Bandet TV 2 går på scenen i deres hjemby og uofficielt åbner årets Festuge, i Byparken i Aarhus torsdag aften den 29. august 2019. (Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix)

Bandet TV 2 går på scenen i deres hjemby og uofficielt åbner årets Festuge, i Byparken i Aarhus torsdag aften den 29. august 2019. (Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix) Foto: Mikkel Berg Pedersen/Freelance/Ritzau Scanpix

Anmeldelse: Fællessang, fællesskab, hygge og humor bag duggede ruder med TV-2 - så er festugen i gang!

Gamle klassikere tilsat nyere hits dannede rammen om en mild sommeraften i hjertet af Aarhus, hvor TV-2 var de absolutte stjerner

Af
Anna E Køhlert

Mørket falder på, småsnakken blandt publikum forstummer, og tonerne af Ib Mossins “Bornholm, Bornholm, Bornholm” flyder ud fra højtalerne, konstrastfyldt afløst af de elektroniske toner af “Don’t get Me started” og “Aarhus V”.

Så er vi i gang! En aften med Aarhus i centrum og et yderst veloplagt publikum.

Og det var netop sådan, det blev. En aften hvor alt hvad der blev sagt, gjort og sunget, handlede om Aarhus. Ikke mindst grundet TV-2's store kærlighed til byen. Med velkendt stemme, velkendt set-up og velkendte klassikere fra TV-2's lange hitliste, blev det lovede brag af en åbning af Aarhus Fest netop et brag. Festen udeblev ikke, for tilsat velkendte musikalske og ikke mindst aarhusianske venner spillede bandet op til deres ry og gav de mange fremmødte i Rådhusparken en aften med fællessang, fællesskab og hygge.

Fællessang

Pophit efter pophit blev leveret fra scenen, og selvom Steffen Brandts stemme er aldrende og enkelte ord forsvandt i musikken, er der stadig så tilpas meget karisma tilbage, at det ikke ødelagde helhedsoplevelsen. Ikke mindst fordi hans folkelige lune skinnede igennem. Med glimt i øjet, levede han lattervækkende iagttagelser:

“Engang var skolen kort og kedelig, nu er den lang og kedelig” grinte Brandt nærværende fra scenen med de velkendte toner af “Der går min klasselærer” i baggrunden. Endnu et hit, hvor publikum kvitterede med fællessang og jubel.

Fællessang var netop rammen om stort set alle de hits, der blev spillet. Flere gange var publikums sang så høj, at de kunne forveksles med et kor, og Brandt gjorde da også alt for at få folk med på stroferne.

Drengede charme og hiphop

Den hyggelige, festglade stemning kunne allerede mærkes inden TV-2 gik på scenen. Det lokale rapband Bogfinkevej skulle varme publikum op. Og det gjorde de. Fyrede op under den allerede tætpakkede plæne. Med deres drengede charme og tydelige kærlighed til Smilets By fangede de publikum med deres lette hiphop. De aarhusianske bysbørn var ikke blot en pauseklovn inden stjernerne. De gjorde deres for at give publikum en lokal musikalsk oplevelse. Et publikum hvis gennemsnitsalder nok var en anelse ældre end Bogfinkevejs normale publikum. Det ændrede dog ikke på, at de festglade mennesker gav dem en overordentlig varm velkomst.

Bogfinkevej på scenen mens bandet TV 2 går på scenen i deres hjemby og uofficielt åbner årets Festuge, i Byparken i Aarhus torsdag aften den 29. august 2019. (Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix)

Bogfinkevej på scenen mens bandet TV 2 går på scenen i deres hjemby og uofficielt åbner årets Festuge, i Byparken i Aarhus torsdag aften den 29. august 2019. (Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix) Foto: Mikkel Berg Pedersen/Freelance/Ritzau Scanpix

Trioens rap-harmonier fyldte plænen og Frederiks Allé, hvor publikum efterhånden havde samlet sig tæt foran scenen. De skabte jubel, da de efter første nummer konstaterede:

“Vi har glædet os vanvittig meget til at være med til at åbne den vigtigste uge på hele året for en ægte aarhusianer: Aarhus Festuge."

Det største bifald fik de i kølvandet på det spillemandsagtige nummer “Smilets By”, et af gruppens mest kendte numre.

Bogfinkevej varmer op inden Bandet TV 2 går på scenen i deres hjemby og uofficielt åbner årets Festuge, i Byparken i Aarhus torsdag aften den 29. august 2019. (Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix)

Bogfinkevej varmer op inden Bandet TV 2 går på scenen i deres hjemby og uofficielt åbner årets Festuge, i Byparken i Aarhus torsdag aften den 29. august 2019. (Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix) Foto: Mikkel Berg Pedersen/Freelance/Ritzau Scanpix

De aarhusianske musikeres drengede charme lod sig ikke fornægte og de fik flere gange smilet frem hos publikum med deres afslappede humoristiske facon. Gruppens dansable popnummer “Venter på dig” fra pladen BFV blev efterfulgt af en musikalsk version af “Kom så de Hviie”, der blev belønnet med jubel, hujen og grin fra publikum.

