"I Elb Philharmonie var Aarhus Symfoniorkester en fantastisk stor fornøjelse, mens Bell Ochestre desværre fremstod alt for højt og uharmonisk," skriver Hasse Vinter. Foto: Hasse Vinter

Læser-anmeldelse:

Stor Festuge-satsning med sløj forpremiere - Arcade Fire-orkester overdøvede symfoniorkesteret

Aarhus Symfoniorkester og Bell Orchestres nye samarbejde lykkedes ikke helt ved deres første koncert i Hamborg. De spiller igen i Aarhus Festuge

Af
Hasse Vinter

Musikentusiast

Hasse Vinter fra det nystiftede Århus Onsdag Panel har oplevet et af Aarhus Festuges højdepunkter, Bell Orchestre sammen med Aarhus Symfoniorkester, ved en koncert i Hamborg. Musikentusiasten deler her sin oplevelse:

Midt i en travl uge for Aarhus Symfoniorkester blev der 23. august også tid til at spille i verdens måske flotteste, mest akustiske og i hvert fald dyreste koncertsal: Elb Philharmonie i Hamborg. Alle 2100 billetter til 'Grosser Saal' med en fantastisk akustik var solgt.

Symfonikerne har international klasse

Var man i tvivl om Aarhus Symfoniorkesters internationale klasse, gav den første halvdel af koncerten en tydelig indikation af, at det trods sin stadig beskedne størrelse har symfonisk topformat.

Orkesteret spillede Stravinski's 'Ildfuglen', der har en brilliant finale. Soloerne var tydelige og med ynde, og den totale klang fra orkesteret var vidunderlig og viste den kunstneriske udvikling orkesteret er inde i - stærkt inspireret af dirigenten André de Ridder.

Anden halvdel af koncerten er blevet slået stort op, da symfoniorkesteret spiller sammen med canadiske 'Bell Orchestre', der deler musikere med det berømte band 'Arcade Fire'.

Bell’s musikere spiller på horn, trompet, violin, kontrabas, trommer, synthesizer og mange andre elektroniske instrumenter. De spiller i et musikalsk frirum, hvor det legende, eksperimenterende og nytænkende musik er i hovedsædet inspireret af mange moderne komponister.

Bell Orchestre fremstod ufuldendt

Selv om symfoniorkesteret i pausen tilførte seks ekstra træ- og messingblæsere, overdøvede Bell Orchestres elektriske instrumenter fuldstændigt. Balancen i den meget lydfølsomme koncertsal var forkert. Det ødelagde desværre oplevelsen, for der var ikke harmoni i musikken og Bell Ochestres lydbillede fremstod ufuldendt. Det kan man heldigvis nå at ændre inden koncerten i symfonisk sal i Aarhus på lørdag 31. august.

I Elb Philharmonie var Aarhus Symfoniorkester en fantastisk stor fornøjelse, mens Bell Ochestre desværre fremstod alt for højt og uharmonisk.

Midt i en travl uge for Aarhus Symfoniorkester blev der 23. august også tid til at spille i verdens måske flotteste, mest akustiske og i hvert fald dyreste koncertsal: Elb Philharmonie i Hamborg.

Midt i en travl uge for Aarhus Symfoniorkester blev der 23. august også tid til at spille i verdens måske flotteste, mest akustiske og i hvert fald dyreste koncertsal: Elb Philharmonie i Hamborg. Foto: Hasse Vinter

Publiceret 27 August 2019 14:00