Dødsmetalbandet Baest har gjort sig meget bemærket på rockscenerne de seneste år og blev for nylig portrætteret i en tv-serie på DR3. Nu kan man opleve dem i Mølleparken i festugen, hvor deres dødsmetal suppleres af den prisvindende vokalgruppe, Sønk.

Dødsmetalbandet Baest har gjort sig meget bemærket på rockscenerne de seneste år og blev for nylig portrætteret i en tv-serie på DR3. Nu kan man opleve dem i Mølleparken i festugen, hvor deres dødsmetal suppleres af den prisvindende vokalgruppe, Sønk. Foto: Jacob Dinesen

Festugeguide: De skøreste og vildeste indslag

Aarhus Festuge byder på Dragqueen Banko, dødsmetal for kor og yogakoncert

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Yoga-koncert

Mary Jean lover en multisanselig koncertoplevelse, når forener sin æteriske tribal pop med legende yoga.

Den aarhusianske artist og yogi Isabella Westh har slået sig sammen for at vække krop, sind og sjæl og skabe et møde på tværs af kulturer, udtryksformer og sanser.

Mary Jean er kendt for at fusionere åndelighed, urkraft, nordisk synth-pop og afrikanske rytmer,. Hun bruger både yoga og sangskrivning til at finde nærvær, glæde og ro, så foreningen mellem de to føles så naturlig.

Yoga-instruktør Isabella Westh. Isabella bruger allerede Mary Jeans musik i sin undervisning i både Ashtanga, Strala, Vinyasa og Yin Yoga, der alle handler om åndedræt, bevægelse og musik.

Det Turkise Telt i Byparken, 1. september klokken 12

Mary Jean lover en multisanselig koncertoplevelse, når hun og yogi Isabella Westh har slået sig sammen for at vække krop, sind og sjæl og skabe et møde på tværs af kulturer, udtryksformer og sanser.

Mary Jean lover en multisanselig koncertoplevelse, når hun og yogi Isabella Westh har slået sig sammen for at vække krop, sind og sjæl og skabe et møde på tværs af kulturer, udtryksformer og sanser. Pressefoto

Dragqueen Banko på Cluster Square. Miss Stella Starlight stjæler rampelyset og fyrer op for et brag af en fest, når UngK holder Dragqueen Banko på Cluster Square.

Deltagerne må meget gerne dukke op i deres vildeste outfit, tag deres venner med og komme ned til hyggelig stemning, gode præmier og banko i en liga for sig selv. Der bliver spillet om både en række, to rækker og fuld plade. Det er ikke sikkert, at man går hjem med en præmie, men man får helt sikkert en oplevelse ud over det sædvanlige.

Klostertorvet - også kaldet Cluster Square, fredag 6. september klokken16.00.

Man kan ganske gratis komme til Dragqueen Banko på Cluster Square sammen med Miss Stella Starlight. Der er ikke garanti for at man vinder præmier men for at få en oplevelse.

Man kan ganske gratis komme til Dragqueen Banko på Cluster Square sammen med Miss Stella Starlight. Der er ikke garanti for at man vinder præmier men for at få en oplevelse. Foto: Aarhus Festuge

Dødsmetal med korsang. Det aarhusianske dødsmetalband Baest går på scenen i Mølleparken og vokalgruppen Sønk og giver en koncert, der i sandhed bygger bro mellem forskellige genrer.

Baest har på rekordtid etableret sig som et af landets mest lovende dødsmetalbands. Med to Gaffa-priser, en dokumentarserie på DR3 og en massiv pressedækning i ryggen har de for alvor nået et nyt publikum.

Sønk fik deres debut til Stemmer Bygger Bro i 2018 og har gjort kometkarriere. De vandt blandt andet en førsteplads og Grand Prix-prisen ved en international konkurrence, Tampere Vocal Music Festival, i Finland tidligere i år.

Koncerten bliver startskuddet til en række kor- og fællessangsarrangementer under Stemmer Bygger Bro-fanen i dette års festuge.

Mølleparken, Fredag 30. august, klokken 20.00

Dødsmetalbandet Baest bygger bro sammen med vokalgruppen Sønk, når de giver gratis koncert i Mølleparken.

Dødsmetalbandet Baest bygger bro sammen med vokalgruppen Sønk, når de giver gratis koncert i Mølleparken. Foto: Aarhus Festuge

Fægtning i Byparken Fægtning har flere tusinde år gamle rødder og har siden sin blodige storhedstid i musketerernes æra udviklet sig til i dag at være en af verdens sikreste sportsgrene. Det er en kampsport med alle de spændende mentale og fysiske udfordringer der følger, men adskiller sig ved ikke at være en kontaktsport.

Det sjoveste ved fægtning er, at hverken den stærkeste eller den snedigste, den højeste eller den laveste eller den ældste eller den yngste er givne vindere.

Derfor kan alle blive en Athos, Porthos eller Aramis, når de får fægteudstyret på og et sværd i hånden. Medlemmer af Jysk Akademisk Fægteklub hjælper de fremmødte og vil ind imellem give et par opvisningskampe.

Byparken, Vester Alle, tirsdag 3. september og torsdag 5.september klokken 16.00-18.00.

Bliv en af de tre musketere for en dag. Jysk Akademisk Fægteklub bygger bro til alle, der har lyst til at prøve deres kampsport.

Bliv en af de tre musketere for en dag. Jysk Akademisk Fægteklub bygger bro til alle, der har lyst til at prøve deres kampsport. Foto: Aarhus Festuge

Øl og tarteletter I det irske telt, gentager de sidste års succes og serverer deres gode øl sammen med tarteletter og musik banko. Der er faktisk tale om intet mindre end en tartelet festival og den vil finde sted hele to gange nemlig på hver sin lørdag i festugen.

Arrangementet er en hyldest til den lille butterdejskurv fyldt med hønsekød i asparges. Det hele vil være hjemmelavet og serveres ad libitum til deltagerne.

Til de små tærter med det franske navn serveres det irske telts specialer: livemusik og god øl. Den særlige sammensætning glider nemt ned sammen med konkurrencer og lotteri.

Det kræver billet at deltage og den kan købes på www.aarhustarteletfestival.dk

Det Irske Telt, Banegårdspladsen 1, Lørdag 31. August og lørdag 7.september klokken 12.00-18.00

Til de små tærter med det franske navn serveres det irske telts specialer: livemusik og god øl. Den særlige sammensætning glider nemt ned sammen med konkurrencer og lotteri.

Til de små tærter med det franske navn serveres det irske telts specialer: livemusik og god øl. Den særlige sammensætning glider nemt ned sammen med konkurrencer og lotteri. Foto: Adope Stock

Publiceret 29 August 2019 06:00