Alsidige aarhusianske gæster

Tilbage på scenen hos TV-2 var aftenens eneste ikke-aarhusianske indslag den danseglade rapper Marvelous Mosell. Her blev det tydeligt, hvad rappere kan gøre ved en tekst. Iført guldglittrende disco jakke, blev tempoet sat op, både dansemæssigt og tekstmæssigt.

Af de hemmelige gæster var det dog en anden, der trak det største bifald. “Aftenens næste gæst startede i Åbyhøj…” mere behøvede Steffen Brandt ikke sige før publikum jublede. Han fik dog præsenteret Tina Dickow færdig og valget af “Nobodys woman” og især deres danske udgave af Leonard Cohens “Hallelujah” var, ud fra publikums jubel, velvalgte.

Tina Dickow på scenen mens bandet TV 2 går på scenen i deres hjemby og uofficielt åbner årets Festuge, i Byparken i Aarhus torsdag aften den 29. august 2019. (Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix)

Tina Dickow på scenen mens bandet TV 2 går på scenen i deres hjemby og uofficielt åbner årets Festuge, i Byparken i Aarhus torsdag aften den 29. august 2019. (Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix) Foto: Mikkel Berg Pedersen/Freelance/Ritzau Scanpix

Selvom koncerten lakkede mod enden, var publikum ikke mindre entusiastiske. Det fik Bogfinkevej at mærke, da de igen entrerede scenen, denne gang som aftenens tredje gæst. Det lå næsten i kortene, at de skulle spille kæmpe hittet “Iben Hjejle”. To timer tidligere ventede publikum forgæves på nummeret, der er de aarhusianske drenges hyldes til alle rappenskralderne derude. Med Steffen Brandt som kor bragede Aarhus V drengene igennem, om muligt endnu mere energiske end tidligere.

Stjernerne over dem alle

De hemmelige gæster var velmente afbræk og bidrog alle med energiske indslag. Men aftenen tilhørte TV-2. Det var dem, publikum var der for at høre og bedømt ud fra jublen, sangen og de viftende arme, gik de ikke skuffede hjem.

Alt og alle var med TV-2 denne aften, selv universet kvitterede. Midt under “Hele verden fra forstanden” bevægede sig et stjerneskud over den nu sorte nattehimmel og endte ned midt i Aros’ lysende regnbue bag scenen med Aarhus' egne stjerner.

Bandet TV 2 går på scenen i deres hjemby og uofficielt åbner årets Festuge, i Byparken i Aarhus torsdag aften den 29. august 2019. (Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix)

Bandet TV 2 går på scenen i deres hjemby og uofficielt åbner årets Festuge, i Byparken i Aarhus torsdag aften den 29. august 2019. (Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix) Foto: Mikkel Berg Pedersen/Freelance/Ritzau Scanpix

Sidste officielle nummer var naturligvis “De sidste kærester på månen”. Men som det skal være, stoppede publikums jubel ikke før bandet kom tilbage på scenen og sluttede helt af med endnu fire numre, hvoraf det sidste “Bag duggede ruder” afførte et jubelbrøl uden lige. En afslutning på over halvanden time fyldt med de absolut største hit fra bandets lange karriere. Publikum kom for at se og høre TV-2. Og TV-2 var som TV-2 skal være. Tilsat humor, hygge og aarhusiansk sommerstemning når den er bedst.

Bandet TV 2 går på scenen i deres hjemby og uofficielt åbner årets Festuge, i Byparken i Aarhus torsdag aften den 29. august 2019. (Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix)

Bandet TV 2 går på scenen i deres hjemby og uofficielt åbner årets Festuge, i Byparken i Aarhus torsdag aften den 29. august 2019. (Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix) Foto: Mikkel Berg Pedersen/Freelance/Ritzau Scanpix

Det spillede TV-2:

Don’t get Me started

Stille og rolig søndag i Aarhus V

Er vi glade eller hvad?

Skanderborg station

Samfundets skyld

Klasselærer

Alt hvad hun ville

Popmusikeren feat. Marvelous Mosell

Rigtige mænd

Nutidens unge

Hele verden fra forstanden

Nobodys Woman feat. Tina Dickow

Halleluja feat. Tina Dickow

Be-Bab-a-lula

Eventyr for begyndere

Iben Hjejle feat. Bogfinkevej

De første kærester på månen

Tæt trafik i Herning.

Fald min engel feat. Kor

Kalundborgbåden feat. Kor

Bag duggede ruder feat. Kor

Publiceret 30 August 2019 07:51