Når Åbyhøj kulturuge finder sted fra 28. september til 6. oktober, vil der være kulturelle aktiviteter og indslag for folk i alle aldre og med alle interesser.

Når Åbyhøj kulturuge finder sted fra 28. september til 6. oktober, vil der være kulturelle aktiviteter og indslag for folk i alle aldre og med alle interesser. Foto: John Blæsbjerg

Åbyhøj får sin egen kulturuge

Fyraftenssang, yoga, basketball, æblepresning og meget mere er på programmet, når kulturudvalget i Åbyhøj lancerer en ny kulturuge

Af
Anna E. Køhlert

Åbyhøj Fra zumba og basketball over ølsmagning til kirkekoncerter og eksistentielle samtaler. Dette er blot nogle af de arrangementer, de lokale og andre med tilknytning til Åbyhøj kan deltage i, når bydelen åbner op for en ny kulturuge i uge 40.

"Ideen er at samle Åbyhøj og det at være åbyhøjer, men hvis folk udefra finder nogle af arrangementerne interessante, er de mere end velkommen til at deltage," fortæller Torben Haugaard, der er en af kræfterne bag kulturugen.

Bydelens foreninger, netværk og private aktører stiller op og finansierer selv forskellige kulturelle tilbud. Formålet er at give borgerne en hyggelig uge med masser af fælles aktiviteter og kultur.

Kunst, sport og musik

Kulturugen åbnes 28. september, og hen over weekenden er der blandt andet mulighed for at komme til kunstfernisering samt bagagerumsmarked. På flere af dagene i uge 40 vil der være arrangeret diverse motionstilbud som for eksempel zumba, gymnastik og Qi Gong-træning.

Kunst og musik er der også på programmet. Fotograf og portrætmaler Karen Rønne fortæller om sine billeder, mens Åbyhøj Kirke åbner dørene for både gospelsang og kirkekoncert. Der bliver også plads til en tænkepause, da der er arrangeret en aften med eksistentielle samtaler i kirken.

Der vil være kunst, musik, sport og meget mere på programmet, når Åbyhøj Kulturuge for første gang i år løber af stablen 28. september til 6. oktober.

Der vil være kunst, musik, sport og meget mere på programmet, når Åbyhøj Kulturuge for første gang i år løber af stablen 28. september til 6. oktober. Foto: John Blæsbjerg

Ugen rundes blandt andet af med et walk/run-arrangement, hvor man på en afmærket rute kommer rundt på de smalle små veje i Gammel Aaby og kan opleve landsbymiljøet.

"Vi har lavet et program, men der kan sagtens komme flere arrangementer lige indtil startskuddet. Elværket, Biblioteket og Sognegården er de store arenaer, men alle der har noget at tilbyde skal have mulighed for det," forklarer Torben Haugaard om ugens alsidige program.

Kulturugen i det vestlige Aarhus starter lørdag 28. september og løber hele uge 40. Man kan finde mere information ved at besøge deres Facebookside 'Åbyhøj Kulturuge 40'.

Publiceret 26 September 2019 06:00