Den Jyske Filmskole, Potemkin, vil gerne give børnene en forståelse for, hvordan man laver film. Det kan de prøve i uge 42.

Den Jyske Filmskole, Potemkin, vil gerne give børnene en forståelse for, hvordan man laver film. Det kan de prøve i uge 42. Foto: Potemkin

Ferie-sjov for børn i Aarhus: Lav din egen film

Den Jyske Filmskole giver børnene mulighed for at gå på opagelse bag skærmen og arbejde med effekter, stunt og kameraføring

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Aarhusianske børn har nu mulighed for at leve deres indre Susanne Bier ud i efterårsferien på Den Jyske Filmskole, Potemkin. Man behøver dog ikke have store karriere-drømme for at være med. Man kan også bare være nysgerrig på, hvordan man får en person til at forsvinde i en eksplosion?

Hvordan kan den samme person optræde flere forskellige steder i det samme billede?

Hvordan får man nogen til at se ud, som om de bløder, eller som om de er gamle?

"Vi vil gerne give børnene en forståelse for, hvordan man laver film, så de bliver kastet ud i det. Vi introducerer makeup, stunt-teknik, klipning, lyd og historiefortælling for dem om mandagen og den halve tirsdag. Derefter slippes de løs med kameraer," siger Sune Liltorp fra Potemkin.

Festlig film-fredag

Workshoppen hedder Mini Potemkin, og den bliver en uge, hvor børn kan slå sig løs i filmuniversets fascinerende verden, hvor hverken fantasi eller ambitioner har begrænsninger. Den Jyske Filmskole vil gerne sætte fokus på digital dannelse, og give børn muligheden for at få indsigt i livet bag skærmen, og derved få en større forståelse for mediet, dets muligheder og begrænsninger.

Det sker i samarbejde med 'Sager der Samler', og det skal understøtte mediepædagogik i folkeskolen og børns forhold til skærmen. Mini-Potemkin i efterårsferien er det første forløb, der forhåbentlig giver erfaring til fremtidige forløb og muligt undervisningsmateriale i digital dannelse til folkeskolen.

Ugens sluttes af fredag eftermiddag med Oscar Night på filmskolen. Børnenes film bliver vist på det store lærred i selskab med popcorn og sodavand. Forældre er velkomne.

Workshoppen er for børn over 10 år. Den foregår på Den Jyske Filmskole, som ligger i FO-Byen Øst på Fredens Torv 3A i baggården.

Der er tilmelding efter først til mølle-princippet. Skriv til camilla@potemkinfilm.dk, mobil 22204967.

Publiceret 03 October 2019 06:00