Clausens Fiskehandel

  De friske fiske-fyre i P. Clausens Fiskehandel på Fiskerivej 4A i Aarhus elsker, når børnene kigger forbi. Derfor inviterer de alle børn ned i butikken onsdag 16. oktober i efterårsferien mellem klokken 10 og 11 til en lille workshop med fisk og skaldyr sammen med Martin Clausen.

  Børnene kan prøve at lege med fiskeøjne, pille rejer, se en levende hummer, smage "skidt fisk" og andet godt fra havet.

  Det er gratis, og der er ingen tilmelding. Og så får man oven i købet en frisk fiskefrikadelle

  mans kal have en voksen med på pop up-legepladsen, hvor man bruger værktøj, og hvor man må tage sin kniv med, hvis man har en.

  mans kal have en voksen med på pop up-legepladsen, hvor man bruger værktøj, og hvor man må tage sin kniv med, hvis man har en. Foto: En Hemmlig Klub

  Vildskaben er en magisk legeplads som kun findes i efterårsferien. På den kan man bygge, save, hamre, male, lege, udforske, forvandle og smadre næsten alt det, man vil!

  Samtidig kan det være et lidt farligt sted, hvor man kan komme til skade, hvis man ikke passer på, så for at komme ind, skal man være to: Et barn og en voksen.

  Det er gratis, og man må gerne tage sin lommekniv med, hvis man har en. Det er på alle hverdage klokken 10-16 og man finder legepladsen i Sankt Nicolaus Gade i Aarhus.

  Det er arrangeret af 'En Hemmlig Klub'. Den består af frivillige, der laver pop up-arrangementer for børn.

  Den nye legeplads i Botanisk Have er ikke bare stor, den har også det sidste nye indenfor moderne legeredskaber, så der er masser af muligheder for at få brugt sine kræfter og at få frisk luft samtidig.

  Den nye legeplads i Botanisk Have er ikke bare stor, den har også det sidste nye indenfor moderne legeredskaber, så der er masser af muligheder for at få brugt sine kræfter og at få frisk luft samtidig. Foto: Tahmasbi

  For bare tre uger siden fik Botanisk Have en ny, stor legeplads på 3000 kvadratmeter. Den ligger ved siden af den runde parkeringsplads, der hedder Poppel-pladsen og som i øvrigt har gratis parkering.

  Den nye legeplads er ikke bare stor, den har også det sidste nye indenfor moderne legeredskaber. Der er blandt andet en svævebane, en karrusel, gynger og en vandåre, så der er masser af muligheder for at få brugt sine kræfter og at få frisk luft samtidig.

  Der er også tænkt på de voksne, som har mulighed for at hænge ud flere steder ved og på legepladsen.

  Lørdag 19. oktober kan man prøve at Stand Up Paddle iført våddragt, så man kan falde i det kolde vand uden at fryse. Surf Agency på havnen står bag og tilbyder en tur i Surfer Sauna efter paddling.

  Lørdag 19. oktober kan man prøve at Stand Up Paddle iført våddragt, så man kan falde i det kolde vand uden at fryse. Surf Agency på havnen står bag og tilbyder en tur i Surfer Sauna efter paddling. Foto: Surf Agency

  Selv om efteråret er over os, er det alligevel muligt at dyrke Stand Up Paddling. Det kræver, at man har en våddragt på, for så gør det ikke noget, hvis man falder i vandet. Club Surf Agency på havnen i Aarhus tilbyder 19. oktober, at man ganske gratis kan prøve at stå på et paddleboard og at man kan låne våddragt og andet nødvendigt neoprenudstyr.

  Efter omklædning og en kort into på land, padler man en tur og falder måske i vandet. Og bagefter kan man hygge i Surfer Sauna.

  Fra klokken 11 til 13 er der hver time et hold på maksimum otte personer. Man skal tilmelde sig og selv medbringe badetøj og håndklæde. Tilmelding: SurfAgencyGratisSUP

  Publiceret 14 October 2019 10:00