For anden gang afholdes Folkets Møde, for at få flere til at blive en del af de frivilliges fællesskab. Det sker i Rådhusparken, på Rådhuspladsen og i FO-Byen.

For anden gang afholdes Folkets Møde, for at få flere til at blive en del af de frivilliges fællesskab. Det sker i Rådhusparken, på Rådhuspladsen og i FO-Byen. Arkivfoto: Folkets Møde

Frivillige i Aarhus holder folkemøde mod ensomhed

Happenings, workshops og debatter i Rådhusparken 27. og 28. september vil fortælle om det fællesskab og sociale netværk, man får som frivillig

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Folkets Møde 2019 byder på happenings, workshops, samtalesaloner og debatter, hvor man kan blive inspireret til at blive frivillig og blive klædt på til at arbejde med frivillige.

Der er flere gode grunde til at blive frivillig. Dels arbejder man for en god sag, og dels bliver man en del af et fællesskab, hvor man møder nye mennesker, får nye venner og skaber et netværk. Og det kan noget i forhold til de tusindvis af ensomme mennesker, der er blandt både unge og ældre. På landsplan er der 35.000, som føler sig ensomme.

"Vi ved, at navnlig mange ældre, men også unge der lige er flyttet til byen, kæmper med ensomhed. Og her er frivillighed og det fællesskab, som det kan give, at samle mennesker om en sag eller en interesse en gave," siger Maj Morgenstjerne, der er sekretariatschef for Folkets Møde og som bakkes op af både Ældresagen og Ungdommens Røde Kors.

Frivillige aktiviteter er en tryg vej ud af ensomhed, for netop fællesskab og socialt netværk er hovedårsagerne til, at vi engagerer os frivilligt, viser tal fra Aarhus Kommune.

Tre ud af fire danskere peger på fællesskab og netværk som årsagen til at arbejde frivilligt, og knap to ud tre aarhusianere er tilknyttet en forening eller en frivilligorganisation. Men der er plads til endnu flere frivillige, der altså som sidegevinst bliver del af et fællesskab.

Målet med Folkets Møde er at finde nye veje til at få flere ind i fællesskaberne.

Målet med Folkets Møde er at finde nye veje til at få flere ind i fællesskaberne. Arkivfoto: Folkets Møde

Rådhusparken og FO-Byen

"Det er fællesskabernes festdag. Vi håber, at flere vil blive frivillige og deltage i fællesskaberne. Og at de bliver bedre til at åbne op, række ud og få flere med. Målet er at finde nye veje til at få flere ind i fællesskaber," siger Maj Morgenstjerne.

Mødet strækker sig over to dage, fredag og lørdag 27.-28. september, og foregår i Rådhusparken, på Rådhuspladsen og i FO-Byen.

Der vil man kunne opleve en lang række af frivillige organisationer, lokale initiativer, medborgere, aktivister og kommunen.

Nogle af dem arbejder med mad, så der vil være smagsprøver. Der vil også være et mini-madmarked og en bar med øl, vand og kaffe, som Studenterhus Aarhus står for.

Fredag er især for de frivillige og hvordan de kan rekruttere folk. Lørdag handler mere om at blive inspireret til at være frivillig.

Fakta om Folkets Møde

Det er 27.-28. september

I FO-byen, Rådhusparken og Rådhuspladsen

Gratis adgang for alle

Læs mere om Folkets Møde på: https://folketsmoede.aarhus.dk/

Publiceret 25 September 2019 11:00