'Magic Moments' består af verdensartister i form af dansere, cirkusartister, akrobatik og komikere.

'Magic Moments' består af verdensartister i form af dansere, cirkusartister, akrobatik og komikere. Foto: Tivoli Friheden

Festugeguide: De hviie og Vor Frue fester også

Anbefaling fra læser til læser. Det nye Århus Onsdag Panel, som er læsernes repræsentanter, deler her deres yndlingsarrangementer i Aarhus Festuge

Af
Sofie Amalie Skovsager og Bente Tahmasbi

Århus Onsdag Panelet består af en række frivillige fra Aarhus, der gerne vil bidrage til den bylivsguide, Århus Onsdag er.

Det gør de blandt andet ved her at bidrage med deres valg af spændende ting, man kan opleve i Aarhus Festuge.

Kendis-canadierne fra Bell Orchestre spiller sammen med Aarhus Symfoniorkester.

Kendis-canadierne fra Bell Orchestre spiller sammen med Aarhus Symfoniorkester. Foto: Nick Bostwick

Hasse Vinter, medlem af Stavtrup Lokalråd: Hasse har valgt at pege på koncerten med Aarhus Symfoniorkester og Bell Orchestre, fordi han allerede har hørt den i Elbphilharmonie i Hamborg. Han er betaget af koncertens første del, hvor symfoniorkesteret spiller Stravinskis 'Ildfuglen', men synes ikke, at anden del lykkedes så godt, fordi elektroniske Bell Orchestre overdøvede symfoniorkesteret. "Symfoniorkesteret har international klasse og spiller fantastisk i første del af koncerten. Desværre overdøvede elektroniske Bell Orchestre i anden del af koncerten. Jeg håber, at det er justeret plads, når koncerten spilles i Aarhus, " siger musikentusiasten. Man kan læse hans koncertreportage her:

Køresvenden af Selma Lagerhöf.

Køresvenden af Selma Lagerhöf. Foto: Aarhus Festuge

Bodil Thomsen, frivillig i Læseforeningen: Bodil der til dagligt læser med de fremmødte i alle aldre i Læserforeningen har helt naturligt valgt et arrangement i litteraturens verden. "Jeg har aldrig taget mig sammen til at dyrke Selma Lagerlöf, men nu råder jeg bod på min dovenskab ved at gå i Vor Frue Kirke 3. september og høre om hendes bog 'Køresvenden'."

'Magic Moments' består af verdensartister i form af dansere, cirkusartister, akrobatik og komikere.

'Magic Moments' består af verdensartister i form af dansere, cirkusartister, akrobatik og komikere. Foto: Aarhus Festuge

Carl-V. Buchwald, frivillig i Tall Ship Races: Carl-V. finder det dybt urimeligt at skulle pege på én begivenhed i Festugen. "Men når det nu skal være, så vælger jeg det årets Natcabaret 'Magic Moments' i Hermans i Tivoli Friheden, fordi verdensartisterne sørger for en spetakulær oplevelse med deres internationale shows under hele Festugen.

AGF tager imod Esbjerg i Superligaen.

AGF tager imod Esbjerg i Superligaen. Foto: AGF

Lasse Bertelsen, fotograf for ALBOA: Som AGF-fan anbefaler Lasse hjemmekampen mod Esbjerg 1. september klokken 12. "Jeg er jo fan af 'de hviie', så min opfordring er at tage på stadion og støtte AGF, for der er også Festuge". Den tidlige kamp gør det oplagt at begynde festen på stadion og fortsætte med Festugens øvrige arrangementer i byen efter kampen.

Bandet SheFunk fyrer op for funkmusik på CasaV58

Bandet SheFunk fyrer op for funkmusik på CasaV58

Inger Boysen står for Blues Jam i Aarhus: Hun anbefaler naturligvis musik og har valgt bandet SheFunk, som spiller 7. september på CasaV58. Bluesmutter afslører her en svaghed for funkmusik. "SheFunk er 10 seje kvinder, der spiller funktunge sange, som aldrig bliver slidte. Det er musik med nerve og soul, råt, skarpt og tight.

Publiceret 29 August 2019 11:00