Aarhus Food Festival byder igen i år på masser af aktiviteter i børnehøjde. Blandt andet vil der på Kokkescenen være flere muligheder for at lave mad både for voksne og for børn.

Aarhus Food Festival byder igen i år på masser af aktiviteter i børnehøjde. Blandt andet vil der på Kokkescenen være flere muligheder for at lave mad både for voksne og for børn. Foto: Gorm Branderup

Food Festival-guide: For børnene, bålelskerne, de nysgerrige og de traditionelle

Redaktionen har udvalgt fire af Food Festivalens stærke områder og giver dig en genvej til dem

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Redaktionen har håndplukket en lille buket af de 200 events, som Food Festival disker op med på Tangkrogen 6.-8. september. Vi har valgt fire temaer, som, vi synes, stikker ud af programmet: Det for børn, for bålfolket, for de traditionelle og for dem, der gerne vil vide, hvad vi spiser om 10 år. Mange af de nævnte arrangemnter er gratis, men der er nogle stykker, der kræver at man køber en billet.

For Børn

Lagkage workshop. Tv-kokken Timm Vladimir trækker i forklædet, indtager Kokkescenen og kaster sig over den klassiske lagkage. Der skal stables og pyntes, og man kan tage sin egen mini-lagkage med hjem og nyde sit mesterværk. 6. september klokken 16.45-17.45.

På Kokkescenen kan man lave klassiske lagkager med Timm Vladimir, mens man kan kreere en gourmettoast med Paul Cunningham.

På Kokkescenen kan man lave klassiske lagkager med Timm Vladimir, mens man kan kreere en gourmettoast med Paul Cunningham. Foto: Gorm Branderup

Lav toast med Paul Cunningham. Alder har ingen grænser – med mindre du er en ost. Det mener Michelinkokken Paul Cunningham (Henne Kirkeby Kro), som sammen med Them Andelsmejeri har udviklet tre specialoste. Han vil sammen med deltagerne i sin toast-klasse trække i forklædet og kreere en gourmettoast. 7. september klokken 15-16.

For de fremtidsorienterede

Hvad spiser vi i 2030? Fødevareproduktion udgør på nuværende tidspunkt omkring en tredjedel af den globale udledning af drivhusgasser. I jagten på at mindske CO2-aftrykket må vi overveje spisevanerne. Men vi er skeptiske overfor nye fødevarer som insekter, selv om de seksbenede dyr er en del af løsningen. Lars-Henrik Lau Hechmann fra Teknologisk Institut giver et indblik i, hvad insekter kan som fødevarer, og de modige kan smage hans medbragte produkter. 6. september klokken 16–16.45.

Øl og tang. Grauballe Bryghus og Nordisk Tang har et fælles øl-og-tang-eventyr, som man kan smage frugterne af i Smagningsteltet. 8. september til middag.

For Bålelskere

Cafebrunch over åben ild. Med udsigt over Århus Bugten er der søndagsbrunch lavet over bål. Man skal lave et surdejsbrød og en caféklassiker, nemlig Eggs Benedict med et twist af bål. 7. og 8. september klokken 10.45 – 12.15.

Stjerneskud med et røget twist. Man skal tilberede forskellige slags fisk, skaldyr og bage brød, som bliver til et stjerneskud, alt sammen over bål. 6., 7. og 8. september klokken 14.30–16, 13.15–14.45 og 12.45–14.15.

En tur til Mexico. Man kan tilberede tacos, salsa og grillet majskolbesalat over bål. I halvanden time laver man mad med masser af røg og friske smage. 6. og 7. september klokken 16.45–18.15 og 8. september klokken 15–16.30.

Der er masser af mulighed for at få stillet sin trang til at lave mad over bål. Surdejsbrød, Eggs Benedict, fisk og majskolbesalat er blot nogle af de mange udbud af bålmad til årets Food Festival.

Der er masser af mulighed for at få stillet sin trang til at lave mad over bål. Surdejsbrød, Eggs Benedict, fisk og majskolbesalat er blot nogle af de mange udbud af bålmad til årets Food Festival. Foto: Arkiv

For de traditionelle

Plant snuden i ostesporet. Mejeriforeningens Ost & ko inviterer på oste-walk på festivalpladsen. Med et glas godt i hånden, går ruten forbi udvalgte mejerier. Man får mulighed for at smage på de nyeste oste og tale med mejeristerne bag. Turen starter fra Ost & kos ostevogn, som er placeret i området 'Fra dyr til bord'. 7. september klokken 11.30–13 og 14..30–16.

Pimp din dåse. Selv om man hælder sin mad ud af en dåse, kan den godt blive spændende og velsmagende. Man bliver introduceret til Grøndals udvalg af fisk på dåse og arbejder så med indholdet. Blandet andet står den på en rørt tunmousse lavet på stangfisket Skipjack Tun. 7. september klokken 14–15.

Musik med Tørfisk. Man kan møde Danmarks ældste boyband - fra Thyborøn Tørfisk, når de holder en koncert på Havet og holder fiskeauktion med mulighed for at købe frisk fisk fra de nordiske farvande. Der er garanti for et godt grin og god stemning. 7. september klokken 13-13.30 og 15-15.30 og fiskeauktion 14-14.15

Hvis man er glad for ost, så er det bare om at komme afsted, for der er masser af tilbud til osteelskere på årets Food Festival. Blandt andet inviterer Ost & ko på oste-walk på festivalpladsen.

Hvis man er glad for ost, så er det bare om at komme afsted, for der er masser af tilbud til osteelskere på årets Food Festival. Blandt andet inviterer Ost & ko på oste-walk på festivalpladsen. Foto: Arkiv

Publiceret 05 September 2019 08:00