Tre piger fra 2. b på Samsøgadeskole var godt tilfredse tirsdag eftermiddag - både med den nye legeplads og med sodavand og popcorn.

Tre piger fra 2. b på Samsøgadeskole var godt tilfredse tirsdag eftermiddag - både med den nye legeplads og med sodavand og popcorn. Foto: M. Jeppesen

Barnlig begejstring over ny legeplads i Botanisk Have

Jubelhyl og latterbrøl fyldte luften, da aarhusianske skolebørn for første gang kunne prøve den nye 3000 kvm legeplads i Botanisk Have

Af
Mai-Britt Jeppesen

AARHUS En stor flok begejstrede børn fra Samsøgades Skole og Møllevangsskolen satte kulør på en ellers grå og regnvåd tirsdag eftermiddag, da de sammen med lærere og pædagoger var mødt op i Botanisk Have for at være med til at indvie den 3000 kvadratmeter store legeplads.

Klokken 13 præcis bød Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, børn og øvrige fremmødte velkommen.

“Velkommen til åbningen af den nye legeplads her i Botanisk Have. Jeg ved, at I glæder jer, men jeg ved også, at I er dygtige og kan være stille et lille øjeblik... Så skal I lige om lidt nok få lov til at komme ind og prøve legepladsen,” sagde rådmanden.

Børn og voksne tyssede på hinanden, men helt stille blev der aldrig. Utålmodigheden efter at komme ind og prøve svævebane, trampoliner, klatrestativer og karruseller var ikke sådan at dæmpe.

Der var udtalt utålmodighed blandt børnene, der sammen med deres lærere var mødt op tirsdag eftermiddag for at boltre sig på den nye 3000 kvm legeplads.

Der var udtalt utålmodighed blandt børnene, der sammen med deres lærere var mødt op tirsdag eftermiddag for at boltre sig på den nye 3000 kvm legeplads. Foto: M. Jeppesen

Det hele værd

Med hjælp fra fire spændte piger iklædt farverigt regntøj, skubbede rådmanden efter en kort åbningstale hegnet til side, og bare få sekunder senere myldrede børnene ind på pladsen.

“Jeg skal prøve rutchebanen. Den er sej!,” lød det fra en pige fra 3. y på Møllevangsskolen.

“Ja, jeg glæder mig helt vildt!” råbte en klassekammerat enigt, og de to løb målrettet mod rutchebanen. Fulgt af andre poder med store øjne og brede smil.

Der var store smil på læberne, da aarhusianske børn fra Møllevangsskolen og Samsøgadeskole var med til åbningen af den nye legeplads i Botanisk Have.

Der var store smil på læberne, da aarhusianske børn fra Møllevangsskolen og Samsøgadeskole var med til åbningen af den nye legeplads i Botanisk Have. Foto: M. Jeppesen

Der blev hurtigt kø til de populære legeredskaber, som Teknik og Miljø under Aarhus Kommune de seneste måneder har knoklet for at få klar til brug.

“Jeg er sikker på, at alle de medarbejdere, der har knoklet hårdt på for at få anlagt legepladsen, vil mene, det har været alt besværet værd, når de ser glæden i børnenes øjne. Det er et herligt syn,” sagde Bünyamin Simsek, mens han beredvilligt hjalp med at fylde popcorn i kræmmerhuse til de mange lækkersultne børn.

Der var hurtigt kø ved de forskellige aktiviteter på legepladsen, men både det og regnvejret tog samtlige børn i stiv arm.

Der var hurtigt kø ved de forskellige aktiviteter på legepladsen, men både det og regnvejret tog samtlige børn i stiv arm. Foto: M. Jeppesen

“For flere år tilbage fjernede man den legeplads, der var her i Botanisk Have. Og når man så vælger at etablere en ny et sted som her, som er fredet, så skal man tænke sig godt om. Men med hjælp fra dygtige medarbejdere og stor velvillighed fra Fredningsmyndighederne, er det lykkes at efterkomme den efterspørgsel, der har været fra børnene og deres voksne,” fortsatte rådmanden.

“Er det dig, der har lavet legepladsen?!” spurgte en lille knægt Simsek og smilede over hele femøren, da rådmanden rakte ham en gang popcorn og en rød sodavand.

“Nej, det er nu ikke mig, der har lavet den...” svarede rådmanden og gengældte purkens smil.

Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, hjalp med at lange popcorn og sodavand over disken til flokken af begejstrede poder.

Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, hjalp med at lange popcorn og sodavand over disken til flokken af begejstrede poder. Foto: M. Jeppesen

Tilløbsstykke for børn og voksne

De gratis popcorn og sodavand til børnene var lige så populære som legepladsens hav af kreativt udformede aktiviteter.

“Vi går i 2. b på Samsøgades Skole. Og vi har glædet os meget til i dag,” sagde tre piger med mundene fulde af popcorn og hver en sodavand i hånden.

“Vi skal på trampolinen,” råbte en af dem. Og væk var de.

Denne eftermiddag var der liv og leben, grin og glædesudbrud overalt på legepladsen. Ingen tvivl om, at samtlige 3000 kvadratmeter levede op til ungernes forventninger.

“Det er skønt at se børnene lege, og heldigvis er regnen ingen hindring,” sagde Simsek, der kortvarigt havde søgt ly under en parasol opslået nær popcornmaskinen.

“Det er jo en stor og helt fantastisk legeplads, som, jeg føler mig overbevist om, vil blive et yndet udflugtsmål for både børnefamilier og daginstitutioner,” slog han så fast.

At dømme ud fra den bølge af latterbrøl og jubelhyl, der slog ind over Botanisk Have denne septembertirsdag, tyder meget på, rådmanden får ret. Den nye legeplads skal nok blive et tilløbsstykke - også når der ikke er gratis popcorn og sodavand på menuen.

Sjove og kreative legeredskaber kombineret med grøn og rød sodavand og popcorn var et hit hos børnene.

Sjove og kreative legeredskaber kombineret med grøn og rød sodavand og popcorn var et hit hos børnene. Foto: M. Jeppesen

Publiceret 24 September 2019 15:55