Redaktionen glæder sig til at møde levende zombier og hjemsøgte gæster i Tivoli, at høre om genfærd i Den Gamle By og lave sine egne uhyggelige flødeboller på Central Food Market.

Redaktionen glæder sig til at møde levende zombier og hjemsøgte gæster i Tivoli, at høre om genfærd i Den Gamle By og lave sine egne uhyggelige flødeboller på Central Food Market. Foto: Ritzau/Scanpix, Kristoffer Juel Poulsen

Guide: Ferie-sjov for hele familien i Aarhus

Redaktionen har sammen med Århus Onsdag Panelet fundet det mest uhyggelige, det sjoveste og det sødeste man kan lave i efterårsferien

Af
Bente Tahmasbi - Hasse Vinter - Lasse Bertelsen og Carl Ancher Pedersen

Halloween og allehelgen

Gys og gru. I Tivoli er der udhuggede græskar, levende zombier, lanternevandring, gys og gru. Der er lanternevandring i skoven og 'Det Makabre Madhus', hvor man møder hjemsøgte gæster og grufulde tjenere. Parken er åben til klokken 21.00 alle dage i efterårsferien. Entré.

Det søde. Ved en flødebolleworkshop på Central Food Market kan man dekorere sine egne flødeboller som uhyggelige spøgelser eller ‘ækle’ edderkopper i anledningen af Halloween. Det er søndag 20. oktober klokken 10.30 -12.00. Entré.

Uhyggelig allehelgen. Uhyggen breder sig i de brostensbelagte gader i Den Gamle By. Man kan høre om overtro, spøgelser og genfærd og lave sin egen uhyggelige roelygte. Det foregår alle dage i efterårsferien i Renæssancegården klokken 10-17. Børn og studerende har gratis adgang.

Hasse Vinther fra Stautrup Lokalråd og Århus Onsdag Panelet foreslår, at man selv prøver at indtage en scene. Det kan man på en rundtur på Aarhus Teater og på Bora Bora, hvor der er dans for de allermindste.

Hasse Vinther fra Stautrup Lokalråd og Århus Onsdag Panelet foreslår, at man selv prøver at indtage en scene. Det kan man på en rundtur på Aarhus Teater og på Bora Bora, hvor der er dans for de allermindste. Foto: Bora Bora

Prøv det selv

Gør-det-selv festival. Aarhus Mini Maker Faire er en stor gør-det-selv festival for hele familien, der kan tegne manga, bygge robotter, strikke eller hacke sofaer. Dokk1 vil være fuld af stande og workshops, hvor man kan se seje opfindelser og lave dem selv. 12. og 13. oktober på Dokk1. Gratis adgang.

De skrå brædder. Aarhus Teater inviterer børnefamilierne med på en af de særlig tilrettelagte rundvisning for børn og deres voksne. Turen går til Store Scene og et par af værkstederne, hvor man kan se, hvordan man skaber en forestilling. 14.-17. oktober klokken 10.30. Entré

Babydans. Dans Baby Dans er en festival for de mindste børn på danseteateret Bora Bora. Dansekompagnier inviterer babyer og små børn med til dans, der passer til selv de mindste kroppe. Børnene får lov til at kravle ind i en scenografi og udforske den sammen med deres forældre og danserne. 12.-24. oktober på forskellige tidspunkter. Entré.

Carl Ancher Pedersen, der er AarhusGuide og medlem af Århus Onsdag Panelet, valgt at pege på Børnekulturhusets 'Den sorte død'-arrangement til denne guide. Han mener, at det er godt for alle at kende vores historie - også de mørke kapitler af den.

Carl Ancher Pedersen, der er AarhusGuide og medlem af Århus Onsdag Panelet, valgt at pege på Børnekulturhusets 'Den sorte død'-arrangement til denne guide. Han mener, at det er godt for alle at kende vores historie - også de mørke kapitler af den. Foto: Ritzau/Scanpix, Claus Bech Andersen

Gå indenfor

Der er gratis adgang for børn og unge under 18 år på museerne i Aarhus.

Børnekulturhuset inviterer på en tidsrejse til middelalderens Aarhus anno 1350, hvor pesten hærgede. Man kan fremstille datidens lægemidler til kamp mod "Den sorte død". Det sker 13., 14. og 15. oktober klokken 11.30.

Moesgaard Museum der ellers er kendt for at tage publikum tilbage til fortiden, laver i efterårsferien en udstilling af gæsternes sko. De supplerer udstillingen 'Alverdens sko', der handler om sko fra hele verden. Gæsterne kan vælge at lade deres sko udstille syv dage eller blot en time.

Aros har kunstjagt på museet for hele familien. Den vil føre gæsterne igennem deel af de fem forskellige udstillinger, der er lige i øjeblikket. Man kan også gå op i regnbuen på toppen af taget, hvorfra man kan se byen i mange farver.

Lasse Bertelsen fotograf for Alboa og medlem af Århus Onsdag Panelet forslår, at man går ud og nyder den smukke natur, der lige nu falmer og får flotte farver. Man kan også se stjerner sammen med Natur-Retur ved Hørhaven i Marselisborg Skov.

Lasse Bertelsen fotograf for Alboa og medlem af Århus Onsdag Panelet forslår, at man går ud og nyder den smukke natur, der lige nu falmer og får flotte farver. Man kan også se stjerner sammen med Natur-Retur ved Hørhaven i Marselisborg Skov. Arkivfoto

Gå i naturen

Stjernekiggeri. Oktobers klare aftener er perfekte til at vende blikke opad og lade sig fascinere af den utrolige stjernehimmel. Natur-Retur arrangerer fælles stjernekiggeri. Man skal have varmt tøj på og en sovepose med. Det er 17. oktober klokken 19-21 i Hørhaven. Entré

Skoven er så smuk. Træernes grønne blade er blevet gule, orange og røde og mange af dem ligger på jorden, så man kan rulle sig i dem. Man kan vælge at gå turen i True Skov, der er byens nyeste og største. Den strækker sig fra Hasle Bakker til True.

Tropenatur indenfor. Man kan gå en tur i varme, hvis man går ind i Væksthusene ved Botanisk Have, hvor der er fire forskellige klimazoner. Naturkyndige vil vise frem, tegne og fortælle om alle planterne. Hele familien kan lave planteopgaver og gå på opdagelse. 12.-20. oktober. Gratis.

Publiceret 12 October 2019 06:00